Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

0 σχόλια Share:

 

 

Εκδήλωση-ανάγνωση ποίησης οργανώθηκε στην GTGB από το ¨Καραβάνι Πολιτισμού από την Αδριανούπολη στο Μόσταρ¨

Η ένωση Συγγραφέων Τουρκίας (ΤΥΒ) στα πλαίσια του σχεδίου ¨Καραβάνι Πολιτισμού από την Αδριανούπολη στο Μόσταρ¨  για τα 40 έτη της, πραγματοποίησε στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) μια εκδήλωση..

Στην εκδήλωση δόθηκε η ονομασία ¨Συνάντηση Ποιητών στην Κομοτηνή¨ και μετείχαν από Τουρκία ο επίτιμος πρόεδρος της ΤΥΒ Μεχμέτ Ντογάν, ο πρόεδρος της ΤΥΒ καθηγητής Μουσά Καζίμ Αριτζάν, ο σύμβουλος του ο Ιμπραήμ Ουλβί Γιαβούζ και μια επιτροπή 40 ατόμων. Μεταξύ αυτών που μετείχαν στην εκδήλωση ήταν ο υποπρόξενος της Τουρκίας Ιμπραήμ Σακλί, ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός μουφτή Φείμ Αχμέτ, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του συλλόγου BIHLIMDER Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, η Γεσίμ Χασάν-μέλος της Κ.Ε. του DEB, o ταμίας του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ-Ροδόπης Ιντρίς Χασάν και άλλοι ομογενείς.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης την έκανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τζιχάτ Τζαφέρ από την Τουρκία. Στην εκδήλωση πρώτος πήρε τον λόγο ο υποπρόξενος Ιμπραήμ Σακλί και μετέφερε στους καλεσμένους και στους μετέχοντες στην εκδήλωση, τους χαιρετισμούς του πρόξενου Μουράτ Ομέρογλου. Ο πρόξενος Σακλι είπε πως αυτές οι εργασίες είναι σημαντικές για το ζωντάνεμα των πολιτιστικών δεσμών με την περιοχή και τόνισε πως αυτό το ταξίδι είναι σημαντικό για την σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Γ.Γ. της GTGB Νιχάν Μπίνμπασι ο οποίος έκανε μια ομιλία εξ ονόματος του προέδρου Νετζάτ Αχμέτ και ευχαρίστησε όσους μόχθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΤΥΒ καθηγητής Μουσά Καζίμ Αριτζάν, ο οποίος ευχαρίστησε τους μετέχοντες στην εκδήλωση.  Υπενθύμισε πως η ΤΥΒ είναι ένας σύλλογος που ιδρύθηκε πριν από 40 έτη και δραστηριοποιείται στην τέχνη και τον πολιτισμό. Ο Αριτζάν συνέχισε λέγοντας ¨Εμείς με αυτό το καραβάνι πολιτισμού ξεκινήσαμε από την Αδριανούπολη. Είναι ένα ταξίδι του πολιτισμού. Εμείς σε αυτό το ταξίδι μεταφέρουμε την γνώση της Ανατολίας στους απογόνους των κατακτητών. Υπό αυτή την έννοια θα αυξήσουμε τα αισθήματα φιλίας και αδερφοσύνης μας¨.

Αργότερα στα πλαίσια της εκδήλωσης μια ομάδα ακαδημαϊκών από Κομοτηνή και Τουρκία, ανέγνωσαν ποιήματα τους. Μεταξύ αυτών που διάβασαν ποιήματα ήταν οι Αϊσέ Αντέμ, Βενιαμίν Γιλμάζ, Χουσείν Μεχμέτ, Ιμπραήμ Μπαλταλί,  Μουτζαχίτ Κοτζά, Ναζίφ Οζτούρκ,  Ραχμι Αλή, Σιμπέλ Γκιουλιστάν και Ταρκάν Ζενγκίν.

Η εκδήλωση έφτασε στο τέλος της με ανταλλαγή δώρων με την επιτροπή των καλεσμένων.

https://rodopruzgari.com/haberler/23988-gtgb%E2%80%99de-%E2%80%9Cedirne%E2%80%99den-mostar%E2%80%99a-k%C3%BClt%C3%BCr-kervan%C4%B1%E2%80%9D-%C5%9Fiir-dinletisi-etkinli%C4%9Fi-d%C3%BCzenlendi.html

3/5/2018

Σχ: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Όταν εμείς επιτρέπουμε τέτοιες εκδηλώσεις μέσα στον παράνομο σύλλογο (που όμως λειτουργεί κανονικά, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ) μετά κ. Τσίπρα να μην απορείτε π.χ. αν κάποιοι ακολουθούν τον ψευδομουφτή ! Μα εμείς είμαστε ανύπαρκτοι και ακόμη και τους λίγους που παραμένουν με κόστος πιστοί στην Ελλάδα, τους πολεμούμε (…)

Έτσι βρίσκουν πεδίο οι εχθροί και αλωνίζουν…   

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ EFES 2018

Next Article

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 75ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *