Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: ¨Εάν γύρω μας υπάρχουν χώρες οι οποίες αποτελούν απειλή για μας, εμείς πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας εναντίον τους¨

No Comments Share:

……………………

¨Οι S-400 είναι ένα αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα, αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Αλλά όταν φτάνουμε στα F-35 αυτά είναι επιθετικά όπλα. Εμείς είμαστε μία από τις εννέα χώρες εταίρους. Μάλιστα εμείς εν προκειμένω πέρα από εταίροι συμμετέχουμε και στην παραγωγή. Αλλά παρόλα αυτά, γίνεται κάτι που δεν συνάδει ούτε με την φιλία,  ούτε  με την εταιρική σχέση. Οι S-400 είναι άλλο πράγμα και τα F-35 είναι διαφορετικό πράγμα. Και εμείς εδώ είμαστε μία χώρα που έχουμε κάνει τις πληρωμές με τον πιο σωστό τρόπο. Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει 1 δις 400 εκ $ για τα F-35. Από την άλλη πλευρά σχετικά με το θέμα της παραγωγής εξαρτημάτων και αυτά τα παράγουμε. Aυτή τη στιγμή φυσικά εγώ δεν πιστεύω πως ο Πρόεδρος κύριος Τραμπ έχει τις ίδιες ιδέες με αυτούς που βρίσκονται κάτω από αυτόν και αυτό ήταν πολύ ξεκάθαρο μπροστά στον τύπο όλου τον κόσμο στην συνάντησή μας στην Οζάκα, όταν μπροστά στους φίλους του μίλησε πολύ ξεκάθαρα. Αφού αυτή είναι η στάση του κυρίου Τραμπ, εμείς πέραν τούτου μέχρι τώρα δεν έχουμε εντοπίσει κάτι στις αρμόδιες μονάδες μας. Και εύχομαι στο θέμα των F-35 να μην υπάρξει κάποια εξέλιξη σε διαφορετική κατεύθυνση. Τώρα κάθε τόσο γίνεται κουβέντα για κάποιες κυρώσεις. Εγώ σε αυτό το θέμα μιλάω με βάση αυτά που παρατήρησα από τον κύριο Τραμπ. Σε μία τέτοια περίπτωση για παράδειγμα μιλάνε κάθε τόσο για τις κυρώσεις CAATSA. Ναι σχετικά με τις κυρώσεις CAATSA ο κύριος Τραμπ υπέγραψε το 2017. Το σχέδιό μας όμως αυτό χρονικά πάει πιο πίσω από τις κυρώσεις CAATSA. Εντός του πλαισίου  CAATSA δεν υπάρχει η Τουρκία, δεν γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο. Για αυτό το λόγο αν το πάμε και ακόμα πιο μπροστά, πουθενά δεν γίνεται λόγος για τα F-35. Για αυτό εμείς χωρίς να ανταποκρινόμαστε σε αυτά, κάναμε τα βήματά μας με τη σοβαρότητα ενός κράτους, συνεχίζουμε να τα κάνουμε και δεν πιστεύω ότι θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα. Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο μας με αποφασιστικότητα.
…….
…….
Με τον κύριο Πούτιν στη συνάντηση που είχαμε σταθήκαμε με ευαισθησία στο θέμα της συμπαραγωγής. Μάλιστα πίσω από αυτή την διαδικασία υπάρχει το θέμα της κατασκευής μαζί με τη Ρωσία των S-500. Συναντηθήκαμε και συζητήσαμε και για αυτό. Σήμερα πια αυτό δεν το σκεφτόμαστε, αλλά είμαστε σε μία ακόμη πιο προχωρημένη κατάσταση. Διότι εάν γύρω μας υπάρχουν χώρες οι οποίες αποτελούν απειλή για μας εμείς πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας εναντίον τους. Όλα αυτά είναι ένας από τους κλάδους αυτών των μέτρων. Με βάση αυτά κάναμε τα βήματα μας και θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε.
……
Η συμφωνία για τους S-400 είναι η πιο σημαντική συμφωνία της ιστορίας μας. Διότι δεν πρόκειται για μία συμφωνία με τη λογική της αγοράς. Αλλά ταυτόχρονα είναι μία διαδικασία εταίρου που περνάει και στην παραγωγή.
……
Πότε κάναμε αυτές τις συζητήσεις με τη Γαλλία και την Ιταλία; Αλλά ακόμα την καθυστερούν την ιστορία. Παράλληλα έχουμε κάνει βήματα στο θέμα του πολεμικού αεροσκάφους με τους Αγγλους. Και αυτοί το καθυστερούν. Τελευταία με την Μει, το συζητήσαμε αυτό στους G20. Εμείς λέμε στην Αγγλία δώστε μας rolls-royce κινητήρες. Αυτοί το λένε αλλά δεν πουλάνε. Πουλα βρε αδερφέ. Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω τους rolls-royce  κινητήρες στα ελικόπτερα Ατάκ. Σε αυτά που παραγαγαμε ως τώρα χρησιμοποιήσαμε κινητήρα rolls-royce, αλλά παίρνουν άδεια από κάπου. Εξαρτώμενοι όμως από κάπου δεν μπορούμε να αποσπάσουμε αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλοί πελάτες μας που μας ζητάνε ελικόπτερα Ατάκ. Διότι έγινε ένα πολύ ισχυρό ελικόπτερο. Ταυτόχρονα εμείς καθισταμεθα αυτοδύναμοι.
…….
Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει την αρμοδιότητα να μην χρησιμοποιήσει ή να αναστείλει τις κυρώσεις CAATSA. Άλλωστε αν διαμορφωθεί έτσι η κατάσταση ο κύριος Τραμπ είναι αυτός που πρέπει να βρει τη μέση οδό. Εμείς όταν συζητήσαμε φιλικά μαζί,  εκείνος ήταν σαφής και ξεκάθαρος και εγώ ήμουν σαφής και ξεκάθαρος. Μιλήσαμε μεταξύ μας ξεκάθαρα. Μπορούμε να έχουμε μεταξύ μας μία διευρυμένη αμυντική συνεργασία.
…….

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201907141039661783-erdogandan-s-400-aciklamasi-tarihimizin-en-onemli-anlasmasi/

14/7/2019

Previous Article

Ντι Βελτ: Ο Ερντογάν με τους ρωσικούς πυραύλους είπε “αντίο” στην Δύσ

Next Article

Τελετή στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *