Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Σχόλια Ερντογάν για την τουρκική εξωτερική πολιτική

5146257185cumhurbakandpolitika

Αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, κάλεσε τον Τσίπρα να εκμεταλλευθεί σωστά την ευκαιρία

Οι πόρτες του νέου προεδρικού μεγάρου άνοιξαν για πρώτη φορά για ένα τηλεοπτικό δίκτυο.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε σχόλια αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, σε ειδική εκπομπή του TRT.

Αναφερόμενος στους αρμένικους ισχυρισμούς ο πρόεδρος Ερντογάν αφού τόνισε πως η διασπορά θέλει να διατηρήσει το περιβάλλον διενέξεων, δήλωσε κατηγορηματικά πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί την δήθεν αρμένικη γενοκτονία κατόπιν παραγγελίας ορισμένων.

«Αν είστε ειλικρινείς στο θέμα αυτό ελάτε να ανοίξουμε τα αρχεία και να αναθέσουμε το θέμα στους ιστορικούς» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας και στην ερώτηση αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει για πρώτη φορά την εξουσία και συνέχισε ως εξής «με τα μηνύματα που έδωσε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είναι νέος και δυναμικός. Ο Αλέξης πρέπει να εκμεταλλευθεί καλά την ευκαιρία που του δόθηκε».

Ενώ για την πορεία των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες είπε πως δεν πιστεύει ότι θα επηρεαστούν αρνητικά.

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ειλικρινής μέχρι σήμερα και τόνισε «ελπίζουμε να φερθούν ειλικρινά, είναι υπόθεση δύο μηνών για μας το άνοιγμα των κεφαλαίων και η εκπλήρωση των κριτηρίων».

Απαντώντας στην ερώτηση αν η επίθεση στο Σαρλί Εμπντό ήταν συνομωσία ή όχι, είπε πως δεν του αρέσει να παράγει θεωρίες συνωμοσίας και διερωτήθηκε γιατί οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών δεν παρακολουθούσαν τους δράστες που έμειναν για 16 μήνες στη φυλακή.

Αναφερόμενος τέλος στη συμμετοχή του Ισραηλινού πρωθυπουργού στη πορεία κατά της τρομοκρατίας είπε «μάθαμε πως πήγε εκεί παρόλο που δεν προσκλήθηκε. Αν συγκεντρώθηκαν εκεί για την καταδίκη της τρομοκρατίας, η τρομοκρατία δεν έχει θρήσκευμα ή εθνικότητα. Ο τρομοκράτης είναι βάρβαρος, απάνθρωπος. Ο Νετανιάχου όμως είναι ένα άτομο που διαπράττει κρατική τρομοκρατία»

 

TRT  30/1/2015

Previous Article

ΤΟ ΤΟΥΙΤ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 29/1

Next Article

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΤΗΣΗ ΤΟ ΑΝΚΑ BLOK B

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *