Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Τουρκία ανοίγει το δρόμο για διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες¨…

No Comments Share:

……………

Ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως οι Ελληνοκύπριοι από το 2003 αγνοώντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας, προέβησαν σε μονόπλευρες ενέργειες και συνέχισε λέγοντας : “Εντός ολίγων ετών ανακαλύφθηκαν στην περιοχή μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Οι περισσότεροι εξ ημών σκεφτήκαμε πως αυτό είναι μία ευκαιρία για συνεργασία και ευημερία για όλους. Ευχόμαστε τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο να εξελιχθούν προς όφελος όλων. Αλλά κάποια κράτη κινήθηκαν με τον αντίθετο ακριβώς τρόπο”.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, αφήνονταν απέξω την Τουρκία που έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Αν. Μεσόγειο,  συνέστησαν το forum eastmed και συνέχισε λέγοντας : ” Εμείς κάναμε συνεχώς εκκλήσεις για διάλογο. Μιλήσαμε για ισότιμη μοιρασιά αλλά οι Ελληνοκύπριοι ακόμη το απορρίπτουν αυτό. Το ερευνητικό μας πλοίο Ορούτς Ρέις, δύο φορές σταμάτησε τις δραστηριότητες του για να δώσει ευκαιρία στην διπλωματία. Όταν χάρη στην Γερμανία η Τουρκία θα άρχιζε συνομιλίες με την Ελλάδα, πριν την ανακοίνωση, η Ελλάδα υπέγραψε δήθεν καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο. Η Τουρκία πάντοτε ανοίγει το δρόμο για τη διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες. Για ποιο λόγο;

….

Η προτίμηση μας είναι σαφής. Η πύλη της Τουρκίας είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος για το διάλογο. Υπάρχει μία οδός διεξόδου. Η σύνοδος ανατολικής Μεσογείου είναι μία ευκαιρία κατάλληλη για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος συνεργασίας και αυτό είναι μία δική μας πρόταση. Σήμερα στις Βρυξέλλες η επιτροπή της ΕΕ και ο πρέσβης μου, θα έχουν μία συνάντηση και σε αυτήν θα συζητηθεί το πώς θα διοργανωθεί αυτή η σύνοδος.

……

……

Son dakika haberi… Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, MED Akdeniz Diyalog Forumu’na katıldı (2) – Haber

3/12/2020

Previous Article

Το σχέδιο προϋπολογισμού Άμυνας των ΗΠΑ προτείνει κυρώσεις στην Τουρκία

Next Article

Πολιτικός από την Ναμίμπια ονόματι Αδόλφος Χίτλερ Ουουνόνα !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *