Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΠΟΝΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗ-ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΪΛΑΛΙ

0 σχόλια Share:

 

Θ. Μαλκίδης

Το συγκλονιστικό μήνυμα του φυλακισμένου στην Τουρκία Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί για το Πάσχα

Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή όταν λαμβάνεις γράμμα από τις φυλακές της Τουρκίας, από το κελί του συμπατριώτη μας Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί. Ο φυλακισμένος στα τουρκικά κάτεργα για ένα σχεδόν χρόνο Έλληνας του Πόντου Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί μας έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα για το Πάσχα.

Ο Γιάννης Βασίλης αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

“Γιορτάζω το Πάσχα όλων των Χριστιανών, ειδικά του Πόντου. Θέλω αυτή η  Ειρήνη του Πάσχα να αποτελέσει μέσο επιβίωσης και ανοχής.
Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι μήνες με τους μεγάλους πόνους για εμάς, είναι η 24η Απριλίου και η 19η Μαΐου. Για εμάς έχει περάσει ένας αιώνας ατέλειωτος πόνος, ένα μεγάλο τραύμα, μία ατελείωτη οδύνη. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, να περιμένουμε το μέλλον και να ξεχάσουμε αυτό που έχουμε ζήσει για λίγο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι δυνατόν να ζήσουμε μαζί. Κάθε φορά που πιστεύω ότι η συμβίωση είναι εφικτή, απελευθερώνεται δυναμική. Δεν πίστευα ότι αυτό που χτίστηκε εναντίον μας σε αυτή την περιοχή  ήταν μια σύμπτωση.
Με συνέλαβαν στις 24 Απριλίου , στις μέρες κατά τις οποίες ο Ερντογάν πήγε στην Ελλάδα και κατέκρινε το ελληνικό κράτος για την κατάσταση των μουσουλμάνων της Θράκης. Κατηγορήθηκα εκείνες τις ημέρες για  τη δράση μου στα κοινωνικά μέσα όπου μοιράζομαι τις εμπειρίες του παρελθόντος  και τιμωρήθηκα για 1 έτος και 3 μήνες για προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ. Όπως είπα και άλλη φορά, δεν πιστεύω στην σύμπτωση όταν πρόκειται για εμάς. Είναι το ίδιο μήνυμα όπως πριν από έναν αιώνα. Έχω κάποια ελπίδα και ξαφνικά βρίσκομαι πάλι πίσω πριν από έναν αιώνα.

Όπου και αν είμαστε, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αξία της  αλληλεγγύης και θα συνεχίσουμε αγωνιζόμαστε ”

Σε μια εποχή που η παγκόσμια υποκρισία  και το ψεύδος αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, ο  Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί , συνεχίζει να αγωνίζεται. Να μιλά μέσα από τη φυλακή, για αυτά που οι περισσότεροι, οι “ελεύθεροι”, δεν τολμούν ούτε να τα σκεφτούν.
Μπροστά στην επίσημη και προκλητική σιωπή στην Ελλάδα, εμείς συνεχίζουμε την συμπαράσταση μας στο  Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί  για να έρθει η ημέρα της ελευθερίας και δικαιοσύνης για τους λαούς της καθ’ ημάς Ανατολής.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον Πόντιο αδελφό μας Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

Υ. Γ Μία επιθυμία του Γιάννη -Βασίλη από τη φυλακή ήταν προς τη σύντροφό του Meral Geylani να ανάψει ένα κερί την Ανάσταση για αυτόν. Η Meral το άναψε στην εκκλησία της Αττάλειας……

YANNİS’TEN PASKALYA MESAJI

Tamer Çilingir

http://malkidis.blogspot.gr/

18/4/2018

Previous Article

MA TI KAΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ;

Next Article

ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟ ΦΙΡΜΑΝΙ: ¨ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *