Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μήνυμα Τούρκου υπουργού Αμύνης προς Ελλάδα και Κύπρο : Είμαστε καλόβουλοι αλλά αυτό να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία…

0 σχόλια Share:

Υπουργός Ακάρ : ¨ Λύσεις στις οποίες δεν συμπεριλαμβανόμαστε δεν έχουν δυνατότητα επιβίωσης

ΑΓΚΥΡΑ- Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: ¨

Εμείς ως Τουρκία πάντοτε εργαζόμαστε εντός του διεθνούς δικαίου για να προστατέψουμε το δικαιώματα και τα συμφέροντα τα δικά μας, αλλά και τα νόμιμα δικαιώματά και συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Επιθυμώ να υπενθυμίσω σε όλες τις πλευρές ότι δεν πρόκειται να παραβλέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο και ότι οι λύσεις στις οποίες δεν συμπεριλαμβανόμαστε δεν έχουν δυνατότητα επιβίωσης”.

……..
Η Κύπρος για εμάς, για το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, είναι ένα πραγματικά σημαντικό θέμα είναι ένα εθνικό θέμα. Από αυτή τη σκοπιά είναι και η οπτική μας γωνία. Μέχρι σήμερα σταθήκαμε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στον δίκαιο αγώνα τους και κατά τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Να μην αμφιβάλλει κανείς για αυτό. Όπως τότε απέναντι στις αδικίες και στις επιχειρήσεις σε βάρος τους, δεν σταθήκαμε σιωπηλοί αλλά πράξαμε τα απαραίτητα, έτσι και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα και σκέψεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ομογενών αδερφών μας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να το καταλάβουν και να το αντιληφθούν καλά. Μέχρι σήμερα η Τουρκία και η Τουρκική δημοκρατία Βόρειας Κύπρου πάντοτε και με κάθε τρόπο εξέφρασαν την θέση τους υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας. για την ειρήνη και την γαλήνη έπραξαν τα πάντα και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Αλλά παρά τις κάθε είδους προσπάθειες μας για επίλυση , αυτή η καλή βούληση, η προσέγγιση για την ειρήνη και η προσέγγιση υπέρ της σταθερότητας, παρατηρούμε πως δυστυχώς δεν έγινε αντιληπτή από τον Νότο που δεν έπραξε τα απαραίτητα.
……
Η Τουρκία στο Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο υποστηρίζει την επίλυση των θεμάτων μέσα από σχέσεις καλής γειτονίας, αμοιβαίας κατανόησης και με σεβασμό στο Διεθνές δίκαιο. Αυτό είναι κάτι που πάντοτε και παντού το θέτουμε. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Η προσφυγή μας στο διεθνές δίκαιο είναι λόγω της καλής μας θέλησης. Και όχι από οποιαδήποτε αδυναμία. Ευχή μας είναι η Ελλάδα και η διοίκηση του ελληνοκυπριακού τομέα να κινηθούν με αυτές τις σκέψεις, στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονίας και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Εμείς δεν επιβάλλουμε τίποτε. σε οποιοδήποτε θέμα δεν επιβάλλουμε και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους απόψεις. Αλλά δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις αρχές στις οποίες ανέφερα.”
……
Ο υπουργός αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς για την δήθεν αρμενική γενοκτονία, αναφέροντας τα εξής :

“Όπως όλα τα αρχεία αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν υπήρξε, μάρτυρες αυτού είναι και τα αρχεία των ΗΠΑ. Για αυτό το λόγο συμβουλέψαμε τους εκεί φίλους και ομολόγους μας, να κοιτάξουν τα αμερικανικά αρχεία και τους δώσαμε τις απαραίτητες συμβουλές. Όταν τα εξετάσουν θα δουν ότι τα αμερικανικά αρχεία υπό κανένα τρόπο δεν στηρίζουν τους αρμενικούς ισχυρισμούς. Όλοι θα δουν πώς πρόκειται για ξεκάθαρα συκοφαντίες ψέματα και παραπληροφόρηση”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-bakan-akar-icinde-olmadigimiz-cozumlerin-yasama-12623633/

16/11/2019

Previous Article

Βίντεο- Κλαίγοντας για να πάρει πίσω τα μπαλόνια που πουλούσε…

Next Article

Ανακοίνωση από τον CEO της Volkswagen περί Τουρκίας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *