Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Το πολιτικό γονίδιο Ερντογάν είναι αυτό των Αλπ Αρσλάν και Μωάμεθ Πορθητή¨…

0 σχόλια Share:

Αγία Σοφία: Όσοι κάνουν πίσω δεν θα έχουν θέση στην ιστορία.

….

Η υπογραφή του Ερντογάν είναι αυτή του Αλπ Αρσλάν (σημείωση: ο σουλτάνος που νίκησε στην μάχη του Μαντζικέρτ το 1071 το Ρωμανό Δ’ Διογένη), του Μωάμεθ του Πορθητή·ανήκει στο ίδιο πολιτικό γονίδιο.

Οι μεγάλες αλλαγές δεν επιτυγχάνονται με δισταγμό και φόβο, αλλά με αποφασιστικότητα και θάρρος.……Γενναίοι, ισχυροί ηγέτες φτιάχνουν ιστορία.……. Εάν ο Μωάμεθ ο Πορθητής είχε διστάσει, η Κωνσταντινούπολη δεν θα είχε κατακτηθεί. Η Αγία Σοφία δεν θα ήταν ποτέ τζαμί.

…….

Δεν θα υπήρχε μεγάλη πορεία από την Κεντρική Ασία προς την Ανατολία και την Ευρώπη. Η Ανατολία δεν θα υπήρχε, δεν θα μπορούσαμε να χτίσουμε μια περιοχή. Εκείνοι που κάνουν πίσω, αυτοί που μας λένε να παραμείνουμε σιωπηλοί, δεν έχουν ιστορία. Όσοι υποχωρούν, δεν αφήνουν κανένα σημάδι στην ιστορία. Δεν έχουν ούτε ιστορία ούτε μέλλον. Όλα τα έθνη που δείχνουν διστακτικότητα έχουν ξεχαστεί. Το μυστικό του γιατί τα έθνη που κάνουν ιστορία, εξακολουθούν να υπάρχουν μετά από χιλιετίες, έγκειται στη γνώση του να σηκωθούν από τη στάχτη τους ανεξάρτητα από την κατάσταση του κόσμου.

….

Η υπογραφή του Ερντογάν είναι αυτή του Αλπ Αρσλάν, του Μωάμεθ του Πορθητή, το πολιτικό γονίδιο είναι ένα και το αυτό.

Αυτό αντιστέκεται σήμερα στην Τουρκία. Παλεύει για να επιτύχει τη διάθλαση του νου, την απελευθέρωση, την ανακάλυψη του εαυτού του, την ανάμνηση της δύναμης και των διεκδικήσεών του μέσω της παράδοσης των Σελτζούκων, της Οθωμανικής παράδοσης και της Τουρκικής Δημοκρατίας

….

Τώραείναι η ώρα. Η μεγάλη αφύπνιση έχει ξεκινήσει . Αυτό το έθνος περίμενε την κατάλληλη στιγμή και τώρα έχει έρθει η ώρα. Το είδε, έκανε υπολογισμούς και ανέλαβε δράση. Έκανε τους υπολογισμούς του ανεξάρτητα αλλά επίσης κοιτάζοντας τον κόσμο, το χάσμα ισχύος, τις μετατοπίσεις δυνάμεων και την αλλαγή των κατόχων της δύναμης, αιώνες αργότερα. Η επιστροφή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι το αποτέλεσμα αυτής της μετατόπισης ισχύος, αυτού του κρίσιμου σημείου στην ιστορία, της έκκλησης των μεγάλων αξιώσεων στο παρόν.… Μία αναμέτρηση βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην αιώνια πολιτική κληρονομία και στην πτέρυγα υπέρ της κηδεμονίας. Αυτοί είναι τόσο ενοχλημένοι όσο η Αθήνα για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας. Τώρα δηλώνεται ότι η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία ή την Ανατολία. Φυσικά, αυτή η πρόκληση θα οδηγήσει σε μεγάλες αναμετρήσεις.

……

Επομένως, είναι υποχρέωση να μελετήσουμε όλα όσα συμβαίνουν στα σύνορά μας, τις συμμαχίες και τα μέτωπα με αυτή την προοπτική επίσης.

….

Η μεταστροφή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημαίνει το τέλος της Δυτικής κηδεμονίας της Τουρκίας. Αυτή η κυριαρχία δεν μπορεί ποτέ να αποκατασταθεί.

Ιμπραήμ Καραγκιούλ

Yenisafak  13/07/2020

Σχ.: Είναι ξεκάθαρη η κατάσταση. Δίπλα μας αναδύεται η οθωμανική αυτοκρατορία και εμείς στρουθοκαμηλίζουμε. Τι δεν μπορούν να καταλάβουν οι «Έλληνες» πολιτικοί, μα περισσότερο ο ελληνικός λαός; Γιατί φοβόμαστε να σηκώσουμε την βαριά ιστορική και πολιτισμική μας κληρονομιά, ειδικά τώρα που το μέλλον μας προμηνύεται τόσο ζοφερό; Χρειαζόμαστε πολίτες-οπλίτες και ηγέτες με πίστη στον Θεό που να εμπνεύσουν τους Έλληνες σε αυτή την δύσκολη ιστορική μας στιγμή .

Αλλιώς όσοι θέλουν ας γίνουν γιουσουφάκια…

Previous Article

Τσώρτσιλ : ¨Ο καθένας ελπίζει ότι αν ταΐσει τον κροκόδειλο αρκετά, θα τον φάει τελευταίο¨…

Next Article

Προβληματισμός για τα χρήματα που χάνονται από τα εισιτήρια στην Αγία Σοφία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *