Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΗ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

¨Δεν βλέπω ως απειλή για την Τουρκία το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης¨

Ο υπουργός για θέματα Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς ανέφερε πως δεν βλέπει να είναι απειλή για τη Τουρκία το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και δήλωσε πως ¨Πιστεύω πως ήρθε πια ο καιρός η Ελλάδα που θα έπρεπε να έχει δημοκρατία στα πρότυπα της Ε.Ε. , να κινηθεί λίγο με επίγνωση των ευθυνών της¨.

Ο υπουργός για θέματα Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς δέχτηκε τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργοληπτών Τουρκίας Εμιν Σαζάκ στο γραφείο του.

………………..

Ο Μπαγίς ανέφερε πως το άνοιγμα της θεολογικής σχολής είναι ένα θέμα σημαντικά και από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν οι ορθόδοξοι πολίτες για ιερείς και δήλωσε : ¨Αλλά τονίσαμε πως ενώ γίνεται αυτό το βήμα, όσο κι αν δεν συνδέεται με τον όρο της αμοιβαιότητας, θα είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα ταυτόχρονα να κάνει βήματα καλής θέλησης. Το γεγονός ότι παρά το ότι υπήρξαμε μάρτυρες σχετικών υποσχέσεων που δόθηκαν στον κύριο πρωθυπουργό μας από πρωθυπουργούς της Ελλάδας- και από τον κύριο Παπανδρέου και από τον κύριο Καραμανλή- αλλά δεν έγιναν τα αναγκαία βήματα, δείχνει το που κολλάει το θέμα¨.

Ο Μπαγίς δήλωσε τα εξής :

¨Εμείς ελπίζουμε πως τα προβλήματα των αδελφών μας Τουρκομουσουλμάνων στην Δυτική Θράκη, όπως και αυτά των ορθόδοξων πολιτών μας στην Τουρκία να εκλείψουν, να λυθούν. Σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία έχει εμφανίσει την καλή της βούληση. Η απόδοση του ορφανοτροφείου στην Πρίγκηπο, η απόδοση του τίτλου στο Γαλατά, η επίλυση περιουσιακών θεμάτων που δεν είχαν λυθεί από το 1930 και η παρουσία του Πατριάρχη στην επιτροπή για το Σύνταγμα, είναι εξελίξεις που μέχρι και 10 χρόνια πριν φάνταζαν ασύλληπτες. Αλλά πιστεύω πως ήρθε πια ο καιρός η Ελλάδα που θα έπρεπε να έχει δημοκρατία στα πρότυπα της Ε.Ε. , να κινηθεί λίγο με επίγνωση των ευθυνών της. Δεν βλέπω ως απειλή για την Τουρκία το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Θα αποτελέσει πλούτο για την Τουρκία. Σε αυτό το θέμα πάντα πιστεύω είναι επωφελές να γίνονται αμοιβαία βήματα ενθάρρυνσης¨.

………………….

Εφ. Ζαμάν 27-3-2012

Σχόλιο : Προσέξτε ότι ακόμα και το 0,0125% της Κωνσταντινούπολης που αποτελούν οι εκεί Έλληνες, χαρακτηρίζονται από τον υπουργό ως ¨Ορθόδοξοι πολίτες μας¨, ενώ για τους μουσουλμάνους της Θράκης   χρησιμοποιεί την φράση ¨των αδελφών μας Τουρκομουσουλμάνων στην Δυτική Θράκη¨.

Και φυσικά κύριε Μπαγίς εμείς δεν έχουμε αποβατικά σκάφη απέναντι από τις ακτές σας, ούτε γέφυρες ταχείας ζεύξεως στον Έβρο. Ενδεχομένως βέβαια αυτό να αποτελεί λάθος μας.

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

Next Article

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *