Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΧΑΚΑΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

 

Ο αντιπρόεδρος Τσαβουσογλου στην Δυτική Θράκη

Ο αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβουσογλου δήλωσε πως η Τουρκία  βρίσκεται και θα βρίσκεται  πάντοτε στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας.

Ο Τσαβούσογλου μετά από τις επαφές που είχε στην Αθήνα, έφτασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όπου  έγινε δεκτός από τον πρόξενο της Τουρκίας Αλή Ριζά Ακιντζί, από τον υφυπουργό εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννη Αμανατδη και από εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας.

Αργότερα στην περιοχή Γιακά της Κομοτηνής, μιλώντας σε ένα τουρκικό εστιατόριο στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ανέφερε πως αισθάνεται τιμή να επισκέπτεται με την ιδιότητα του αντιπροέδρου, τα εδάφη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο Τσαβουσογλου ανέφερε πως το ότι ένας Δυτικοθρακιώτης στην καταγωγή βουλευτής φτάνει να γίνει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση, στην πραγματικότητα αποτελεί δείγμα του ενδιαφέροντος και της εμπιστοσύνης που δείχνει το κόμμα ΑΚΡ για την τουρκική μειονότητα της περιοχής εκεί.

Συνέχισε λέγοντας :

¨Το να βρίσκομαι στην περιοχή όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και ακόμη έχω συγγενείς, αδέρφια και ομογενείς, είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Μπορεί το να έρχομαι σήμερα απέναντι σας ως τέκνο της Δυτικής Θράκης, ως Χακάν Τσαβούσογλου και ως αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων να είναι σημαντικό , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε (και αυτό το υπογραμμίζω) πως  ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατία και ο κύριος Πρωθυπουργός μου το ανέθεσαν αυτό όχι μόνο επειδή είμαι εγώ, αλλά επειδή είμαι ένα τέκνο της Δυτικής Θράκης και βουλευτής που ζω στην Προύσα. Αυτή η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου , στην πραγματικότητα είναι μια εκδήλωση της εμπιστοσύνης προς την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης. Στο σημείο αυτό επιθυμώ ως χρέος να τους  εκφράσω τις ευχαριστίες μου¨.

¨Η άποψη μας για αυτήν την περιοχή του πολιτισμού μας, προκάλεσε μια αλλαγή στάσης¨.

Ο Τσαβουσογλου ανέφερε πως η τουρκική μειονότητα δίνει έναν αγώνα επιβίωσης στα εδάφη όπου βρίσκεται  κι ότι γνωρίζουν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Ο αντιπρόεδρος Τσαβούσογλου είπε: ¨Η Τουρκία είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην μειονοτική κοινωνία. Εμείς ως μητέρα πατρίδα και ως Τουρκία δεν σαν αφήσαμε δεν σας αφήνουμε μόνους. Με τον κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με την διακυβέρνηση του ΑΚΡ, η άποψη μας για αυτήν την περιοχή του πολιτισμού μας προκάλεσε μια αλλαγή στάσης. Θεωρούμε ως καθήκον μας  να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία ώστε να συναντιόμαστε πιο πολύ μαζί τους, να είμαστε δίπλα τους στις μέρες της θλίψης και να μοιραζόμαστε τις χαρές τους.¨

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως αυτή η νοοτροπία δεν ισχύει μόνο για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αλλά και για την Βουλγαρία, το Κόσσοβο, την FYROM και για τις τουρκικές δημοκρατίες

…………….

Ο Τσαβούσογλου είπε πως η τουρκική μειονότητα έχει χρόνια θέματα τα οποία δεν επιλύονται και πρόσθεσε πως αυτά δεν είναι εύκολο να λυθούνε σύντομα.
Ο Τσαβούσογλου είπε πως ο ίδιος είναι κάποιος που ξέρει καλά τι σημαίνει να είσαι μειονότητα,  πρόσθεσε πως παρά τις δυσκολίες είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για την επίλυση όλων των θεμάτων και ανέφερε τα εξής : Για έναν πολιτικό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά εμείς ως Τουρκία και ως μητέρα πατρίδα σας, με επιμονή και με αποφασιστικό τρόπο θα συνεχίσουμε να πράττουμε ότι μας αναλογεί ώστε εσείς  να ζείτε στην Ελλάδα ως ισότιμοι πολίτες και ταυτόχρονα ως μια κοινότητα που έχει και τα μειονοτικά της δικαιώματα.

Κατά τον ίδιο τρόπο και σχετικά με την ελληνική μειονότητα που ζει στην Κωνσταντινούπολη, ως φίλος σας που μεγάλωσε όντας μειονότητα και που ξέρει καλά τι σημαίνει αυτό, εάν υπάρχουν κάποια καθήκοντα που αναλογούν στην θέση μου σχετικά με την κάλυψη των δικών τους προσδοκιών και αιτημάτων, εντός φυσικά του νομικού πλαισίου,  τότε σας δηλώνω πως θα τα κάνω χωρίς στενοχώριες και προκαταλήψεις.¨
…………………..

Ο Τσαβούσογλου ενημέρωσε πως στις συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους, εξετάσθηκε η επίσκεψη που θα κάνει στην Ελλάδα ο πρόεδρος Ερντογαν και είπε: Υπό αυτή την έννοια η επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας μας θα έχει την έννοια της ολοκλήρωσης αυτών των επαφών. Μακάρι όταν έρθει εδώ και εκείνος να έχουμε επωφελή αποτελέσματα από τις συνομιλίες. ¨

Στο δείπνο παρόντες ήταν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της BTTADK Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθη  Αχμέτ Μέτε, οι βουλευτές Μουσταφα Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Ιλχάν Αχμέτ και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Ο αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου που συνοδεύεται από τους Σαλίχ Τσετίνκαγιά, Μεχμέτ Ακγιουρέκ και Σαλίχ Φιράτ-βουλευτές του ΑΚΡ, από τον πρόεδρο της ΤΙΚΑ Σερντάρ Τσαμ και από τον Γενικό Διευθυντή Βακουφίων Αντνάν Ερτέμ, σήμερα θα έχει συναντήσεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη με εκπροσώπους τη τουρκικής μειονότητας και θα επισκεφτεί χωριά.

https://www.sondakika.com/haber/haber-basbakan-yardimcisi-cavusoglu-bati-trakya-da-10202355/

3/11/2017

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *