Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ : ¨Τα καλοπροαίρετα βήματα της Τουρκίας δεν έχουν ανταπόκριση από την Ελλάδα¨ !

No Comments Share:

Δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών κυρίου Χαμί Αξόι, ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στα social media για την Τουρκία.

Οι κατηγορίες και ο απειλητικός τόνος στις σημερινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, απέναντι στην Τουρκία αποτελούν περαιτέρω ενδείξεις για την απροθυμία της ελληνικής πλευράς για διευθέτηση των διμερών ζητημάτων μέσω διαλόγου και διπλωματίας. Δυστυχώς η εποικοδομητική στάση και τα καλοπροαίρετα βήματα που έκανε η Τουρκία από τον Αύγουστο και μετά στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, δεν είχαν ανταπόκριση.

Επιπλέον ο χαρακτηρισμός από την Ελλάδα των αποφασιστικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας που γίνονται για την προστασία των δικών της δικαιωμάτων και εκείνων των Τουρκοκυπρίων έναντι των ελληνικών μαξιμαλιστικών απαιτήσεων, ως “προκλητικών” και “παράνομων” είναι απλά πρόσχημα για την αποφυγή του διαλόγου.

Η Τουρκία μόνιμα διατηρεί και θα διατηρεί τις εκκλήσεις για διάλογο. Η Ελλάδα πλέον πρέπει να αντιληφθεί ότι με την ρητορική των απειλών και προσπαθώντας να έχει πίσω της την ΕΕ, δεν θα μπορέσει να φτάσει σε αποτέλεσμα. Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να έρθει αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας  24/11/2020

SC-116, 24 Kasım 2020, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un, Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın Sosyal Medyada Çıkan Ülkemizle İlgili Beyanları Hakkındaki Soruya Cevabı / T.C. Dışişleri Bakanlığı    

Σχ. : Από καλοπροαίρετα βήματα ιδίως, τίποτε άλλο η Τουρκία ! Παραθέτουμε μερικά :

  1. Πικνίκ στα κατεχόμενα Βαρώσια
  2. Δηλώσεις για δύο κράτη στην Κύπρο, δηλαδή επιδίωξη νομιμοποίησης της εισβολής…
  3. Κάθε τόσο απειλές από συμμάχους και φερέφωνα του Ταγίπ (Μουσταφά Ντεστιτζή, Ντεβλέτ Μπαχτσελί , Γενίο Ακίτ. Γενί Σαφάκ, κ.α.)
  4. Έρευνες πολύ κοντά σε Καστελόριζο και Κύπρο.
Previous Article

Τζαμί στην Άγκυρα με σταυρό στην είσοδο για να τον πατάνε οι πιστοί !

Next Article

Ισπανός ευρωβουλευτής κάνει έκκληση για κυρώσεις προς την Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *