Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

No Comments Share:

Ο Ερντογάν εξέφρασε την δυσφορία του για την μνημόνευση του Ισλάμ  με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και είπε:

¨Αυτές οι οργανώσεις που αναφέρατε η κάθε μία είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αυτές οπωσδήποτε να μην τις θέτετε δίπλα-δίπλα με το Ισλάμ. Αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ. Η ISIS είναι σίγουρα μια τρομοκρατική οργάνωση και δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ. Το ίδιο και η Αλ Κάιντα.  Αυτή την στιγμή η περιοχή βράζει από τρομοκρατικές οργανώσεις. Εμείς ως μουσουλμάνοι είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους τρομοκρατία. …………Για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη χρησιμοποιείται ο όρος ισλαμική τρομοκρατία, κάτι τέτοιο σίγουρα δεν το δεχόμαστε. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τέτοια φράση. Διότι το Ισλάμ ως λέξη, ως έννοια είναι μια θρησκεία ειρήνης.
………..

Μα τι θα πει ισλαμική τρομοκρατία ; Το Ισλάμ που ως έννοια είναι ειρήνη, πως το συσχετίζετε με την τρομοκρατία; Μιλάμε εμείς για χριστιανική τρομοκρατία ;¨

…………….
Όταν ρώτησαν τον Ερντογάν ¨Η Τουρκία είναι άραγε έτοιμη να υπερασπιστεί το Κατάρ ; Εάν υπάρξει μια σύγκρουση ή πόλεμος η Τουρκία θα μπει σε αυτόν ; ¨ εκείνος απάντησε λέγοντας : ¨Δείτε, αυτά είναι πράγματα ανεπιθύμητα και μη αναμενόμενα. Εμείς πάντως σίγουρα δεν θέλουμε κάτι τέτοιο στην περιοχή. Εν τω μεταξύ ξέρετε εκεί βάση διαθέτουν οι ΗΠΑ, βάση διαθέτει η Γαλλία και κανείς δεν αντέτεινε τίποτε για την ίδρυση αυτών των βάσεων εκεί. Εμείς στην κατεύθυνση της ασφάλειας της περιοχής και μετά από αίτημα αρχίσαμε το 2014 να στήνουμε εκεί μια βάση και εν τω μεταξύ ολοκληρώσαμε και την διαδικασία έγκρισης από την βουλή. Πέρασε από την βουλή. Εγώ όμως τον καιρό που στηνόταν αυτή η βάση, σε επίσημη επίσκεψη μου στην Σαουδική Αραβία, είχα κάνει την ίδια πρόταση στον Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ  . Του είπα «αν βρίσκετε σωστό μπορούμε να ιδρύσουμε και μια βάση στην Σαουδική Αραβία». Τότε μου είπαν πως θα το αξιολογούσαν. Από τότε δεν ήρθε καμία απάντηση.

………………………….
Καταρχήν αυτοί οι οποίοι χαρακτηρίζουν την Τουρκία ως ένα αυταρχικό καθεστώς, δείχνουν ασέβεια προς την Τουρκία. Πρώτα να μάθουν να σέβονται την Τουρκία.

………………

Εμείς επιθυμούσαμε ακόμη από την πρώτη μέρα της απόπειρας πραξικοπήματος,  αμέσως να επικοινωνήσουν όπως έκανε το Κατάρ και να εκφράσουν τις ευχές τους για περαστικά. Ακόμη και φίλοι στο ΝΑΤΟ δεν επικοινώνησαν και μάλιστα κάποιοι κρύβουν αυτούς που φεύγουν από εδώ.¨

Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας Ερντογάν εστίασε στο ότι μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος οι περισσότεροι στρατιωτικοί  που μετείχαν σε αυτό κατέφυγαν σε Ελλάδα και Γερμανία και συνέχισε λέγοντας:  ¨ Και μάλιστα αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποιοι που είναι στο ΝΑΤΟ και προσφεύγουν εκεί. Τώρα αυτό πως θα το περιγράψετε ; Αξιωματικοί και στρατηγοί που μετείχαν στο πραξικόπημα καταφεύγουν σε χώρες που είμαστε μαζί τους το ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα αυτή την στιγμή πάνω από 10 βρίσκονται στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε;  «Εναπόκειται στο δικαστήριο, εμείς δεν επεμβαίνουμε» Μα υπάρχει τέτοια ανοησία;  Ας εφαρμόσουν μια διοικητική απόφαση να τελειώσει το θέμα. Για ποιόν λόγο ; Μα αυτοί είναι πραξικοπηματίες. Εσύ για ποιο λόγο υπερασπίζεσαι τον τρομοκράτη; Αυτός είναι τρομοκράτης, έναν τέτοιο τρομοκράτη τι πρέπει να τον κάνει αυτή η χώρα;  Εφόσον μεταξύ μας υπάρχει συμφωνία έκδοσης ενόχων, εσύ πρέπει να μας τον στείλεις αυτόν, πρέπει να μας τον δώσεις. Δώσε τον σε εμάς να τον δικάσουμε, γιατί τον δικάζεις εσύ ; Διότι αν είναι έτσι, γιατί την κάναμε την συμφωνία έκδοσης μαζί σας ; Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αξιοποιήσουμε πολύ καλά. Δυστυχώς δεν συμφωνούν σε αυτό. Διότι δεν τους συμφέρει.

……………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-cumhurbaskani-erdogan-portekiz-televizyonuna-9735961/

16/6/2017

Σχ: Έχει 150 δημοσιογράφους και καμιά ντουζίνα βουλευτές φυλακή και τον πειράζει ο χαρακτηρισμός ¨αυταρχικό καθεστώς¨…

Ωραία αντίληψη επίσης τον διακρίνει για την ειρήνη στην αραβική χερσόνησο… Είπε λέει στους Σαουδάραβες να στήσουν και εκεί μια τουρκική βάση… Μα τότε βρε Ταγίπ να στήσουμε και εμείς μια αεροπορική βάση στην Κωνσταντινούπολη !

Όσο για αυτά που αναφέρει για αυτούς που προσφεύγουν στην Ελλάδα, τι να πεις… Μόνο οι ιδιοτελείς δεν αντιλαμβάνονται πια τον φασισμό που βγάζει κάθε φράση του. 

Previous Article

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *