Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΕΦ. ΜΠΙΡΛΙΚ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

No Comments Share:

 

 

Η Ελλάδα δεν χορταίνει να εξοπλίζεται και αυτοί που δίνουν όπλα δεν σταματάνε

Μετά από τις ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Ισραήλ και Ιταλία, τώρα και η Γαλλία συνεχίζει να δίνει όπλα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να λύσει τα υπάρχοντα θέματα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Τώρα η Γαλλία σε πρώτο στάδιο αποφάσισε να βοηθήσει την Ελλάδα να αγοράσει δύο φρεγάτες πολλαπλών χρήσεων τύπου FREMM (σύγχρονο πολεμικό πλοίο).   Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Η αγορά από την Ελλάδα των δύο φρεγατών τύπου FREMM είναι μονόδρομος, ενώ αναφέρεται πως γίνονται εργασίες για την αγορά και δύο φρεγατών τύπου Gowing . Τα όπλα αυτά θα παρθούν με την μέθοδο του λίζινγκ και αργότερα θα αγοραστούνε.

Αναφέρεται πως μετά από αυτή την απόφαση δεν υπάρχει πια ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ομονοούν σε αυτό.

Η αγώνας ενάντια στην Τουρκία και η λογική της  διασφάλισης της ανωτερότητας στο Αιγαίο¨ συνεχίζεται, θα συνεχιστεί και θα γίνουν ακόμη περισσότερες αγορές όπλων.

Το σημαντικότερο είναι πως οι Γάλλοι, με αυτή την πώληση βλέπουν θετικά την πώληση ως πακέτου και των πυραύλων SCALP-Naval  ή MDCN.

Το σχέδιο που θα θέσουν επί τάπητος οι Έλληνες αρμόδιοι για τις FREMM, σχετίζεται και με την αγορά των Scalp και Exocet. Είναι γνωστό πως σε αυτή την αγορά των όπλων και στην ξαφνική προσέγγιση Ελλάδας και Γαλλίας, συνέβαλε η συμφωνία για την επένδυση του γαλλικού κολοσσού TOTAL στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Ελληνοκυπριακού τομέα.

Στα πλαίσια αυτής της στρατιωτικής και πολιτικής προσέγγισης, το επόμενο διάστημα αναμένεται Γάλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι να επισκεφτούν τον Ελληνοκυπριακό τομέα και ακολούθως και την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα σε αυτό, ο Ελληνοκυπριακός τομέας οσονούπω θα ανοίξει προς χρήση για τους Γάλλους την αεροπορική βάση ¨Ανδρέας Παπανδρέου¨.

Όπως είναι γνωστό στο παρελθόν ΗΠΑ και Τουρκία ήταν ενάντιες στην πώληση αυτών των ρουκετών. Διότι οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον εκτοξευτήρα  Sylver A70 έχουν βάρος 1400 κιλά, βαλλιστική κεφαλή βάρους 300 κιλών, μήκος 5,5 μέτρων και εμβέλεια 1.400 χλμ.

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/13742-yunanstan-fransadan-fremm-ve-gownd-aliyor.html

14/1/2018

Σχ: Προσέξτε πως στο κείμενο ο Έλληνας πολίτης-αρθρογράφος γράφει για ¨Ελληνοκυπριακό τομέα¨ και όχι για Κύπρο…. Άκου λέει η Τουρκιά είναι ενάντια στην πώληση…

 

 

Previous Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ¨ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝΕ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ¨

Next Article

ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.