Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία: “Η περιοχή είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας-Θα κάνουμε έρευνες”

0 σχόλια Share:

Η χώρα μας στο πλαίσιο τον συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε μέσω των αρμοδίων αρχών μία NAVTEX, σχετικά με τις νέες σεισμικές έρευνες που θα πραγματοποιήσει από τις 21 Ιουλίου 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο, το ερευνητικό μας πλοίο Ορούτς Ρέις.

Η θαλάσσια περιοχή στην οποία θα πραγματοποιήσει την έρευνα το πλοίο μας Ορούτς Ρέις, βρίσκεται εντός της περιοχής υφαλοκρηπίδας της χώρας μας που έχει κοινοποιηθεί στον ΟΗΕ, όπως και εντός των πεδίων αδειοδότησης που έχει παραχωρήσει το 2012 η κυβέρνησή μας στην ΤΡΑΟ. Σε ένα τμήμα του εν λόγω τμήματος στο παρελθόν είχαν γίνει σεισμικές έρευνες από το πλοίο μας Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά.
Παρά το ότι η κατάσταση είναι έτσι, η Ελλάδα προβάλλει αντιρρήσεις στις ερευνητικές δραστηριότητες μας, υποστηρίζοντας πως η περιοχή έρευνας βρίσκεται εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας. Βασίζει τους ισχυρισμούς της στην ύπαρξη νησιών και ειδικώς του Καστελόριζου, τα οποία βρίσκονται μακριά από ηπειρωτική περιοχή. Ο μαξιμαλιστικός αυτός ισχυρισμός περί υφαλοκρηπίδας από την Ελλάδα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της νομολογίας και των δικαστικών αποφάσεων.
Μία θέση που υποστηρίζει πως ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων πού βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Ανατολία και 580 χιλιομέτρων από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας δημιουργεί μία υφαλοκρηπίδα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δεν είναι ούτε λογική, ούτε σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Για αυτό τον λόγο απορρίπτουμε αυτούς τους ισχυρισμούς της Ελλάδας.
Η Τουρκία όπως μέχρι σήμερα και σε διάφορα επίπεδα, επαναλαμβάνει την έκκλησή της για διάλογο προς την Ελλάδα, ενώ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα πηγάζοντα από το διεθνές δίκαιο, νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της.

Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.  22/7/2020

Σχ. : Εκεί στο STAR, όλα καλά με το σίριαλ ΕΛΙΦ ;….

Previous Article

Τροπολογία στο αμερικανικό Κογκρέσο που ζητά την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία

Next Article

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *