Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν : ¨Έτοιμοι να βοηθήσουμε στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα¨…

No Comments Share:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, ιδιαίτερα οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η μετανάστευση όπως και οι διμερείς σχέσεις.
Στη συνομιλία ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ευχήθηκαν αμοιβαία τα περαστικά για τις δασικές πυρκαγιές στις δύο χώρες.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι στην Τουρκία οι δασικές πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο και ότι είναι έτοιμη να συμβάλλουν στον αγώνα ενάντια σε δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των συναντήσεων μεταξύ των σχετιζόμενων φορέων με το Κοινό Σχέδιο Δράσης που αφορά τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να αναβιωθεί το Συμβούλιο Ανωτάτης Στρατηγικής Συνεργασίας.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι το Αφγανιστάν για μία ακόμη φορά πέρνα μία κρίσιμη περίοδο είπε πως επιθυμεί μία ομαλή μετάβαση εκεί και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί θα πρέπει να αντικατοπτρίζει χωρίς αποκλεισμούς την ποικιλομορφία του αφγανικού λαού.
…..
Ο Πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξει μία μεταβατική περίοδος του Αφγανιστάν τότε η ούτως ή άλλως μεγάλη μεταναστευτική πίεση θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και αυτή η κατάσταση θα αποτελέσει μία σοβαρή πρόκληση για όλους.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει τον αφγανικό λαό στο Αφγανιστάν και στις γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες,  πρόσθεσε ότι πρέπει να βοηθήσει ιδιαίτερα το Ιράν κι είπε ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα στο Αφγανιστάν και στο Ιράν, τότε το νέο μεταναστευτικό κύμα είναι αναπόφευκτο και υπό αυτή τη σκοπιά βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ιράν ενώ ήδη έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα στα σύνορα με το Ιράν.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι στο θέμα της μετανάστευσης υπάρχει ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος σύμφωνα με μία λογική αμοιβαίας συνεργασίας και στη βάση των συμφερόντων.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε πως προσδοκεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπληρώσει με ειλικρινή τρόπο της υποχρεώσεις της που πηγάζουν από τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου, πρόσθεσε πως η ανακήρυξη της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας δεν αίρει τις διεθνείς υποχρεώσεις και ανέφερε πως περιμένει μία ειλικρινή συνεργασία σε αυτό το θέμα.

https://www.haberler.com/cumhurbaskani-erdogan-yunanistan-basbakani-14345048-haberi/

20/8/2021

Previous Article

Βίντεο με διακωμώδηση του Ερντογάν…

Next Article

¨Κυβερνητικός¨ δημοσιογράφος εξυμνεί τους Ταλιμπάν…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *