Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ…

0 σχόλια Share:

 

 

Δήλωση Τουσκ μετά από την σύνοδο Τουρκίας-Ε.Ε. : Δεν διασφαλίσαμε προσέγγιση με τον Ερντογάν

Ε.Ε. και Τουρκία συναντήθηκαν στην πόλη Βάρνα της Τουρκίας για να συζητήσουν τα ¨κοινά τους συμφέροντα¨

Στην βραδινή συνάντηση που είχε την μορφή δείπνου, μετείχαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, ο Μπόικο Μπορίσοφ-πρωθυπουργός της Βουλγαρίας που έχει την προσωρινή προεδρία της Ε.Ε., ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κοντ Γιούγκερ.

Μετά από την συνάντηση, Ερντογάν, Μπορίσοφ, Τουσκ και Γιούγκερ βρέθηκαν απέναντι στους δημοσιογράφους.

Τουσκ: Υπάρχουν ακόμη κάποιες ανησυχίες

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Τουσκ:

¨Επιθυμούμε να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για τις εργασίες της Τουρκίας στο θέμα των προσφύγων.

Γνωρίζουμε πως η Τουρκία κατά την απόπειρα πραξικοπήματος υπέστη μεγάλη ζημία.

Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στα κράτη μέλη είναι ένα σημαντικό σημείο και σημαντικό τμήμα της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας. Υπάρχουν ακόμη κάποιες ανησυχίες.  Στο θέμα των περιστατικών στο Αιγαίο, στο Κυπριακό και στο θέμα της προφυλάκισης κάποιων πολιτών της Ε.Ε… Η Κύπρο έχει το δικαίωμα να ερευνήσει τους πόρους της. Μεταφέραμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με την επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν.  Πιστεύουμε πως οι επιχειρήσεις αυτές της Τουρκίας είναι ανάγκη να έχουν καλή κατεύθυνση.¨

Μετά από την συνάντηση σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο Τουσκ δήλωσε τα εξής:  ¨ Στην συνάντηση εκφράσαμε τις ανησυχίες μας σχετικά  με τα θέματα του κράτους δικαίου, της ελευθεροτυπίας και της κατάστασης στην Συρία. Η στάση μας απέναντι σε αυτά τα θέματα είναι καθαρή, έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. Σήμερα όμως δεν διασφαλίσαμε κάποια προσέγγιση, δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία.  Φέρω την ελπίδα πως αυτό θα μπορέσει να γίνει δυνατό το επόμενο διάστημα¨.

Ερντογάν: Η κατάργηση της βίζας θα μας ανακουφίσει

Μετά από τον Τούσκ ο Ερντογάν είπε τα εξής:

¨Ελπίζουμε πως αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη περίοδο στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. Στις προηγούμενες συζητήσεις που είχαμε με την Ε.Ε. είχαμε αναλάβει αμοιβαίες δεσμεύσεις σχετικά με την επίλυση των κοινών μας θεμάτων.  Είναι ανάγκη να ειπωθεί πως η Τουρκία στο θέμα της ακανόνιστης μετανάστευσης εκπλήρωσε και με το παραπάνω τις υποχρεώσεις της. Από την δέσμευση των 3 δις ευρώ μεταφέρθηκε ένα τμήμα 1 δις 800 εκ ευρώ. Αυτό το βήμα θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τους Σύριους που ζούνε στην χώρα μας. Στις ανθρωπιστικές κρίσεις δεν υπάρχει ανοχή στην δυσκίνητη γραφειοκρατία.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο η χώρα μας, έπραξε αυτό που της αναλογούσε είναι και η κατάργηση της βίζας.  Εάν η Ε.Ε. κάνει το συντομότερο το βήμα σε αυτό το σημείο, θα μας ανακουφίσει.  Αυτό δεν πρέπει να καταστεί ένα πολιτικό θέμα.  Εκφράσαμε επίσης την προσδοκία μας για έναρξη των εργασιών για ανανέωση της Τελωνειακής Ένωσης.

Για όσο η Ε.Ε. δεν ακολουθεί μια δίκαιη στάση στο Κυπριακό,  δεν θα μπορέσει να συμβάλει στην επίλυση του. Αποτελεί αναγκαιότητα του διεθνούς δικαίου η ένταξη των Τουρκοκυπρίων στον μηχανισμό λήψης αποφάσεων σχετικά με τους φυσικούς πόρους πέριξ του νησιού. Καλούμε την Ε.Ε. να είναι ι δίκαιη στο θέμα του Κυπριακού.

Επιθυμώ ακόμη μια φορά να απευθυνθώ στις χώρες της Ε.Ε. : Ελάτε να δουλέψουμε μαζί στα Βαλκάνια, ελάτε να διευρύνουμε την συνεργασία μας σε διεθνή θέματα¨

Γιούγκερ: Είμαι ο εγγυητής πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν

Ο Γιούγκερ είπε τα εξής:

¨Πρέπει να αναφερθούμε στα σημεία που μας ενώνουν. Στην ουσία, έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινές δυσκολίες και πρέπει να απαντήσουμε μαζί σε αυτές. Έχουμε θέματα ασφαλείας και γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου είναι απαράδεκτη.

Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να βελτιώσει τις σχέσεις της με τα κράτη μέλη. Μιλάω για την Κύπρο και την Ελλάδα. Τα βήματα για αυτά τα θέματα, αποτελούν αναγκαιότητα για την βελτίωση των σχέσεων με την Ε.Ε.¨

Türkiye-AB görüşmesi sonrası Tusk: Erdoğan’la uzlaşı sağlayamadık

26/3/2018

Σχ: Για όσο ο Ερντογάν θα καταλαβαίνει πως αυτοί οι ανίκανοι που έχει απέναντι του κρέμονται από την βούληση του στο θέμα των λαθρομεταναστών, δεν πρόκειτα να κάνει καμία υποχώρηση. Μα είναι δυνατον να συζητάς ως Ευρώπη με αυτόν που έχει το θράσος να δηλώνει πως ¨Αν ανοίξουμε την στρόφιγγα με του μετανστές θα ψάχνετε τρύπες να κρυφθείτε¨ ; !!!

Αν βέβαια δεν έχεις ηγέτες αλλά τζουτζέδες της Νέας Τάξης, που όντως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το θεμα της λαθρομετανάστευσης, τότε όντως όλα είναι πιθανά, οπότε κάθεσαι και συζητάς με τον Χίτλερ του σήμερα….

Previous Article

ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ : ΕΑΝ ΕΞΕΛΙΠΕ Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΤΕ;

Next Article

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dolor. ut libero eleifend ut vulputate, id