Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ (ΤΖΟΥΤΖΕ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ) ΣΤΗΝ GTGB

No Comments Share:

…………………

O Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκική Δημοκρατία στη περιοχή της αλλά και εδώ σε αυτή την περιοχή είναι μια σημαντική πηγή ισχύος και ανέφερε: ¨ H Tουρκική Δημοκρατία λόγω της στρατηγικής της θέσης μαζί με τους γείτονες της απευθύνονται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή της καρδιάς. Εσείς με την συνθήκη της Λωζάννης, κατ΄αντιστοιχία της ελληνικής μειονότητας στη Κωνσταντινούπολη, αφεθήκατε στην Δυτική Θράκη ως παρακαταθήκη στο κράτος της Ελλάδας και από τότε συνεχίζετε την ζωή σας εδώ. Στο διάστημα αυτό είναι πολύ φυσικό να υπάρχουν ανηφόρες και κατηφόρες. Επιθυμώ όμως ιδιαίτερα να εκφράσω το εξής. Ως τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης, ως τουρκομουσουλμανική μειονότητα, εσείς ζείτε στην Ελλάδα και ως πολίτες της είστε υποχρεωμένοι να είστε ο καθένας ένας καλός πολίτης. Είστε υποχρεωμένοι στο θέμα των υποχρεώσεων σας, να επιδεικνύετε περισσότερη φροντίδα και προσοχή από όλους. Εμείς επιθυμούμε, εδώ που ζείτε, να συνεχίζετε τη ζωή σας ως καλοί πολίτες τη Ελλάδας.¨

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως  η Τουρκία στα τελευταία 15 χρόνια διένυσε σημαντικές αποστάσεις, πως η Ελλάδα περνά μια πολύ βαριά οικονομική κρίση και είπε: ¨ Η Τουρκία στα τελευταία 15 χρόνια διένυσε σημαντικές αποστάσεις. Όλοι μας ξέρουμε πως η Ελλάδα εδώ και μερικά χρόνια περνά μια πολύ βαριά οικονομική κρίση, όπως και το ότι η μειονότητα επηρεάστηκε πολύ βαριά από αυτή την κρίση. Ότι όμως και να γίνει, εμείς πιστεύουμε πως η Ελλάδα με τα παραπέρα βήματα που θα κάνει και με τις συνεργασίες που θα αναπτύξει στην γειτονιά της, θα ξεπεράσει αυτή την οικονομική  κρίση, αυτήν την στενωπό. Για αυτό τον λόγο, εμείς στα πλαίσια των διμερών συμφωνιών και συνεργασιών που θα κάνουμε με την Ελλάδα,  είμαστε πάντα έτοιμοι να προσπαθήσουμε για την Ελλάδα και εάν υπάρχει κάτι που μας αναλογεί να το πράξουμε. Με ταχύτητα συνεχίζονται οι επαφές και συνομιλίες ανωτάτου επιπέδου που άρχισαν εδώ και κάποιο διάστημα. Τουλάχιστον δεν υπάρχουν μεταξύ μας μπάρες και εμπόδια. Με ωριμότητα, για κάθε θέμα καθόμαστε στο τραπέζι και στα πλαίσια αμοιβαίας κατανόησης συνεχίζουμε να συνομιλούμε. Ενίοτε καταλαβαινόμαστε πολύ καλά, ενώ άλλοτε δυσκολευόμαστε σε αυτό. Αλλά ότι και να γίνει μπορούμε και μιλάμε, και περιγράφουμε ο ένας στον άλλο τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Χτες μετέβην στην Αθήνα. Συναντήθηκα με τον υπουργό εξωτερικών κ. Κοτζιά. Στην συνέχεια συναντήθηκα με τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευτικών Υποθέσεων κύριο Γαβρόγλου. Μετά από εκείνον συναντήθηκα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Να είστε βέβαιοι πως συζητήσαμε τόσο τα περιφερειακά θέματα, τις διμερείς σχέσεις και το δυναμικό των συνεργασιών που υπάρχει, αλλά ιδιαίτερα συζητήσαμε με όλες τους τις λεπτομέρειες το θέμα των μειονοτήτων που δίνουν αγώνα επιβίωσης στις δύο χώρες. Μάλιστα ήρθα εδώ παίρνοντας μαζί μου και έναν εκπρόσωπο ιδρύματος των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης τον Γιώργο. Προσπαθώ να περιγράψω το εξής. Εγώ γεννήθηκα σε αυτή την κοινότητα. Μεγάλωσα με τα εκπαιδευτικά θέματα της μειονότητας, με τα θέματα των θρησκευτικών ελευθεριών και των βακουφιών.

……………….

Όπως σήμερα εσείς έχετε προσδοκίες από το κράτος της Ελλάδας, έτσι και οι μη μουσουλμάνοι που ζούνε στην Κωνσταντινούπολη, έχουν τις προσδοκίες τους από την Τουρκία.  Εμείς ως Τουρκική Δημοκρατία στους πολίτες μας είμαστε υποχρεωμένοι  να παράσχουμε μια δημοκρατική ατμόσφαιρα. Διότι ξέρουμε το εξής. Πιστεύουμε πως  εάν κάποιος σε μια χώρα αισθάνεται διαφορετικός, πρέπει σχολαστικά και με προσοχή να τον κάνουν να αισθάνεται τις δημοκρατικές αξίες. Εμείς σε αυτό το σημείο κάνουμε βήματα. Κάναμε βήματα στο θέμα των βακουφιων και στο θέμα της παιδείας. Αυτά τα βήματα με μεγάλη αυτοπεποίθηση θα τα συνεχίσουμε. Κάνουμε ότι μπορούμε και εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές συζητώντας με το κράτος της Ελλάδας, ώστε εσείς εδώ ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης να επωφελείστε όχι μόνο από τα πολιτικά σας δικαιώματα ,αλλά στο βέλτιστο βαθμό και από τα μειονοτικά σας δικαιώματα¨.

¨ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ¨

………………..

Πάντως να μην ξεχνάτε το εξής: Η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων είναι μια Τουρκία η οποία τα τελευταία 15 χρόνια με τις υποδομές της, με τις μεταφορές, με την υγεία και την παιδεία, αναπτύχθηκε 4 φορές περισσότερο.  Και  το σημαντικότερο, καθώς υπάρχει ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας που η καρδιά του χτυπά για αυτήν εδώ την περιοχή, μην ξεχνάτε πως δεν είστε μόνοι και δεν θα είστε μόνοι. Υπάρχουμε εμείς,, υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία και πάντοτε θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας.

Σχ: Δεν ξέρουμε τα σχέδια που έχει η ελληνική κυβέρνηση για αυτή την παρατηρούμενη προσέγγιση του τελευταίου διαστήματος.  Αυτό που πιστεύουμε ακράδαντα είναι πως είναι λάθος να τίθενται στο τραπέζι θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας με την Τουρκία. Διότι είναι σαφές πως η Τουρκία όταν μιλά για ¨¨δικαιώματα της μειονότητας¨ εννοεί να επεκταθεί έτι περαιτέρω ο εκτουρκισμός της. Η Τουρκία είναι μια κακόβουλη, φασιστική και ιμπεριαλιστική χώρα. Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν πως ¨θα ηρεμήσουν το θηρίο¨  με  χάδια  κάνουν μεγάλο λάθος.
Και κάτι ακόμη. Η αριστερή μας κυβέρνηση πως νιώθει που θα φιλοξενήσει στην χώρα μας με τιμές αυτόν που έχει φυλακίσει τον σύντροφο και ηγέτη του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς ;
Και αν κάποιοι σχεδιάζουν να μας φέρουν και στην Θράκη τον φασίστα Ερντογάν , να ξέρουν πως δεν θα τον δεχτούμε όλοι μετά βαΐων και κλάδων…
Διότι ούτε λοβοτομημένοι είμαστε όλοι ούτε ¨ταϊσμένοι¨…

 

Previous Article

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ¨ΟΧΙ¨

Next Article

ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *