Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ

No Comments Share:

Σκληρά μηνύματα προς Ε.Ε. και Ελληνοκυπριακό τομέα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ δήλωσε πως ¨Το γεγονός πως το μισο κράτος στην Κύπρο θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. στα μισά του 2012 αποτελεί ένδειξη αδυναμίας της Ε.Ε. Είμαι ανήσυχος πως υπό αυτές τις συνθήκες η Ε.Ε. προκαλεί την έναρξη ενός διαστήματος στο οποίο καθίσταται αδύνατη η ακεραιότητα της Κύπρου. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας κατάστασης θα τα υποστούνε όλοι αργά ή γρήγορα¨.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης που κανει στην Αγγλία μίλησε σε μια ομάδα βουλευτών του αγγλικού κοινοβουλίου.Ο Γκιούλ έκανε την ομιλία του στα αγγλικά και αφού σχολίσε τις αγγλοτουρκικές σχέσεις και την Αραβική Άνοιξη, έστειλε μηνύματα στην Ε.Ε. σε σχέση με το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ ανέφερε ότι είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που εμποδίζει την επίλυση στο νησί, και ότι αντιτίθεται στις αρχές της Ε.Ε. το γεγονός ότι δέχτηκε τον Ελληνοκυπριακό τομέα ως εκπρόσωπο όλης της Κύπρου.

Ο Γκιούλ μίλησε ως εξής : ¨Το γεγονός πως το μισο κράτος στην Κύπρο θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. στα μισά του 2012 αποτελεί ένδειξη αδυναμίας της Ε.Ε. Το γεγονός πως η Ε.Ε. θεωρεί κάτι τέτοιο φυσιολογικό καθιστά αδιάλλακτη την ελληνοκυπριακή πλευρά στο θέμα της λύσης. Είμαι ανήσυχος πως υπό αυτές τις συνθήκες η Ε.Ε. προκαλεί την έναρξη ενός διαστήματος κατά το οποίο θα καθίσταται αδύνατη η ακεραιότητα της Κύπρου. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας κατάστασης θα τα υποστούνε όλοι αργά ή γρήγορα. Η Ε.Ε. αυτήν την πιθανή κατάσταση μπορεί να την αποτρέψει μόνο επιδεικνύοντας πολιτική βούληση. Οι Άγγλοι φίλοι μας μπορούν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στο να επιδείξει η Ε.Ε. αυτήν την βούληση¨.

Εφ. Χουριέτ 23-11-2011

Σχόλιο : Όλες οι αποφάσεις του ΟΗΕ θεωρούνε παράνομη την παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο κι αυτός έχει το θράσος να ζητά η Κύπρος (το θύμα δηλαδή) να μην έχει ούτε τα νόμιμα δικαιώματα της !  Αλλά όταν ο ΓΑΠ θεωρεί ένα από τα επιτεύγματα (!) της θητείας του την βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, ουσιαστικά παραβλέποντας το Κυπριακό, τι μπορείς να πεις ; 

 

 

 

 

 

Previous Article

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΑΟ-SHELL

Next Article

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *