Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΜΙΛΛΙΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

0 σχόλια Share:

Εφ. Μιλλιέτ 18-9-2011

Η Ελλάδα στην πραγματικότητα τώρα θα καταπιεί το χαπάκι

 Στην Ελλάδα όπου η πτώχευση έχει φτάσει στην πόρτα της, οι καρκινοπαθείς της αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς φάρμακα. Μια ελβετική φαρμακευτική εταιρία (σημ. μεταφρ :πρόκειται για την Roche) σταμάτησε την πώληση αντικαρκινικών φαρμάκων στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδας.

Άλλες φαρμακευτικές εταιρίες νωρίτερα είχαν σταματήσει την πώληση μη ζωτικών για τη ζωή φαρμάκων. Ο CEO αυτής της εταιρίας ο Σεβερίν Σβαν ανέφερε πως οι πωλήσεις των φαρμάκων θα συνεχιστούνε προς τα φαρμακεία που πληρώνουν έγκαιρα. Τα φαρμακεία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς πληρώνονται με καθυστέρηση από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Ο Σύνδεσμος των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος έχει αναφέρει πως τα κρατικά νοσοκομεία ως τις 30 Ιουνίου 2011 χρωστούσαν στις φαρμακευτικές εταιρίες 1,9 δις ευρώ.

Μια άλλη εταιρία πέρσι μετά από αντιδράσεις ανακάλεσε την απόφαση της να αποσύρει από την ελληνική αγορά το φάρμακο ινσουλίνης που διέθετε στην αγορά. Η κατάσταση και σε άλλες χώρες του ευρώ δεν είναι και πολύ λαμπερή. Αρμόδιοι των εταιριών δήλωσαν πως κάποια κρατικά νοσοκομεία σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία δεν πληρώνουν για 4 χρόνια τα χρέη τους και πως ενδεχομένως θα σταματήσουν τις πωλήσεις φαρμάκων σε αυτές τις χώρες.

 

 

Previous Article

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ RENAULT-FLUENCE

Next Article

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ INDEPENDENT

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *