Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ

No Comments Share:

Λογομαχία για την Φατμαγκιούλ στους γείτονες

 

Επεισοδιακά άρχισε στην Ελλάδα το τουρκικό σίριαλ ¨Φατμαγκιούλ¨. Το σίριαλ του οποίου το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ελληνικό κανάλι Mega και είχε ακροαματικότητα 18%, προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

 Το τμήμα Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ στην αναφορά του προς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αναφέρει σχετικά με το διαφημιστικό του σίριαλ ότι περιλαμβάνοντας την φράση «μπορεί μια γυναίκα να ερωτευτεί τον βιαστή της ;» προωθεί την κουλτούρα του βιασμού. Καταγγέλλουμε την βία κατά των γυναικών. Ο βιασμός αποτελεί κακούργημα. Το σίριαλ αυτό δίνει λάθος μήνυμα¨.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται ειδικά σε εποχές κρίσης και επομένως είναι απαράδεκτο να προβάλλεται με αυτόν τον τρόπο το απεχθές έγκλημα του βιασμού. Χρησιμοποιούν την φράση ¨ Είναι λοιπόν αυτονόητη η ανησυχία μας για την προβολή της βίας εναντίον των γυναικών, ειδικά σε ώρες prime zone¨

Το τμήμα γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει έκκληση προς το Ραδιοτηλεοπτικό για την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την διαφύλαξη της ισότητας ανδρών-γυναικών. Επίσης γίνεται έκκληση σε όλες τις γυναίκες να μην βλέπουν αυτό το σίριαλ.

Παλιότερα η εκκλησία και η ρατσιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή είχαν κάνει εκκλήσεις στους έλληνες να μην παρακολουθούν το σίριαλ ¨Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨. Το σίριαλ αυτό καθημερινά το παρακολουθούν περίπου 1,8 εκατομμύρια Έλληνες.

Οι σύλλογοι Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη επίσης, είχαν υποβάλει παράπονα στο Ραδιοτηλεοπτικό (RTÜK) σχετικά με το σίριαλ Ustura Kemal.

 Εφ. Χουριέτ 16/2/2013

Γιόργκο Κιρμπάκι

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 15ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1999 ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ DEB-ABTTF

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *