Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ένας κάνει γιορτές άλωσης και η άλλη μιλά για “συμβιωτικό παράδειγμα”…

0 σχόλια Share:

Την ημέρα της Άλωσης, την ώρα που ο Ερντογάν κάνει προσευχές στην Αγία Σοφιά η ΠτΔ κυρία Κατερίνα μιλά για την Θράκη ως “συμβιωτικό παράδειγμα”, μιλά για “υβριδικές ιστορικές και πολιτισμικές εμπειρίες”, για σύνορα “ζώνες διάβασης προς τους άλλους, περάσματα από την όχθη της μισαλλοδοξίας σε αυτήν της δημιουργικής σύνθεσης”. “Η Θράκη διέσχισε τα ταραγμένα νερά της ιστορίας της με νηφαλιότητα”, μας λέει. Δηλαδή την ώρα που διάφοροι διεκδικούσαν την περιοχή και σκοτωνόταν κόσμος, η Θράκη, γενικώς και αορίστως, έκανε γιόγκα. Ήταν νηφάλια. Να παραδειγματιστούμε θέλει να μας πει η κυρία από αυτό το παράδειγμα και στα ταραγμένα νερά της ιστορίας μας εμείς θα είμαστε σαν να έχουμε πάρει ναρκωτικά. Χαλλλλλαρά! Είναι ο νέος πατριωτισμός βρε ηλίθιε!
Το κειμενάκι που θρασύτατα δημοσιεύεται μέρα που είναι βρίθει αριστερής μπουρδολογίας. Την μέρα που ο Ερντογάν κάνει πάρτυ στην Αγιά Σοφιά η κυρία αυτή διόλου τυχαία επισκέπτεται την Θράκη, όχι για να μιλήσει για πατριωτισμό και να εξυψώσει το εθνικό φρόνημα, αλλά για να μιλήσει για συμβιώσεις και υβριδικές εμπειρίες. Η Άλωση, οι σφαγές, ο ξεριζωμός του Ελληνισμού από τα εδάφη όπου κατοικούσε επί χιλιετίες είναι υβριδική ιστορική εμπειρία για την κυρία.
Δεν είναι απλά λυπηρό ότι στο ύψιστο αξίωμα της χώρας βρίσκεται ένα τέτοιο άτομο. Είναι τραγικό. Είναι βέβαια απόλυτα λογικό ότι ένα σάπιο πολιτικό σύστημα μόνο μέσα από τέτοια άτομα μπορεί να εκφραστεί πλέον. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εκφράζεται ο Έλληνας.

Ελένη Παπαδοπούλου FACEBOOK. 29/5/2020

Previous Article

¨Άραγε τι επιδιώκει η Τουρκία;¨…

Next Article

Αριστεροί της Τουρκίας που γιορτάζουν την άλωση….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *