Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ !

0 σχόλια Share:

 

O πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, ανέφερε πως η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν στην Ελλάδα, θα πάει τις σχέσεις των δύο χωρών σε ακόμη καλύτερο επίπεδο.

Ο Τσαβούσογλου υπενθύμισε πως στις αρχές αυτού του μήνα, ο ίδιος στα πλαίσια επίσκεψης που έκανε στην Αθήνα, επισκέφτηκε και την Κομοτηνή στην Δυτική Θράκη, που είναι τα χώματα όπου γεννήθηκε.

¨ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ¨

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως στο τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας συνεχίζονται στο πλαίσιο επαφών ανωτάτου επιπέδου και είπε: ¨Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, θα έχει χαρακτήρα ολοκλήρωσης των προηγούμενων επισκέψεων που έγιναν.   Παρά το ότι με την Ελλάδα σε επίπεδο τουρισμού και οικονομίας είμαστε δύο γειτονικές χώρες, έχουμε πολλές περιοχές ανέγγιχτες. Για την ανάπτυξη αυτών, πιστεύω πως είναι πολύ σημαντική αυτή η διμερής συνεργασία και οι επαφές.¨

Ο Τσαβούσογλου είπε πως ¨Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα πως Ελλάδα και Τουρκία είμαστε γείτονες¨

…………………..

O Τσαβούσογλου περιέγραψε πως υπάρχουν 3 σχέδια, με πρώτο τα φέριμποτ μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης που θα μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία, το δεύτερο η κατασκευή της ταχείας γραμμής τραίνου Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και τρίτο η κατασκευή γέφυρας στις τελωνειακές πύλες Κήπων-Ιψάλων.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΙΑ

O Τσαβούσογλου σχολιάζοντας την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ερντογάν, ανέφερε τα εξής: ¨ Ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας θα είναι ο πρώτος μετά από 65 χρόνια πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης θα είναι πολύ σημαντικά.

Στην επίσκεψη μου στην Ελλάδα, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την μεγάλη αγάπη των ομογενών μας, των φίλων και συγγενών μας σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Ο Αλλάχ να τους βοηθά.  Αυτό βέβαια είναι κάτι που πηγάζει από το ότι υπάρχει ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας που ανά πάσα στιγμή τους σκέφτεται και η καρδιά του χτυπάει για αυτούς. Είναι ένας ενθουσιασμός που πηγάζει από το ότι βλέπουν την  Τουρκία των 80 εκ. να είναι δίπλα τους. ¨

¨ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ¨

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως κατά την επίσκεψη του σε χωριό της Ξάνθης είδε ένα πανό που έγραφε ¨Περιμένουμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τσάι Βαλκανίων¨ και πρόσθεσε τα εξής:

¨Τέτοιος είναι ο ενθουσιασμός. Έχουμε μια καλόπιστη και ειλικρινή συνεργασία. Στο πλαίσιο όμως της Δυτικής Θράκης και στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, πάντως εντός της Ελλάδας, υπάρχουν κόμματα, ΜΜΕ και οπαδοί ακραίων απόψεων που επιδιώκουν να μετατρέψουν και το θέμα της μειονότητας και τις σχέσεις με την Τουρκία σε πολιτικό κέρδος. Μπορούν αυτοί να αποτελέσουν στοιχείο ανησυχίας; Φυσικά και μπορούν να αποτελέσουν. Εμείς είμαστε δύο γειτονικές χώρες, δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα. Ή μαζί οι δύο χώρες θα διασφαλίσουμε συνεργασίες και θα γίνουμε οι δύο ισχυρές χώρες της περιοχής, ή θα συνεχίσουμε αυτά τα  πεδία κρίσεων¨.

……………..

https://www.sondakika.com/haber/haber-cumhurbaskani-erdogan-65-yil-sonra-yunanistan-i-10271506/

23/11/2017

Previous Article

ΑΔΙΚΑ ΧΑΜΕΝΗ ΖΩΗ

Next Article

¨ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ¨ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *