Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΕΙΖΟΥΛΛΑΧ

0 σχόλια Share:

Ο Βαρθολομαίος ας κοιτάξει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και ας είναι ευγνώμων

Ο πνευματικός ηγέτης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης ο Βαρθολομαίος αφού παρουσίασε τις προτάσεις του για το νέο σύνταγμα στην υποεπιτροπή της τουρκικής βουλής, έκανε μετά κάποιες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Η ικανοποίηση του Βαρθολομαίου φαινόταν στο πρόσωπο του. Και αυτή του η χαρά φάνηκε και στις δηλώσεις και στις φράσεις του. Τόνισε την τιμή που του έγινε, είπε πως οι εργασίες για το νέο σύνταγμα είναι ελπιδοφόρες και ότι σχεδόν γεννιέται μια νέα Τουρκία.

……………………..

Η κατάσταση των Τούρκων στη Δυτική Θράκη είναι ίδια μα κάποιες διαφορές με αυτήν των Ρωμιών στη Κωνσταντινούπολη. Αλλά δυστυχώς αντίθετα με τους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης, εμείς στερούμαστε ανθρώπων της διοίκησης που θα μας δώσουν αξία, θα μας φερθούν ανθρώπινα και θα αφουγκραστούν τα προβλήματα και τα βάσανα μας.

Άσε το θέμα της συμπεριφοράς σαν σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας, μα αρνούνται ακόμη και την ύπαρξη και την ταυτότητα μας. Μάλιστα αυτοί που ασκούνε όλες αυτές τις διακρίσεις, τις διώξεις, τις πιέσεις και την άρνηση, είναι οι στενοί φίλοι του Πατριάρχη που του φιλάνε το χέρι.

…………………….

Κατά την γνώμη μας για αυτή την παραξενιά υπάρχουν δύο ειδών εξηγήσεις. Ή ο πατριάρχης είναι πολύ ανίκανος και οι δεσπότες που υπάγονται σε αυτόν δεν τον ακούν, κάτι που μας φαίνεται αδύνατο, ή στην δυστυχία, στις πιέσεις και τις διώξεις που υφίστανται στην Δυτική Θράκη οι Τουρκομουσουλμάνοι υπάρχει ο δάκτυλος του Πατριάρχη.

………………………..

Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πιστεύουμε πως πνευματικά οι βασικοί υπεύθυνοι για όλες τις πιέσεις, διώξεις και διακρίσεις που υποστήκαμε κατά μήκος της ιστορίας είναι οι εκάστοτε πατριάρχες του Πατριαρχείου των Ρωμιών στο Φανάρι. Και αυτό δεν είναι μια τυφλή άποψη και συναισθηματική γνώμη. Στηρίζεται σε αξιόπιστες πληροφορίες, έγγραφα, και ιστορικές αλήθειες που το μαρτυρούνε.

…………………….

Εφ. Μιλλέτ 23-2-2012

Αρθρογράφος Φεϊζουλάχ Καγιά

 Σχόλιο : Η φωτογραφία δεν είναι από το δημοσίευμα. Απλά δείχνει τις ¨φιλικές ¨ σχέσεις του αρθρογράφου -πρώτος αριστερά- με τον κύριο Μουσταφά Σάρνιτς. Και τώρα ως ιστολόγιο παρουσιάζουμε και τη λύση με την οποία μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα ο κύριος Φεϊζουλάχ. Δείτε την.

 

Previous Article

2 εκ. $ ΑΠΟ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜ

Next Article

ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *