Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα των πράξεών της

0 σχόλια Share:

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε νέο μήνυμα προς την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας ως διεθνές σκάνδαλο την απέλαση του Λίβυου πρέσβη.

Νέο μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

«Με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη – Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας» δήλωσε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο «TRT».

Πρόσθεσε δε, ότι Άγκυρα και Τρίπολη έχουν πλέον τη δυνατότητα πραγματοποίησης κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων στη θάλασσα της ανατολικής Μεσογείων.

​«Με τη συμφωνία αυτή, η Άγκυρα έδειξε την αποφασιστικότητά της στην προστασία των δικαιωμάτων της, στη βάση του διεθνούς δικαίου» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (σ.σ. με έδρα την Τρίπολη) για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, η οποία έκανε λόγο για μία παράνομη συμφωνία, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και στους κόλπους των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ, με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του, να καταψηφίζει τη συμφωνία με την Τουρκία.

«Πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο»
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε ειδική αναφορά και στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα, στέλνοντας αυστηρή προειδοποίηση προς την Αθήνα:

«Πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο και η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειες.

Sputnik  9/12/2019

Previous Article

Ερντογάν: ¨Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ και Κύπρος ,χωρίς έγκριση από εμάς δεν μπορούν να περάσουν αγωγό αερίου¨ !

Next Article

Δηλώσεις Ερντογάν για αποστολή τουρκικού στρατού στην Λιβύη…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *