Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Οι κυρώσεις σε μια χώρα σαν την Τουρκία και σε έναν ηγέτη σαν τον Ερντογάν δεν θα φέρουν αποτέλεσμα¨…

No Comments Share:

Ο εκπρόσωπος τύπου της προεδρίας Καλίν, σε ζωντανή εκπομπή, απάντησε σε ερωτήσεις

……

Ο Καλίν ανέφερε πως σύμφωνα με τον νόμο για τον προϋπολογισμό αυτό είναι κάτι που μπορεί να επανέλθει ενώπιον του Τραμπ και είπε : “Μπορεί να αφεθεί και στον Μπάιντεν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα αποφασιστεί εκεί. Αλλά και έτσι να είναι, εμείς στο παρελθόν έχουμε κάνει δήλωση σχετικά με τις κυρώσεις CAATSA. Η ρητορική περί κυρώσεων δεν είναι μία σωστή μέθοδος. Δεν είναι μία αποτελεσματική μέθοδος. Ιδιαίτερα όταν μιλάτε με ρητορική περί κυρώσεων προς μία χώρα σαν την Τουρκία, εσείς χάνετε. Από εδώ δεν είναι δυνατόν να αποσπάσετε αποτέλεσμα. Εν προκειμένω εμείς έχουμε 100% δίκιο. Ο νόμος CAATSA ψηφίστηκε μετά τη συμφωνία μας για τους s-400. Το να έχει αυτό αναδρομική ισχύ, είναι κάτι το νομικά παράλογο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αντίληψης “είμαι ισχυρός-έχω δίκιο” του Κογκρέσου.”

Ο Καλίν ανέφερε ότι για να αποφευχθεί η εμφάνιση μιας επικίνδυνης κατάστασης για τα F-35, είχαν κάνει προτάσεις και πρότειναν την σύσταση σχετικά με αυτό μιας επιτροπής. Στη συνέχεια ο Καλίν αναφέρθηκε στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

….

“Το θέμα των κυρώσεων ούτε η Επιτροπή ούτε το Συμβούλιο το βλέπουν θετικά. Ξέρουν και αυτοί ότι δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα σε μία χώρα σαν την Τουρκία και σε έναν ηγέτη όπως ο Ερντογάν, γνωρίζουν πως αυτή η ρητορική και οι δηλώσεις δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι κάποιες χώρες-μέλη επιμένουν σε αυτό το θέμα και το προσπαθούν. Μας το ψιθυρίζουν και σε εμάς. Δεν χρειάζεται να πω τα ονόματά τους, μπορείτε να υποθέσετε ποιες είναι. Το δικό μου μήνυμα είναι το εξής. Οι σχέσεις Τουρκίας Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν έναν στρατηγικό κύκλο. Αν αυτή την μεγάλη φωτογραφία την υποβιβάζετε λόγω των διαφωνιών 1-2 μελών, τότε θα έχετε διαπράξει ένα μεγάλο λάθος. Στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου με την Ελλάδα υπάρχουν σημεία στα οποία μπορέσαμε και συμφωνήσαμε και άλλα στα οποία δεν μπορέσαμε. Κάναμε πολλά βήματα για να αρχίσουμε τις διερευνητικές συνομιλίες. Και είμαστε πάλι έτοιμοι να τις αρχίσουμε. δηλώνουμε πως εμείς και αύριο είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.”

…..

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, canlı yayında soruları yanıtladı: (3) – Haber

Σχ. Η Τουρκία λέει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες αλλά την ίδια στιγμή στέλνει τα ερευνητικά της πλοία κοντά στη Ρόδο και στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Έχει δηλώσει πως θέλει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν αναγνωρίζει ένα μέλος της, την Κύπρο !

Κοινώς, κινείται με την λογική  ¨Έτσι με βολεύει, αυτό θέλω, έτσι να γίνει¨….

Previous Article

¨Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στην ¨Κύπρο¨….

Next Article

Ανδρών επιφανών πάσα γή τάφος-Το βίντεο στην βουλή προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων μας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *