Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

No Comments Share:

 

Η τελευταία διμερής συνάντηση που έκανα στις Βρυξέλλες ήταν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Τσίπρα. Στην συνάντηση μας εξετάσαμε θέματα όπως οι 8 πραξικοπηματίες στρατιωτικοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, η ασφάλεια στο Αιγαίο, η συνεργασία στο θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων, το τζαμί στην Αθήνα, η μουσουλμανική μειονότητα, το θέμα της Κύπρου και οι μονόπλευρες έρευνες υδρογονανθράκων της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο Τσίπρας κινείται καλόβουλα, θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μας. Αλλά για να διανύσουμε απόσταση πρέπει να εργαστούμε περισσότερο.  Με τον Τσίπρα συζητήσαμε και τα στρατιωτικά θέματα. Αναφερθήκαμε επίσης στις επενδύσεις των Τούρκων επενδυτών εκεί. Η Ελλάδα πάντοτε περίμενε Τούρκους επενδυτές και συνεχίζει να περιμένει.

Πιστεύουμε πως με μια υγιή εργασία θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Συζητήσαμε την κατάσταση των 8 στρατιωτικών μελών της FEΤΟ που διέφυγαν στην Ελλάδα, όπως και αυτή των δύο στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα και δικάζονται στην Τουρκία.

Επίσης συζητήσαμε σχετικά με το τζαμί Φετχγιέ, το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα, μιλήσαμε σχετικά με την επισκευή τους. Εξετάσαμε σοβαρά και το θέμα της Δυτικής Θράκης. Υπενθυμίσαμε πως ο μουφτής στην Θράκη δεν πρέπει να διορίζεται αλλά να εκλέγεται. Μακάρι να γίνει εκλογή. Δεν λέει όχι, θα περάσουμε λέει σε νέο σύστημα, θα καταργήσουμε είπε τον διορισμό. Μπορούμε να πούμε δηλαδή πως άναψε ένα πράσινο φως σε αυτό, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε πως η δουλειά τελείωσε.

Ο δικός μας αγώνας δεν εμποδίζεται. Ο κύριος Τσίπρας και όλοι ξέρουν την αποφασιστικότητα μας στον αγώνα ενάντια στην FETO. Του περιέγραψα πως ζητάμε επίμονα την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών στρατιωτικών που μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος διέφυγαν με το ελικόπτερο στην Ελλάδα. Φυσικά εκείνος στέκεται ιδιαίτερα στους στρατιωτικούς που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη.

Συμφωνήσαμε να δείξουμε καταβάλλουμε προσπάθεια με καλή θέληση για την επίλυση των θεμάτων.

……………….

https://www.yeniakit.com.tr/haber/erdogandan-kritik-nato-aciklamasi-merkel-macron-ve-ciprasi-uyardim-492552.html

14/7/2018

Previous Article

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ…

Next Article

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *