Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΘΡΑΚΗ ΑΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ¨ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ¨ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

 

 

O Τσαβούσογλου συναντήθηκε με Δυτικοθρακιώτες φοιτητές

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως ¨Μπορεί τα σύνορα μας στον χάρτη να είναι 786.000 τ.χ. αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας είναι τα διευρυμένα σύνορα στα οποία φτάνει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Εμείς για αυτό δηλώνουμε πως η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία και αυτό είναι το αληθές¨.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου, με κίνηση από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, συναντήθηκε στην Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων με Δυτικοθρακιώτες φοιτητές που ήρθαν από Ελλάδα.

Ο Τσαβούσογλου φτάνοντας στην αίθουσα, είχε χειραψία με καθέναν από τους φοιτητές και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνάντηση αυτή με τους νέους.

Ο Τσαβούσογλου ενημέρωσε σχετικά με την ιστορία της Δυτικής Θράκης και είπε πως η κοινότητα εδώ από την μια μεριά πιστά συνδεδεμένη με τα δικά της ήθη και έθιμα με χρήση του νόμου και του δικαίου δίνει αγώνα επιβίωσης και από την άλλη συνεχίζει να έχει στενούς δεσμούς με την Τουρκία που την γνωρίζει ως μητέρα –πατρίδα.

…………..

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε:

Είμαστε ένα έθνος που κάποτε έφθασε σε σύνορα καρδιάς σε μια έκταση 22 εκ. τ.χ. Είμαστε μέλη ενός έθνους που έστησε μια λεκάνη πολιτισμού εκτεινόμενη από την Αδριατική ως τις στέπες της Μέσης Ασίας.  Σε μιαν συστροφή της ιστορίας, δυστυχώς η οθωμανική γεωγραφία στους Βαλκανικούς πολέμους ήταν 4.500.000 τ.χ. Μέσα σε μόνο μερικά χρόνια στα 780.000 τ.χ. το έθνος αυτό αναγεννήθηκε στις στάχτες του και όταν θέλησαν να το περιορίσουν ακόμη περισσότερο, έδωσε τον εθνικοαπλευθερωτικό αγώνα και κατέστησε την Τουρκία ως πατρίδα του. Στην συστροφή αυτήν της ιστορίας κάποιοι από τους φίλους και αδέρφια μας, βρέθηκαν άλλοι στα Βαλκάνια, άλλοι στην Αφρική, άλλοι στην Μέση Ανατολή και άλλοι στην Μέση Ασία, αλλά το ότι χαράχθηκαν σύνορα δεν σημαίνει πως δεν έχουμε υποχρεώσεις. Μπορεί τα σύνορα μας στον χάρτη να είναι 786.000 τ.χ. αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας, είναι τα διευρυμένα σύνορα εκεί όπου φτάνει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Εμείς για αυτό δηλώνουμε πως η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία και αυτό είναι το αληθές, η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία.¨

…………………..

O Τσαβουσογλου τόνισε πως στις 15 Ιουλίου ο Δυτικοθρακιώτης Μουσταφά Τζανμπάζ με χαρά έδωσε την ζωή του για την σημαία και την πατρίδα και είπε πως το ίδιο θα πράξουν όλοι οι ομογενείς. Είπε: ¨Μπορεί η ιστορία να μας άφησε σε διαφορετικά μέρη, αλλά ο πυρήνας και η ουσία μας είναι κοινά και η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα μας¨ και πρόσθεσε πως η Τουρκία ποτέ δεν θα αφήσει ανυποστήρικτους  τους ομογενείς της.
………………

Ο Τσαβούσογλο ζήτησε από τους Δυτικοθρακιώτες νέους στην ζωή τους να μην εξέρχονται του εθνικού και μουσουλμανικού τους βίου και είπε : Αν στερηθούμε το ένα από τα δύο, δεν μπορούμε να κρατήσουμε και το άλλο. Από την μια θα κρατάμε σφιχτά τις πνευματικές και θρησκευτικές μας αρχές και από την άλλη, μαζί θα απαντάμε στις επιθέσεις που γίνονται κατά της εθνικής μας ταυτότητας¨.
………………………….

 

 

 

 

https://haberlutfen.com/cavusoglu-bati-trakyali-ogrencilerle-bulustu/

12/4/2018

Previous Article

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *