Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν : Το συντομότερο έρευνες στην ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης, στέλνουμε στρατό την Λιβύη

0 σχόλια Share:

Ερντογάν: Στέλνουμε το στρατό μας στη Λιβύη και θα συνεχίσουμε να επιστρατεύουμε όλες τις δυνατότητές μας

Ο ΠτΔ Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τον τερματισμό της εκεχειρίας στη Λιβύη και είπε : “Για να παραμείνει στη Λιβύη νόμιμη κυβέρνηση και να διασφαλιστεί η σταθερότητα, στέλνουμε τον στρατό μας σε αυτή τη χώρα. Με τη σκέψη πως η ασφάλεια της Τουρκίας αρχίζει η πέρα από τα σύνορα της, θα συνεχίσουμε να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνατότητές μας”

Ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στις εγκαταστάσεις της προεδρίας που βρίσκονται στο Μπεστεπε, σχολίασε σχετικά με το έτος 2019. Στην ομιλία του που διήρκεσε περίπου δύο ώρες αναφέρθηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ενώ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχολίασε πως υπήρξε “Σενάριο για φυλάκιση της Τουρκίας στις ακτές της”.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε πως “Με τις συμφωνίες που κάναμε, πρώτα με την KKTC και ακολούθως με την Λιβύη χαλάσαμε αυτό το παιχνίδι. Υπογράψαμε με τη Λιβύη συμφωνία για τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας” και συνέχισε λέγοντας: “Πλέον στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, έρευνες γεωτρήσεων χωρίς την έγκριση και των δύο χώρων, νομικά δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Το 2020 σε αυτές τις περιοχές θα παράσχουμε τις άδειες και το συντομότερο αρχίζουμε δραστηριότητες ερευνών και γεωτρήσεων. Τις σεισμικές έρευνες θα διεξάγει το πλοίο Ορουτς Ρέις.
…..”

 

Previous Article

Η Αγία Σοφία της Αίνου (Enez) σύντομα αρχίζει να λειτουργεί ως ¨Τζαμί της Κατάκτησης¨…

Next Article

O Χαφτάρ αποδέχθηκε την πρόσκληση να πάει στο Βερολίνο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!