Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: ¨Ελλάδα και Κύπρος κρατούν σε ομηρία την ΕΕ”

0 σχόλια Share:

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Αμερόληπτη Περιοχή” του δημοσιογράφου Αχμέτ Χακάν στο CNN turk.

Ο υπουργός Τσαβούσογλου παρέθεσε άρθρο κατ’ άρθρο τον στόχο της Γαλλίας η οποία στηρίζοντας την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο καθημερινά αυξάνει την ένταση 1) Η Γαλλία παίζει με την ηγεσία της ΕΕ 2) Το παίζει ηγέτης στην Μέση Ανατολή. Σε κάθε θέμα δίνει ρόλο στον εαυτό της. Στη Λιβύη στήριξε τον Χαφτάρ, του έδωσε όπλα, αλλά στο τέλος απέτυχε. Η Γαλλία αυξάνοντας αυτές τις εντάσεις επιδιώκει να πουλήσει όπλα, έτσι έκανε και στη Λιβύη. Οι εταιρείες που πουλάνε όπλα στη Γαλλία είναι στην πόλη ενός υπουργού. Η Γαλλία διαθέτει τη δική της ατζέντα. Βλέπουμε όμως πως η Γερμανία δεν συμφωνεί με τη Γαλλία. ….. Η Μέρκελ έχει μία πιο ψύχραιμη, εποικοδομητική και αντικειμενική άποψη, αναγνωρίζοντας ότι έχουμε δίκιο. Η Μέρκελ έδειχνε πάντοτε την πιο αποφασιστική στάση για τη μετανάστευση. Θα πάρει μετανάστες από τη Μυτιλήνη στη χώρα της. Παρουσιάζει μία διαφορετική στάση από αυτήν της Γαλλίας στην Ευρώπη.

…..

Υπάρχουν αντικειμενικές χώρες και εξ αυτών επικεφαλής είναι η Γερμανία.
Η Ελλάδα σύμφωνα με τη Λωζάννη και τη συνθήκη του 1947, μιλάω τώρα για τα αποστρατικοποιημενα νησιά, τώρα ένα εξ αυτών είναι η Χίος, για το οποίο η Ελλάδα με navtex ανακοίνωσε πως θα κάνει μία άσκηση. Εμείς δημοσιεύοντας μία άλλη navtex δηλώσαμε πως αυτό είναι παραβίαση της Λωζάνης. Έχουμε προειδοποιήσει για αυτό. Γίνονται διάφορα σχόλια, πώς η Ελλάδα εξόπλισε αυτά τα νησιά κατά την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης και εμείς ως κυβέρνηση παραμείναμε σιωπηλοί. Η Ελλάδα μετά από το 1960 αρχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά και ενώ η Τουρκία προειδοποιεί η Ελλάδα πάντα το αρνείται. Το παραδέχεται το 1974. Η Ελλάδα παραδέχτηκε ότι για διάφορους παράνομους λόγους τα εξοπλίζει. Σχετικά με τον εξοπλισμό αυτών των νησιών στο παρελθόν υπήρξε προσπάθεια να εμπλακεί το ΝΑΤΟ. Εμείς πάντοτε είχαμε αντίρρηση σε αυτό. Η Ελλάδα μιλάει για το διεθνές δίκαιο και τα δικαστήρια. Η Ελλάδα εν προκειμένω έχει εκφράσει επιφυλάξεις σε τρία θέματα, πρώτον δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου σχετικά με τον εξοπλισμό αυτών των περιοχών που αφορούν την δική της ασφάλεια όπως και για τη θαλάσσια δικαιοδοσία.

…..

Υπήρξαν πολλές συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η Ελλάδα δεν μπορούσε να βγάλει τις αποφάσεις που επιθυμούσε. Γαλλία, Ελληνοκυπριακός τομέας και Ελλάδα έμειναν μόνες τους. Βλέποντας τις χώρες, αντιμετωπίζουμε πώς οι χώρες αυτές με επικεφαλής τη Γερμανία δεν επιθυμούν κυρώσεις προς την Τουρκία. Αλλά εν τέλει αν υποχρεωθούν να διαλέξουν επιλέγουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα μαζί με τον Eλληνοκυπριακό τομέα, θέτουν σε ομηρία την ΕΕ, λέγοντας πως “Αν εσείς δεν στήριξε τις αποφάσεις μας εμείς θα βάλουμε βέτο για το θέμα της Λευκορωσίας”. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ετοιμαζόμαστε και για το πιο άσχημο σενάριο αλλά εγώ δεν περιμένω μία απόφαση για κυρώσεις.

…..”

https://haberglobal.com.tr/gundem/bakan-cavusoglu-yunanistan-ab-yi-rehin-aliyor-69169

16/9/2020

Previous Article

Κωνσταντίνου-ΚΕΕΡΦΑ: ¨Οι πρόσφυγες να μετακινηθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία-Να απελαθεί ο Μητσοτάκης¨

Next Article

Όλες οι κάμερες της Τουρκίας θα συνδεθούν με το μέγαρο του Ταγίπ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *