Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γενί Σαφάκ :¨Πρόκληση σταυροφόρων στον Έβρο-Να ζητήσει συγγνώμη η εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨ …

No Comments Share:

Πρόκληση σταυροφόρων

Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Στο χωριό Γενί Μποσνα (σχ. μεταφρ. : Νέα Βύσσα)  της Ορεστιάδας στην συνοριακή περιοχή του Έβρου στήθηκε ένας τεράστιος Σταυρός. Ο σταυρός  στήθηκε και φωτίστηκε έτσι ώστε να φαίνεται από την Τουρκία. Η ρατσιστική ελληνική εφημερίδα Δημοκρατία έβρισε τον πρόεδρο Ερντογάν με ανήθικο τρόπο.

Παρά τις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο οι ελληνικές αρχές και ο τύπος συνεχίζουν τις προκλήσεις τους. Η πρώτη είδηση πρόκληση ήρθε από τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Στο χωριό Γενί Μποσνα της Ορεστιάδας στην συνοριακή περιοχή του Έβρου, σε περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στήθηκε ένας τεράστιος Σταυρός.

ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Οι Έλληνες διοργάνωσαν μία τελετή στην οποία αναγνώστηκαν προσευχές. Ο Σταύρος στήθηκε με τρόπο που να φαίνεται από την πλευρά της Τουρκίας και φωτίστηκε. Στην τελετή για το στήσιμο του Σταυρού, παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Δαμασκηνός, ο διοικητής της 30ης ταξιαρχίας αντιστράτηγος Γεώργιος Ντάβαρης και άλλοι αξιωματούχοι. Στην τελετή οι παπάδες διάβασαν προσευχές, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ παρείχαν ευρεία κάλυψη στο γεγονός.

ΑΘΛΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Δεύτερη πρόκληση έγινε από τον ελληνικό τύπο. Η εφημερίδα “Δημοκρατία” γνωστή για τα ρατσιστικά δημοσιεύματα της με τιράζ 5.000, δημοσίευσε η Δύση με έναν άθλιο τίτλο. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βάζοντας ως τίτλο μία βρισιά προς τον Ερντογάν, στην είδηση χρησιμοποίησε άσχημες φράσεις και κατά της Τουρκίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΛΥΠΗ

Ο Ιλχάν Ταχσιν- εκπρόσωπος Ελλάδας του συλλόγου δημοσιογράφων Ευρώπης, που κοινοποίησε στην κοινή γνώμη την άθλια είδηση της ρατσιστικής εφημερίδας, κάλεσε τη διοίκηση της εφημερίδας να ζητήσει συγνώμη. Ο Ταχσίν ανέφερε τα εξής: “Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι η εφημερίδα Δημοκρατία προέβη σε μία τόσο άσχημη και σοβαρή προσβολή απέναντι σε έναν κρατικό αξιωματούχο και την καλούμε να ζητήσει αμέσως συγνώμη ! Ανεξάρτητα από το πού προέρχεται η επίθεση και σε ποιον κατευθύνεται, υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά πώς τέτοιου είδους άσχημες επιθέσεις που γίνονται κατά κρατικών αξιωματούχων με το κάλυμμα της ελευθεροτυπίας, δεν συνάδουν με τις αρχές του τύπου και ιδιαίτερα στην Ελλάδα μία χώρα μέλος της ΕΕ. ”

https://www.yenisafak.com/dunya/yunanistandan-hacli-tahrik-3567769

19/9/2020

Σχ. : Προσέξτε πως δεν τολμάνε καν να αναδημοσιεύσουν την φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της Δημοκρατίας. Λες και ο Ερντογάν είναι κάποιο θείο πρόσωπο…

Να τους το θυμίσουμε λοιπόν…

Αγοράζουμε όλοι Δημοκρατία !

Previous Article

Κούρδος βουλευτής : ¨Το κράτος διαπράττει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων¨

Next Article

Η Κύπρος απαιτεί τις ίδιες κυρώσεις της Λευκορωσίας και προς την Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *