Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΡΙΕΤ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΔΑΒΕΛΑ

No Comments Share:

Παραμύθι Ιμίων από Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας ο οποίος αναλαμβάνει ιδιαίτερα θέματα γύρω από υπερφυσικά φαινόμενα και θεωρίες συνωμοσίας και εργάζεται στην εφημερίδα Τα Νεα, και στα κανάλια Mega και ΝΕΤ, δήλωσε πως μετά από από έρευνα 16 ετών σε Ελλάδα και Τουρκία άνοιξε τον φάκελο των Ιμίων. Ο Χαρδαβέλας ισχυρίστηκε πως και οι 12 Τούρκοι κομμάντο της SAT που σήκωσαν σημαία στα Ίμια, εκτελέστηκαν από Έλληνες πράκτορες. Ο ελληνικός τύπος δεν πήρε στα σοβαρά αυτόν τον ισχυρισμό. Αντίθετα με αυτά που ισχυρίζεται ο έλληνας δημοσιογράφος, όλοι οι κομμάντο ζούνε. Μάλιστα οι διοικητές της επιχείρησης Ιμίων είναι προφυλακισμένοι για τις υποθέσεις Βαριοπούλα και Εργκενέκον…

 Με βάση την είδηση του Ισμαήλ Σαχίν της εφημερίδας Βατάν, οι ισχυρισμοί του Χαρδαβέλα δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη ούτε από τον ελληνικό τύπο, αλλά κάποιες ελληνικές ιστοσελίδες, μεγαλοποιώντας την είδηση ανέφεραν πως η ελληνική μυστική υπηρεσία με επιχείρηση που διήρκεσε χρόνια ¨σκότωσε¨ και τους 12 Τούρκους κομμάντο της SAT που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια.

Η Άγκυρα το ξεπέρασε με χαμόγελο

Η είδηση αυτή σχετικά με τα Ίμια, αντιμετωπίστηκε με χαμόγελα από την Άγκυρα. Διότι αντίθετα με αυτά που ισχυρίζεται ο Έλληνας δημοσιογράφος, όλοι όσοι μετείχαν στην επιχείρηση στα Ίμια είναι εν ζωή και υγιείς. Παλιότερα δεν είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα και των 12 κομμάντο που είχαν βγει στα Ίμια το 1996. Με την πάροδο του χρόνου αποκαλύφτηκαν όλα τα ονόματα.

Διοικητές της ομάδας των Ιμίων ήταν οι Ερτζάν Κιρετστεπέ και Αλή Τουρκσέν. Και οι δύο αξιωματικοί είναι στις φυλακές για την υπόθεση Βαριοπούλα. Οι υπαξιωματικοί Χακάν Τσαλισκάν, Σαλίχ Τσορεκτσίογλου, Τζαβίτ Οζμέν, Αμπντουλλάχ Αρσλάν, Σαντετίν Ντογάν, Λεβίν Κετέν, Λουτφί Τοκούσογλου, Ιμπραήμ Μπαλτσίν, Χασάν Αράπ και Τανέλ Ερενάι συνεχίζουν να υπηρετούν. Στρατιωτικές πηγές σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Έλληνα δημοσιογράφου ανέφεραν πως ¨Προφανώς η Ελλάδα παραζαλισμένη εν μέσω οικονομικής κρίσης, έχει ανάγκη από ηρωικές ιστορίες. Μακάρι όμως σχηματίζοντας τις ιστορίες να προσέφευγαν και λίγο στις αλήθειες…¨.

………………………

 Εφ. Χουριέτ 18/7/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣ ΣE ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Next Article

ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ — ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *