Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου για Ελλάδα: ¨Δυστυχώς κινούνται με την λογική του ¨Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου¨

0 σχόλια Share:

Το δίδυμο Ελλήνων –Ελληνοκυπρίων με τους μαξιμαλιστικούς τους ισχυρισμούς, αρπάζουν δικαιώματα γειτονικών χωρών. Εντέλει η προσπάθεια τους να νομιμοποιήσουν αυτούς τους ισχυρισμούς χρησιμοποιώντας την ΕΕ, διαταράσσει την ειρήνη και την  σταθερότητα στην περιοχή.

Τελευταίο παράδειγμα τούτου η Λιβύη, τα δύο μνημόνια συμφωνίας που συνάψαμε με την νόμιμη κυβέρνηση στην Λιβύη, άγχωσαν πολύ την Ελλάδα. Αντί διαλόγου, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με την νόμιμη κυβέρνηση. Δυστυχώς κινούνται με την λογική του ¨Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου¨.

Στην ουσία πίσω από αυτά υπάρχουν οι προσπάθειες τους να επιβάλουν στην Λιβύη τους ισχυρισμούς τους για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Στα περασμένα χρόνια στα νότια της Κρήτης, αρπάζοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Λιβύης, είχαν καθορίσει περιοχές αδειοδότησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για να προστατέψει τα δικαιώματα της, υπέγραψε με εμάς μνημόνιο συμφωνίας.

Το κάλεσμα της Ελλάδας του Χαφτάρ για επίσκεψη και η προβολή της δικής της εθνικής ατζέντας , σαμποτάρουν τις προσπάθειες για ειρήνευση στην Λιβύη. Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας πως αυτές οι μάταιες προσπάθειες δεν θα αποφέρουν αποτέλεσμα και ότι μάταια ¨τραβάνε κουπί¨.

ΥΠΕΞ  Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τουίττερ  19/1/2020

Σχ: Είναι αστείο να κατηγορεί την λογική της Ελλάδας αυτή η Τουρκία.

Η Τουρκία που ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που είχε αναγνωρίσει ως ¨Μακεδονία¨ τα Σκόπια…

 

Previous Article

Ο πάμπλουτος Τούρκος επενδυτής ¨αποχωρεί¨ από την Ελλάδα

Next Article

Τούρκος ΥΠΕΞ: ¨Η Ελλάδα σαμποτάρει την ειρήνη στην Λιβύη¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *