Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Toυρκικά αιτήματα προς υφυπουργό Κουμουτσάκο…

0 σχόλια Share:

O υφυπουργός Εξωτερικών Κιράν συναντήθηκε με τον Έλληνα υφυπουργό Κουμουτσάκο

………………..

Στην συνάντηση μεταξύ των επιτροπών που έγινε στο υπουργείο, εξετάσθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της ασύντακτης μετανάστευσης, που είναι ένα από τα κοινά θέματα των δύο χωρών.

Ο Κιράν σχολίασε το ότι η επίσκεψη Κουμουτσάκου είναι η πρώτη επίσκεψη ανώτατου αξιωματούχου από αυτή την χώρα μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και αναφέρθηκε στην συμφωνία της 18/3 και στα μέτρα κατά της ασύντακτης μετανάστευσης.

Ο Κιράν ανέφερε πως η Τουρκία εκπληρώνει ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας της 18/3 και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη και η ΕΕ να δείξει την ίδια ευαισθησία για αυτό το θέμα. Ο Κιράν τόνισε πως η ΕΕ σε θέματα της απελευθέρωσης της βίζας, της έναρξης νέων κεφαλαίων διαπραγμάτευσης και της χρηματοδότησης, πρέπει να κάνει αυτά που της αναλογούν.

Ο Κιράν εκφράζοντας την θέση της Άγκυρας σχετικά με την απόφαση  του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου (μετά από την πυρκαγιά στο στρατόπεδο της Μόριας στην Λέσβο) να επιστρέψει στην Τουρκία 10.000  άτομα, επεσήμανε την ανάγκη για πιο αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που συλλαμβάνονται , ενώ προσπαθούν να περάσουν χερσαίως από την Αδριανούπολη προς την Ελλάδα

Ο Κιράν στην συνάντηση με τον Κουμουτσάκο, υπογράμμισε την δίκαιη προσδοκία που έχει η Τουρκία από την Ελλάδα, για έκδοση των μελών της FETO που έχουν καταφύγει εκεί.

 

https://www.sondakika.com/haber/haber-disisleri-bakan-yardimcisi-kiran-yunan-bakan-12491120/

3/10/2019

Σχ: Φυσικά και κανένα από τα αιτήματα που έθεσε η Τουρκία δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Είτε επειδή δεν μπορούμε (χρηματοδότηση, κεφάλαια διαπραγματεύσεων και βίζα είτε επειδή θα ήταν ανήθικο και παράνομο να το κάνουμε (εκδόσεις μελών του κινήματος Γκιουλέν). Οπότε καταλήγουμε πάλι στο μηδέν.

Η Τουρκία όχι απλά δεν  νοιάζεται για το πρόβλημα της Ελλάδας με την λαθρομετανάστευση. Η Τουρκία είναι ένας από τους παράγοντες που εσκεμμένα το προκαλούν.

Και πάμε εμείς να τους πείσουμε για ποιο πράγμα;  Τζάμπα οι δαπάνες της επιτροπής Κουμουτσάκου…

Previous Article

Κούρδισα που έγινε υπουργός στο Βέλγιο !

Next Article

Περιστατικό με νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες σε περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sed adipiscing libero. dictum ante. tristique Phasellus ut efficitur.