Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Δεν μπορώ να μπω στην Τουρκία επειδή συναντήθηκα με τον Οτζαλάν

264316

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Δημήτρης Βουνάτσος μετά από την συνάντηση που είχε με τον Οτζαλάν το 1992 ως βουλευτής, του απαγορεύτηκε η είσοδος του στην Τουρκία. 

Ο Βουνάτσος αναφέρει πως έχει αρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία με το ΠΚΚ και ρωτάει ¨Πότε θα τελειώσει η δική μου απαγόρευση ;¨. Η απόσταση ανάμεσα στο Αϊβαλί και την Μυτιλήνη είναι 14 μίλια. Αλλά αυτός δεν μπορεί να περάσει την θάλασσα και να μπει στην Τουρκία. Έστω και αν ο Βουνάτσος έχει παράξει ιδέες για την εξέλιξη των σχέσεων Μυτιλήνης-Τουρκίας, τα σύνορα απαγορεύεται να τα περάσει. Όσον αφορά τον λόγο… ΄Ήταν η εποχή της κορύφωσης της τρομοκρατίας του ΠΚΚ. Στις 20/3/1992 ομάδα Ελλήνων βουλευτών επισκέπτεται τον Οτζαλάν στο στρατόπεδο στην κοιλάδα Μπεκάα. Οι βουλευτές αυτοί είναι του κυβερνώντος κόμματος ΠΑΣΟΚ, οι Λευτέρης Βεριβάκης, Δημήτριος Βουνάτσος, Ελισάβετ Παπαζώη και Κώστας Μπαντουβάς. Μετά από αυτήν την επίσκεψη και τις δηλώσεις που έγιναν, ο Βουνάτσος μπήκε στην μαύρη λίστα. Ο Βουνάτσος μετά από 15 χρόνια βουλευτής έγινε δήμαρχος. Ο Βουνάτσος λέει πως χάρηκε για την ειρηνευτική διαδικασία με το ΠΚΚ αλλά δεν αντιλαμβάνεται γιατί ακόμη δεν καταργήθηκε η απαγόρευση για τον ίδιο, και δηλώνει :

¨Ήμουν 15 χρόνια βουλευτής. Στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων που ήμουν γύρισα όλο τον κόσμο. Στα πλαίσια αυτά συνομίλησα και με τον Οτζαλάν με την σκέψη να δούμε τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά επειδή συναντήθηκα με τον Οτζαλάν η Τουρκία με έβαλε στην μαύρη λίστα. Δεν μπορώ να μπω στην Τουρκία που αγαπάω πολύ. Και όμως εγώ είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην φιλία των λαών. Πάντοτε ως δήμαρχος σκεφτόμουν και εργαζόμουν σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Δεν υπάρχει κάτι που να μας χωρίζει. Τα κράτη δεν έχουν φιλίες αλλά συμφέροντα. Αλλά οι άνθρωποι έχουν φίλους. Και εγώ έχω πολλούς φίλους Τούρκους που τους αγαπώ πολύ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το τι φοβάται η Τουρκία από την Ελλάδα ; Μα εμείς δεν έχουμε πυρηνικά όπλα ! Δεν είμαστε Ισραήλ. Ο πληθυσμός μας είναι 11 εκατομμύρια. Ούτε όσο είναι η Κωνσταντινούπολη. Πλέον άρχισε και η ειρηνευτική διαδικασία με το ΠΚΚ. Ελπίζω μια μέρα να μπορέσω να μπω στην Τουρκία και να μπορέσω να δω τους φίλους μου¨.

Ντεμιρτάς : Το θέμα έμεινε στο παρελθόν

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιτάς που κατά καιρούς έχει επισκεφτεί με επιτροπές την Μυτιλήνη για να αυξηθούν οι οικονομικές σχέσεις Μυτιλήνης-Τουρκίας και είναι εκ των υποστηρικτών της άρσης απαγόρευσης εισόδου για τον Βουνάτσο δήλωσε πως ¨Το θέμα πλέον έμεινε στο παρελθόν. Και οι δύο πλευρές καταβάλλουν προσπάθειες για την ισχυροποίηση των σχέσεων με την Μυτιλήνη και τα νησιά. Ευχόμαστε να αρθεί η απαγόρευση εισόδου¨.

Εφ. Χουριέτ 24/7/2013

Previous Article

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *