Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: Οι κινήσεις της Τουρκίας θα φέρουν ειρήνη κι ευημερία…

0 σχόλια Share:

Ερντογάν: Τώρα απειλούν τη Λιβύη – Τα πλοία μας θα συνεχίσουν βρίσκονται στη Μεσόγειο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ορισμένοι προσπαθούν να τροφοδοτήσουν την ένταση, αντί να μοιραστούν τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η συμφωνία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες θα πάει στη Βουλή και θα υλοποιηθεί, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι «τώρα άρχισαν να απειλούν τη Λιβύη».

Μιλώντας στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TANAP, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας θα φέρουν ειρήνη και ευημερία, όχι σύγκρουση.

Κάλεσε, δε, όλες τις πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο να μετατρέψουν τον τομέα της ενέργειας σε εργαλείο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης.

«Κάποιος προσπαθεί να τροφοδοτήσει την ένταση, αντί απλά να μοιραστεί τις πηγές υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε επίσης, σύμφωνα με το Anadolu.

Σημείωσε επιπλέον ότι ενώ υπάρχει πιθανότητα «δίκαιης μοιρασιάς», χρησιμοποιούνται από ορισμένους «πολιτικές απειλητικής ρητορικής και των εκβιασμών».

«Ωστόσο, καμία χώρα δεν είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου» τόνισε και σημείωσε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της.

Επεσήμανε, δε, ότι τα τουρκικά πλοία θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τελεσίγραφο Αθήνας προς Λιβύη
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε στον πρέσβη της Λιβύης περιθώριο έως την Πέμπτη για να εξηγήσει τη συμφωνία της χώρας του με την Τουρκία σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες.

Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία που αφορά τα θαλάσσια σύνορα των χωρών, καθώς και ζητήματα ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας.

Η συμφωνία επετεύχθη με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), με έδρα την Τρίπολη. Και αυτό διότι τα ανατολικά τμήματα της χώρας ελέγχονται από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ.

Sputnik  30/11/2019

Σχ : Μετά από τον πρέσβη της Λιβύης δεν θα πρέπει να κλείσουμε κανένα τουρκικό προξενείο; (τουλάχιστον)…

Όταν το 1984 η Τουρκία ανακήρυξε το ψευδοκράτος στην Κύπρο, η Ελλάδα είχε πάρει μέτρα στην Θράκη, που ¨έτσουξαν¨ την Τουρκία.

Τώρα δεν  πρέπει να πάρει ανάλογα μέτρα ;

Μια ακόμη καλή επιλογή είναι και η ενίσχυση με κάθε τρόπο του στρατηγού Χαφτάρ !

Previous Article

Ακρίβυναν οι νύφες και δυσκολεύονται πια οι γαμπροί !!!

Next Article

Που πάμε ορέ με Μητσοτάκη και Τσίπρα ;…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *