Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Νέος στόχος μας να προστατέψουμε τα βακούφια του σουλτάνου Μωάμεθ Πορθητή στην Ελλάδα¨

0 σχόλια Share:

Ο Ισμαήλ Καντεμίρ – ιδρυτικός πρόεδρος του συλλόγου Υπηρεσιών Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος, ο οποίος επί 26 χρόνια αγωνίστηκε για να ανοίξει για λατρεία η Αγία Σοφία και με την δίκη που κέρδισε, άρχισε μία ιστορική διαδικασία, ανέφερε πως μόλις βγήκε η απόφαση έκατσε απέναντι από τη σύζυγό του και αμοιβαία έκλαψαν επί μακρόν : “Ολος ο κόσμος ενδιαφέρεται για την απόφαση. Ανοίξαμε μία νέα εποχή. Ακόμη και από την Ιαπωνία επικοινώνησαν μαζί μου δημοσιογράφοι και θέλουν να μιλήσουμε”.

Ο Καντεμίρ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής Χακάν Τσαβούσογλου, που ήρθε να τον ευχαριστήσει, του είπε: “Ο Αλλάχ να σας βοηθάει. Καταβάλατε μεγάλο κόπο. Σας ευχαριστώ και εσάς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη στήριξή σας”.

…..

Ο Καντεμίρ ανέφερε πως επί 26 χρόνια αγωνίστηκε για την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και ότι τώρα έχει νέα όνειρα, θα συνεχίσει τον αγώνα του και πρόσθεσε: “Ο νέος στόχος μου, είναι στην Δυτική Θράκη και ιδιαίτερα να προστατέψουμε τα εν Ελλάδι βακούφια του σουλτάνου Μωάμεθ Πορθητή…Γνώριζα πώς θα πετύχω στην Αγία Σοφία. Μακάρι να πετύχουμε και στην Ελλάδα”. …..

Ο Χακάν Τσαβούσογλου-πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής, υπενθύμισε πως στην Αθήνα, παρά την ύπαρξη 300 χιλιάδων μουσουλμάνων, δεν υπάρχει ούτε ένα τζάμι και πρόσθεσε πως “Σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης υπάρχει τζάμι και μόνο στην πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν υπάρχει”.

…………

https://www.sondakika.com/haber/haber-cavusoglu-ndan-ayasofya-mimari-kandemir-e-tesekkur-13414304/

13/7/2020

Σχ. : Κάθε Έλληνας (και όχι απλά ελληνόφωνος)  πρέπει να έχει ως στόχο του αυτά τα συγκεκριμένα βακούφια να ισοπεδωθούνε. 

Όπου κι αν βρίσκονται στην Ελλάδα .

Διότι αποτελούν μνημεία κατάκτησης, εξισλαμισμών και σφαγών. 

Previous Article

¨Έσπασαν πια οι αλυσίδες της Αγίας Σοφίας¨ !

Next Article

Τσαβούσογλου: “Η Αρμενία να βάλει μυαλό, είμαστε δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν με όλες μας τις δυνατότητες”…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *