Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗΝΥΜΑ ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

No Comments Share:

ΜΗΝΥΜΑ ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε μήνυμα με αφορμή την 30η Αυγούστου Γιορτή του Θριάμβου

Αύριο είναι 30 Αυγούστου Γιορτή του Θριάμβου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αμντουλλάχ Γκιούλ εξέδωσε μήνυμα με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή μέρα.

Ο Αμντουλλάχ Γκιούλ σημειώνει τα εξής στο μήνυμα του:

«Τα έθνη έχουν πολύ σημαντικές μέρες στην ιστορία τους. Σήμερα είναι η 90η επέτειος του Μεγάλου Θριάμβου που ανακηρύξαμε για μια ακόμη φορά σε όλον τον κόσμο την ανεξαρτησία μας, την πεποίθηση μας και την αποφασιστικότητα μας να ζήσουμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.

Η 30η Αυγούστου είναι ημέρα τιμής και υπερηφάνειας για το Τουρκικό Έθνος. Όλη η Τουρκία συσπειρωμένη, όλοι μαζί ζώντας την ευτυχία του εορτασμού αυτής της μέρας και μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη και εξυμνούμε όλους τους μάρτυρες που έδωσαν την ζωή τους για αυτήν την πατρίδα.

Το Έθνος μας και ο Στρατός μας υπό την ηγεσία του Aτατούρκ έδωσε έναν αγώνα ύπαρξης και παρά τις ελλείψεις πέτυχαν έναν μεγάλο θρίαμβο ενάντια σε κατά πολύ ανώτερους στρατούς.

Η μοναδική πηγή αυτού του μοναδικού θριάμβου είναι η αγάπη και η πίστη ενός συσπειρωμένου έθνους στην πατρίδα του, στην ελευθερία και στις αξίες του. Αυτά τα συναισθήματα κράτησαν πάντοτε ισχυρό και πάντοτε όρθιο το έθνος μας και έδωσαν την ευκαιρία στα κράτη που ιδρύσαμε να κατευθύνουν την παγκόσμια ιστορία.

Καθόλη την διάρκεια της ιστορίας οι διαφορετικότητες μας αποτέλεσαν τον πλούτο που μας ολοκλήρωναν την ενότητα μας. Είμαστε ένα έθνος που εδώ και χίλια χρόνια δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κουλτούρα της ανοχής, του σεβασμού, της αγάπης και της ειρηνικής συμβίωσης. Όπως δεν κατάφερε κανείς να πλήξει την ενότητα και την συσπείρωση μας για αιώνες έτσι θα κατατροπωθούν και αυτοί που θα το επιχειρήσουν από εδώ και στο εξής.

Θα προστατεύσουμε με αποφασιστικότητα την παρακαταθήκη των ηρώων μας που έγιναν μάρτυρες και γκαζί (βετεράνοι πολεμιστές) για την Ύψιστη Πατρίδα μας, την ειρήνη των πολιτών μας, την ασφάλεια και την υγεία τους. Εκείνοι είναι τα πιο πολύτιμα όντα του Ύψιστου Έθνους μας.

Οι πρόγονοι μας τα κάνανε πατρίδα αυτά τα εδάφη με το αίμα και την ζωή τους. Ιδρύσαν την Δημοκρατία, ανοικοδόμησαν την κατακαμένη και ισοπεδωμένη Ανατολία και ξεκίνησαν ένα πολύ μεγάλο άλμα ανάπτυξης.

Σήμερα εμείς ως κληρονόμοι τους εργαζόμαστε με όλη μας την δύναμη για να μεταφέρουμε την Δημοκρατία της Τουρκίας πάνω από το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών και για να προσφέρουμε πολύ καλύτερες ευκαιρίες στο έθνος μας. Οι επιτυχίες που καταφέρνουμε και το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η χώρα μας είναι η σημαντικότερη ένδειξη του ότι είναι ανοιχτός ο δρόμος μας. Η Τουρκία που πραγματοποιεί μεγάλα άλματα αντικρίζει με ελπίδα το μέλλον και συνεχίζει να πορεύεται με εμπιστοσύνη.

Ο Ηρωικός Στρατός μας που πέτυχε λαμπρούς θριάμβους στην ιστορία αυξάνει το κύρος της χώρας μας ως ένας παράγοντας ισχύος και σταθερότητας στην περιοχή του. Νιώθουμε περηφάνια για τις επιτυχίες του στρατού μας στην προάσπιση της πατρίδας και στα διεθνή τους καθήκοντα. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τις υψηλές θυσίες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας οι οποίες φέρνουν σε πέρας τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος. Η Τουρκία ως μια αναγκαιότητα της σημαντικής γεωστρατηγικής της θέσης πρέπει να έχει ισχυρό στρατό και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την αποτρεπτικότητα της. Για αυτό το λόγο αντιμετωπίζουμε με εκτίμηση τις εργασίες εκσυγχρονισμού που πραγματοποιούνται.

Στην 30η Αυγούστου Γιορτή του Θριάμβου μνημονεύω με σεβασμό και εκτίμηση τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας τον Ύψιστο Aτατούρκ, τους συμπολεμιστές και συναγωνιστές του, όλους τους ήρωες του Απελευθερωτικού Πολέμπου, τους Ύψιστους μάρτυρες μας και τους ήρωες.

Στο 90ο έτος του Μεγάλου Θριάμβου εύχομαι χρόνια πολλά για την Γιορτή του Θριάμβου με τα πιο εγκάρδια συναισθήματα μου στα στελέχη του ένδοξου Στρατού μας που έχει ένα παρελθόν γεμάτο με θριάμβους και των μονάδων μας που υπηρετούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό και συμβάλλουν στην εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης και στέλνω τα χαιρετίσματα και την αγάπη μου στον λαό μας.»

TRT 29/8/2012

Previous Article

ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *