Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: ¨Αν τολμάτε ελάτε να τους συλλάβετε…¨

No Comments Share:

……

Ο ΟτΔ Ερντογάν μιλώντας σχετικά με τους S-400 είπε:” Aυτή η ιστορία για μας τελείωσε, αυτός ο φάκελος για μας έχει κλείσει και πολύ σύντομα πρώτα ο Αλλάχ, θα παραλάβουμε την παραγγελία μας. Αν η Αμερική θέλει να μας δώσει Πατριοτ, ας ορίσει.”

O Ερντογάν είπε πως επί έξι χρόνια η Τουρκία υφίσταται διάφορες πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές επιθέσεις, η κάθε μία διαφορετική από τις άλλες. Είπε πως η κρίση της 7/2 στη ΜΙΤ ήταν μία τροχειοδεικτικη σφαίρα και ακολούθησαν τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί, η απόπειρα 17-25 Δεκεμβρίου, η τρομοκρατία με τους λάκκους, η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι επιθέσεις από το ΠΚΚ και την ΙΣΙΣ και τελευταία οι οικονομικές επιχειρήσεις που έγιναν κατά τον μήνα Αύγουστο.
Ο Ερντογάν περιέγραψε πως και οι σχετιζόμενες με τους S-400 και τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου απειλές της τελευταίας περιόδου, έχουν τον ίδιο σκοπό και πρόσθεσε πως αυτές οι επιχειρήσεις που εκτελούνται από διαφορετικούς φορείς έχουν ως μοναδικό στόχο την επιβίωση και την ανεξαρτησία της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν είπε επίσης: “Μία Τουρκία η οποία έχει διασφαλίσει την ασφάλεια της, δεν συμφέρει σε αυτούς οι οποίοι δια μέσου των τρομοκρατικών οργανώσεων κατευθύνουν την εσωτερική μας πολιτική. Αυτή η ενόχληση τους ακριβώς είναι και ο πραγματικός λόγος των συνεχών επιθέσεων που δέχεται η χώρα μας τα τελευταία 5-6 έτη. Αντί της χώρας που χαλάει τα παιχνίδια τους, θέλουν μία χώρα κομπάρσο. Ονειρεύονται μία Τουρκία η οποία δεν θα έχει το θάρρος να σταθεί εναντίον τους, μία Τουρκία τρομαγμένη και χωρίς αυτοπεποίθηση. Νοσταλγούν την εποχή, όταν όπως παλιά με μία επιστολή με ένα τηλέφωνο θα μπορούν να την υποτάξουν. Επιθυμούν να δουν μία Τουρκία η οποία δεν θα στηρίζει τα θύματα και τους καταπιεσμένους, αλλά μία Τουρκία η οποία θα είναι με την παλάμη ανοιχτή στις πύλες του ΔΝΤ.
..……
Αυτή είναι και η πηγή του κινήτρου για αυτήν την διεθνώς διεξαγόμενη καμπάνια συκοφάντησης της χώρας μας από τον διεθνή τύπο με μία ρητορική αυξανόμενων απειλών. Μα διαφορετικά γιατί να ενοχληθεί η Γαλλία η οποία δεν έχει καν ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις δραστηριότητες γεωτρήσεων που κάνει η χώρα μας εκεί; Εμείς παλαιότερα δεν διαθέταμε ούτε πλοίο γεωτρήσεων ούτε πλοίο ερευνών. Τι κάναμε; Νοικιάζαμε από εδώ και από εκεί. Προσπαθούσαμε έτσι να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Τώρα όμως διαθέτουμε τέσσερα πλοία, δύο πλοία γεωτρήσεων και δύο πλοία ερευνών. Ενίοτε μας κάνουν τους μάγκες. Εμείς λοιπόν σε όλα αυτά τα σημεία παίρνουμε θέσεις μαζί με το πολεμικό μας ναυτικό και συνεχίζουμε τις έρευνες.” .
Ο Ερντογάν αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό του πλοίου γεωτρήσεων Πορθητής είπε : “Εμείς τους είπαμε “Αν τολμάς έλα παρε τους”. Δεν θα μπορέσουν να τους πάρουν διότι δεν φτάνει η δύναμή τους. Διότι εμείς είμαστε Τουρκία, εμείς είμαστε Τούρκοι. Αυτό  δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή. Και πάνε και άλλα εκεί. Και τα τέσσερα θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στην περιοχή. Αυτές τις εργασίες θα τις συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φάει το δίκιο και τα δικαιώματα των αδελφών μας στη βόρεια Κύπρο.”

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ “ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ”

Ο Ερντογάν στην ομιλία του αναφερόμενος στην δήλωση “Η Τουρκία να αποσυρθεί από εκεί” που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, είπε :” Ποιος είσαι εσύ που μας λες να αποσυρθούμε; Διαθέτεις μήπως εσύ εδώ ακτή; Όχι. Έχεις μήπως κάποια σχέση εδώ; Η Τουρκία όμως, όχι μόνο έχει ακτή αλλά είναι και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Εν προκειμένω εδώ μπορούν να μιλάνε η Ελλάδα και η Αγγλία. Για ποιο λόγο; Διότι είναι οι εγγυήτριες χώρες, αλλά εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ διαθέτεις μία εταιρεία. Και η εταιρεία σου μπορεί να μιλά ως εταιρεία, πιο πέρα δεν μπορεί να πάει. Η Τοταλ. Αλλά εμείς είμαστε μέσα σε αυτή την ιστορία. Οταν πήρε S-300 η Ελλάδα δεν υπήρχε θέμα, για ποιο λόγο όταν η Τουρκία αποκτά S-400 ξεσπάει τέτοιος θόρυβος; Αυτό είναι σημαντικό. Και εκείνοι ήταν ρωσικοί πύραυλοι, και οι δικοί μας οι S-400 είναι ρωσικοί πύραυλοι. Και ενώ η Βουλγαρία παίρνει -400 και κανείς δεν μιλάει αλλά για την Τουρκία μιλάνε. Η Σλοβακία Κανείς δεν μιλάει αλλά για την Τουρκία μιλάνε. Συγχωρέστε με. Εμείς στο θέμα της άμυνάς μας παίρνουμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε είδους μέτρο.
…..
Αυτοί οι οποίοι παίρνουν στα ελαφρά αυτό το έθνος, αυτοί που νομίζουν πως με μία επιστολή ή με μία δήλωση θα μπορέσουν να υποτάξουν το τουρκικό έθνος, αργά ή γρήγορα θα αντιληφθούν πως κάνουν λάθος. Το λέω ανοιχτά και ξεκάθαρα, κανείς δεν μπορεί να μας αποσπάσει από το να παρακολουθούμε τα δίκαια και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν χρειαστεί θυσιαζόμαστε αλλά ποτέ δεν υποκύπτουμε ενάντια στην παρανομία”.

…………..

………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-erdogan-amerika-bize-patriot-vermek-istiyorsa-12158880/
19/6/2019

Σχ: Ευτυχώς που έγινε η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα (και στην Θράκη…) τον Δεκέμβριο του 2017 και από τότε οι σχέσεις μας πάνε από το καλό στο καλύτερο…. Πολύ σοφή η κίνηση Τσίπρα-Κοτζιά…

Προσέξτε τον παραλογισμό Ερντογάν. Υποστηρίζει πως η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο (και είναι) αλλά δεν αναγνωρίζει το αυτονόητο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους πόρους της. Δηλαδή ενώ θέλει να προβάλει την ιδιότητα της ως εγγυήτριας χώρας, δεν αναγνωρίζει την χώρα στην οποία λέει πως είναι εγγυήτρια !  Τα καλά και συμφέροντα δηλαδή…

Επίσης η Βουλγαρία ούτε έχει, ούτε σχεδιάζει να αγοράσει S-400. Τώρα πως το είπε αυτό ο Ερντογάν;

Μπορεί να μην πιάνουν πια τα φάρμακα…

Previous Article

Τα αμερικανικά αντίποινα συνεχίζονται…

Next Article

Καλά τα λόγια, περιμένουμε τα έργα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *