Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΙΝ ΠΑΖΑΡΤΖΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΚΣΑΜ

0 σχόλια Share:

Ακόμη και ξεψυχώντας εχθρότητα

Emin Pazarci

Πρώτα οι εφημερίδες έβαλαν τίτλους ¨Αϊ σιχτίρ φύγετε¨. Προσέβαλαν την τουρκική επιτροπή γράφοντας για ¨βρωμιάρηδες¨

Και δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Τόσο γεμάτοι μίσος και οργή ήταν που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους. Έφτασαν να επιτεθούν στον λεωφορείο μας. Έσπασαν τα τζάμια των οχημάτων μας. Μας έριξαν βροχή από πέτρες και αυγά. Γρονθοκόπησαν τον υπουργό μας. Μάλιστα προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Μέχρι το πρωί πετροβολούσαν το προξενείο μας στην Θεσσαλονίκη. Εν ολίγοις ξέρασαν όλο τους το μίσος. Μαζί με τον συγχωρεμένο μας τον υπουργό Επικρατείας Γιλντιρίμ Ακτουνά όλη την νύχτα τα υπεστήκαμε αυτά στο προξενείο μας.

Για ποιο λόγο ; Διότι ο υπουργός Ακτουνά είχε δηλώσει πως η μουσουλμανική μειονότητα που ζει στην Δυτική Θράκη είναι ¨Τούρκοι¨. Είχε δηλώσει δηλαδή μια αλήθεια που δεν αποδέχονται οι Έλληνες. Και είχε αγκαλιαστεί με τους ομογενείς μας.

Από τότε πέρασαν 18 χρόνια…

Και βλέπουμε πως οι Έλληνες δεν άλλαξαν καθόλου. Ούτε καν μια σπιθαμή δρόμο δεν διήνυσαν. Ακόμη βρίσκονται στο σημείο που τους είχαμε αφήσει.

Προχτές πήραμε τον δρόμο με το ¨ Τρένο ειρήνης και τιμής του Ατατούρκ ¨. Το πρωί της 10ης Νοεμβρίου θα βρισκόμασταν στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ. Και θα μετείχαμε στην τελετή στις 09:05. Ακολούθως θα περνούσαμε στην Κομοτηνή και την ίδια μέρα θα επιστρέφαμε στην Τουρκία. Όλα τα σχέδια ήταν έτοιμα. Αλλά συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου σε όλους όσους μετείχαν στην επιτροπή υπήρχε μια αμφιβολία : ¨Μήπως ο Έλληνας πάλι κάνει τα ίδια, μήπως μας προβάλει εμπόδια ; ¨…

Και έτσι ακριβώς έγινε. Ο Έλληνας πάλι έκανε τα γνωστά. Παρεμπόδισε να φτάσει η τουρκική επιτροπή στις 09:05. Η αστυνομία καθυστέρησε με τα διαβατήρια. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι έκαναν περίεργες και ακατανόητες δράσεις. Στον σταθμό που αλλάξαμε τρένο οι Έλληνες μηχανικοί και οι μηχανές υπήρξαν ανεπαρκείς. Μπορέσαμε να φτάσουμε στην Θεσσαλονίκη με 5,5 ώρες καθυστέρηση. Υπό αυτή την κατάσταση εξαναγκαστήκαμε να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή και να ψάλουμε τον εθνικό ύμνο μέσα στο τρένο.

Συνολικά ήμασταν 130 άτομα…

Κάποιες ελληνικές εφημερίδες έγραψαν για εμάς πως ¨ Τάγμα 150 καταληψιών Τούρκων έρχεται στην Θεσσαλονίκη¨. Πολιτικοί σχηματισμοί όπως η Χρυσή Αυγή μόλις έμαθαν για την είδηση πέρασαν στην επίθεση. Οι ελληνικές αρχές ξεκάθαρα κοινοποίησαν στο ΥΠΕΞ μας πως ¨Δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτό το ταξίδι¨. Στον πρόεδρο του Συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου και σε κάποιους διοικούντες του συλλόγου δεν επετράπη να μπούνε στην χώρα. Και αυτό δεν ήταν αρκετό, αλλά στοχοποίησαν και τον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου : ¨Ανησυχούμε, μέσα σε μια χρονιά ήρθατε στην Ελλάδα τρεις φορές¨.

Επέδειξαν μια μια άσχημη συμπεριφορά που δεν ταιριάζει σε χώρα μέλος της Ε.Ε.

Η Ελλάδα παλεύει με σοβαρά οικονομικά προβλήματα… Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ζορίζεται. Ο κόσμος αγωνίζεται με δύσκολα προβλήματα. Η χώρα οικονομικά έχει πιάσει πάτο.

Αλλά η νοοτροπία ακόμη δεν άλλαξε. Ακόμη και την ώρα που ξεψυχάει, η έχθρα για τους Τούρκους και την Τουρκία συνεχίζονται. Από την μια συνεχίζεται η καταπίεση στην Δυτική Θράκη, και από την άλλη γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα θέματα τους (σημ μεταφρ : εννοεί τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας). Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι όσοι ξέρουν καλά την περιοχή !

Καθώς το τρένο έπαιρνε τον δρόμο για Θεσσαλονίκη ανέφερα στους αξιωματούχους της επιτροπής πως ¨Προφανώς μαλάκωσαν λίγο, παλιά στα σύνορα μας ψέκαζαν σαν έντομα. Τώρα τουλάχιστον δεν κάνουν αυτό¨….

Γελώντας μου απάντησαν πως ¨Δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν φάρμακα για αυτό….Εάν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, να μην έχεις καμιά αμφιβολία πως θα έκαναν το ίδιο¨.

Αυτός είναι λοιπόν ο Έλληνας ! Δεν αλλάζει και αντιστέκεται όσο μπορεί στην αλλαγή ! Για αυτό τον λόγο οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας εξαναγκάζονται να στείλουν μήνυμα προειδοποίησης στην Τουρκία : Κάποιοι κύκλοι υποστηρίζουν έντονα το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Μη τυχόν, διότι εάν η Τουρκία κάνει τέτοιο βήμα δίχως αμοιβαιότητα, πλέον εμείς εδώ δεν θα μπορούμε να ζήσουμε.

Εμίν Παζαρτζί

Εφ.Ακσάμ 10/11/2013

Σχ : Καταρχήν  αυτά που λέει ο Παζαρτζί για τον Ακτουνά είναι ΧΥΔΑΙΑ ΨΕΜΑΤΑ. Απλά δεν υπήρξαν αυτά που αναφέρει τότε. Προσέξτε επίσης την φράση   ¨Ακόμη και την ώρα που ξεψυχάει, η έχθρα για τους Τούρκους και την Τουρκία συνεχίζονται¨. Ενδεικτική του ήθους του αρθρογράφου…

Μήπως όμως θα έπρεπε να του γίνει εδώ στην Ελλάδα και μια μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση μίσους ;  

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠO ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *