Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ…

No Comments Share:

 

Έλληνες δημοσιογράφοι μίλησαν στην σύνοδο του Κάρτεπε

Ο Έλληνας δημοσιογράφος Νίκος Γεωργιάδης δήλωσε πως τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δημιουργούν μια επικαιρότητα που προκαλεί ενόχληση
Ο Γεωργιάδης είπε : ¨Σε αυτούς βρίσκονται στις άνετες πολυθρόνες των σπιτιών τους, διδάχθηκε να μην αγαπούνε και να φοβούνται τους πρόσφυγες που βλέπουν στην τηλεόραση. Οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να στήσουν αυτό τον φόβο¨. Ο Στέλιο Μπερμπεράκις-αρθρογράφος της Σαμπάχ, εστίασε στο ότι σε θέματα ανθρωπιάς όπως η μετανάστευση, η προσφυγιά και οι πρόσφυγες, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δεν φέρθηκαν ανθρώπινα.

Στην σύνοδο του Κάρτεπε που είχε θέμα ¨Μετανάστευση, Προσφυγιά και Ανθρωπιά¨, οργανώθηκε πάνελ με τίτλο ¨Παγκόσμια ΜΜΕ και Μετανάστευση¨. Στην ομιλία που έκανε σε αυτό το πάνελ ο δημοσιογράφος Στέλιο Μπερμπεράκις είπε : ¨Σε θέματα όπως η μετανάστευση και σε θέματα ανθρωπιάς, τα ΜΜΕ δεν φέρονται ανθρώπινα. Μεταξύ εφημερίδων και τηλεοράσεων υπάρχει πάντα ένας ανταγωνισμός θέασης. Δίνουν πολύ περισσότερη σημασία στην προβολή της είδησης παρά στον άνθρωπο. Φυσικά και υπάρχουν καλές πλευρές των ΜΜΕ.  H E.E. δίνει χρήματα στις χώρες για τους πρόσφυγες.  Που πήγαν τα 1.700 εκ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες;  Έχει αρχίσει έρευνα σχετικά με το που ξοδεύτηκαν τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες.  Ένα τμήμα της βοήθειας που δίνει η Ε.Ε. πηγαίνει στις ΜΚΟ και ένα τμήμα στο Υπουργείο Αμύνης. Μεταξύ αυτών των ΜΚΟ, αποκαλύφθηκε πως 2-3 δεν ήταν εκεί ως παράνομες οργανώσεις που συνεργάζονταν με λαθροδιακινητές¨

Ο Μπερμπεράκις είπε: ¨……………. Πριν από ένα έγκλημα, δίνονται πληροφορίες γι την ταυτότητα του δράστη. Αυτό υποδαυλίζει την ρητορική του μίσους. Παγκοσμίως αλλά και στα Βαλκάνια δυναμώνει η εθνικιστική σκέψη. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση στην ακραία εθνικιστική ιδεολογία που υποδαυλίζει την έχθρα κατά των προσφύγων.

……………..

https://www.sondakika.com/haber/haber-yunan-gazeteciler-kartepe-zirvesi-nde-konustu-11378505/

28/10/2018

Σχ: Μια και το συνέδριο αυτό έγινε στην Τουρκία να θυμίσουμε τι έχει γράψει για τον ρόλο της Τουρκίας ο Αναστάσιος Λαυρέντζος :

¨Σε αυτή τη φάση η Τουρκία αξιοποιεί εντατικά τις μεταναστευτικές ροές απέναντι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη. Ειδικότερα, απέναντι στην Ελλάδα, δεν σταματά να προωθεί μεγάλους αριθμούς παράνομων μεταναστών, οι οποίοι αρχικά εγκαθίστανται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια διαχέονται στην ενδοχώρα. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία υλοποιεί έναν de facto εποικισμό της Ελλάδας με πληθυσμούς με τους οποίους έχει θρησκευτική και πολιτισμική συνάφεια. Δημιουργεί έτσι ένα πολιτιστικό και πολιτικό προγεφύρωμα, το οποίο στο μέλλον θα της επιτρέψει να έχει μια σειρά επιλογών και χειρισμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται τότε. Με απλά λόγια η Τουρκία υλοποιεί αυτό που έλεγε από τη δεκαετία του 1980 ο Τουργκούτ Οζάλ: ότι στο μέλλον η Τουρκία δεν θα χρειαστεί ένα κλασικό πόλεμο για να καθυποτάξει πολιτικά την Ελλάδα. Αρκούν οι πληθυσμιακές εξελίξεις οι οποίες σταδιακά θα δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα.¨

Να υποθέσουμε πως αυτά δεν τα έχουν σκεφτεί οι παραπάνω δημσοιογράφοι ;

Previous Article

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ¨ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Next Article

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΣΙΧΡΙΣΤΟΥΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *