Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TOYΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H Ελλάδα ετοιμάζεται να παραδώσει στην Τουρκία τα μέλη της FETÖ

65 χρόνια μετά θα συμβεί κάτι για πρώτη φορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα πάει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας Αθήνα. Η Ελλάδα η οποία προ της επίσκεψης Ερντογάν επιτάχυνε τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά μελών του ΠΚΚ και του DHKP-C, ετοιμάζεται να παραδώσει στην Τουρκία μέλη της  FETÖ.

Η Ελλάδα προ της επίσκεψης, επιτάχυνε τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων ΠΚΚ και DHKP-C. Προχτές μεταξύ των 9 μελών της DHKP-C που συνελήφθησαν,  αναφέρεται πως βρίσκεται και ο Χασάν Μπιμπέρ-δράστης επιθέσεων που έγιναν το 2013 κατά των Κεντρικών Γραφείων του ΑΚΡ και του υπουργείου Δικαιοσύνης.  H επίσκεψη διασφάλισε να τεθεί το εύθραυστο θέμα των 8 αξιωματικών μελών της FETÖ. Για τους αξιωματικούς αυτούς που δέχθηκαν να δώσουν στην Ελλάδα πληροφορίες σχετικά με τις Τ.Ε.Δ. , ελληνικές διπλωματικές πηγές μετέφεραν σε Τούρκους ομολόγους τους πως μπορούν να εκδώσουν τους 6 από τους 8.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα ¨Τουρκία¨, στην συνάντηση η πλέον έντονη αντίδραση της Τουρκίας θα είναι για το ότι επετράπη σε μέλη της FETÖ να φύγουν προς Ευρώπη χρησιμοποιώντας το Αιγαίο. Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, 10.681 ύποπτοι μέσω Αιγαίου διέφυγαν προς Ευρώπη. Στις συναντήσεις θα τεθεί το θέμα πως η Ελλάδα παρέμεινε θεατής στην διαφυγή όλων αυτών προς τα ελληνικά νησιά.
¨ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΤΖΑΜΙ¨
Ένα  άλλο θέμα που θα τεθεί στις συναντήσεις του προέδρου Ερντογάν είναι και οι προσδοκίες σχετικά με την πολιτική, οικονομική και κοινωνικο-πολιτιστική κατάσταση της εν Ελλάδι τουρκικής μειονότητας. Αναφέρεται επίσης πως η Άγκυρα θα προτείνει στις ελληνικές αρχές να αναλάβει εκείνη την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα που σχεδιάζεται επί 7 έτη αλλά αναβάλλεται λόγω της οικονομικής κρίσης.
http://www.aksam.com.tr/guncel/yunanistan-fetoculeri-turkiyeye-iade-etmeye-hazirlaniyor/haber-685015

2/12/2017

Σχ: Φανταζόμαστε πως αυτό περί παράδοσης  των 6 από τους 8 αξιωματικούς να είναι μια φαντασία του αρθρογράφου. Πάντως αν τεθεί αυτό το θέμα καλά θα είναι στο πλαίσιο αυτό να ζητήσουμε και εμείς αντίστοιχα την έκδοση του Κενάν Ακίν, του δολοφόνου δηλαδή του Σολωμού στην Δερήνεια της Κύπρου. Διότι εάν αυτοί θέλουν να θέτουν θέματα-αγκάθια θα πρέπει να παίρνουν και τις δέουσες απαντήσεις.

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Article

ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ, ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ¨ΜΙΛΑ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *