Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΦΤΑΡ ΣΤΟΝ ΚΕXΡΟ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ (….) ΔΗΛΩΣΕΙΣ

0 σχόλια Share:

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το ιφτάρ στον Κέχρο

143610905744031

Ο κόσμος του χωριού Κέχρος του δήμου Αρριανών παρέθεσε στις 3/7 ένα γεύμα ιφτάρ.

Στο γεύμα ιφτάρ που οργανώθηκε από την διαχειριστική επιτροπή του χωριού και από την Νεολαία Κέχρου, μετείχαν περίπου 2 χιλιάδες άτομα.

Στο γεύμα ιφτάρ μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αλή Ριζά Ακιντζί, ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο Φεχίμ Αχμέτ-βοηθός του μουφτή,  ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Μουσταφά Κατραντζί, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ,  δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αρριανών, ο Μεχμέτ Εμίν-πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Λυκείου Ιμάμ Χατίπ Δυτικής Θράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ-Ροδόπης Μεχμέτ Σερίφ, ο σύμβουλος Μειονοτικών Σχολείων Μεχμέτ Ντερντιμάν,  ο πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του Τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν-Αχμέτ Καραχουσείν,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης  Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν,  ο πρόεδρος του Συναιτερισμού καπνοπαραγωγών Χουσεΐν Εσάτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πλάτανος-Τζεγκίζ Ομέρ, ο συντονιστής της ΠΕΚΕΜ Ιμπραήμ Τράκιαλι, ενώ μετείχε και μια ομάδα 50 ατόμων από την Τουρκία. Μεταξύ αυτών ήταν ο έπαρχος Ιψάλων Εγιούπ Οζντεμίρ, ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Κερμάν, ο μουφτής Ιψάλων Ισμαήλ Γκεγίμ και ο Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ-έπαρχος Τεκίρνταγ-Καπακλί.

Μετά από το ιφτάρ ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στην ομιλία που έκανε, ευχαρίστησε όσους μόχθησαν για την διοργάνωση του ιφτάρ. Ο μουφτής ανέφερε πως το ιφτάρ αυτό συνετέλεσε στο να συναντηθούνε ομοεθνείς και ομογενείς από Ανατολία και από την άλλη πλευρά του Έβρου έως τον Νέστο, ενώ τόνισε πως ο κόσμος του χωριού αυτού φιλοξενώντας σημαντικούς καλεσμένους από την Τουρκία, έδωσε εξετάσεις τις οποίες πέρασε με επιτυχία. Κατέληξε λέγοντας ¨Στον Κέχρο ο οποίος μπόρεσε και φιλοξένησε την ίδια στιγμή τόσο σημαντικούς καλεσμένους, κατά τα επόμενα χρόνια, στα επόμενα χρόνια γιατί να μην έρθει και ένας πρωθυπουργός ή πρόεδρος της Δημοκρατίας ;¨.

¨ΚΑΘΕ ΠΕΤΡΑ ΤΑΦΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΒΑΡΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ¨

Ο έπαρχος Ιψάλων Εγιούπ Οζντεμίρ συνεχάρη όλους του ομογενείς και μετέφερε τις ευχές του για το Ραμαζάνι. Ο Οζντεμίρ ανέφερε πως ήρθανε με μια ομάδα 50 ατόμων από την Τουρκία και είπε : ¨Στα βουνά αυτά κάθε πέτρα τάφου αποτελεί λάβαρο της ταυτότητας μας. Σας αγαπάμε. Η παρουσία μας εδώ αποτελεί έργο της μεγάλης ισχύος της πατρίδας μας Τουρκίας¨

Ο έπαρχος Τεκίρνταγ-Μεχμέτ Αλή Γκουρμπούζ είπε : Ακόμη και αν φαίνεται να υπάρχει το σύνορο του ποταμού Έβρου ανάμεσα μας, στα αισθήματα δεν μπαίνουν σύνορα. Μεταξύ μας δεν υπάρχουν σύνορα. Το είδα αυτό ακόμη μια φορά¨ και τόνισε επίσης την σημασία της ενότητας, της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης.

¨ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΙΩΝΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ¨

Τέλος μίλησε ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί ο οποίος αφού είπε πως ήταν ένα από τα πιο ωραία ιφτάρ της ζωής του, ανέφερε : ¨Τα φαγητά ήταν νόστιμα, αλλά αυτό που πρόσθεσε νοστιμιά στο φαγητό ήταν η ειλικρίνεια σας. Και όπως έλεγαν οι παλιοί, ήταν νόστιμα επειδή ψήθηκαν στην φωτιά της καρδιάς. Οι πρόγονοι μας ήρθαν πέρα από το Χορασάν ως εδώ. Μάλιστα υπάρχουν οι τάφοι κάποιων. Στα βουνά αυτά που εμείς ήρθαμε με τα αυτοκίνητα, αυτοί έφεραν εδώ πνεύμα και πνευματικότητα. Μακάρι κι εσείς να τα διατηρήσετε αυτά και να συνεχίσουμε την παρουσία μας αιώνια, μέχρι την ανάσταση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κόσμο του Κέχρου και ιδιαίτερα την νεολαία.¨

Το ιφτάρ που παραδοσιακά οργανώνει κάθε χρόνο ο κόσμος του Κέχρου, έληξε με την προσφορά καφέ στους καλεσμένους και με το βραδινό ναμάζι.

mehrikoziftar(2) mehrikoziftar(3) mehrikoziftar(5) mehrikoziftar(9) mehrikoziftar(1)

Eφ.Γκιουντέμ 5/7/2015

Previous Article

ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Next Article

ΔΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *