Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Χώρες που στάθηκαν υπέρ Ελλάδας στο συμβούλιο της ΕΕ

0 σχόλια Share:

…………..

Την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί καταδίκασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η εξέλιξη αυτή απέχει ακόμη από τις θέσεις με τις οποίες προσήλθε η Ελλάδα για κυρώσεις στη γείτονα.

Η Αθήνα ζητεί να αντιληφθούν οι εταίροι την κρισιμότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας μπορεί να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις αν η Τουρκία προχωρήσει σε νέα προκλητική κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το μήνυμα που δόθηκε ήταν πως «αν υπάρξει θερμό επεισόδιο, η Ελλάδα θα αντιδράσει και θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το άρθρο 42 της Συνθήκης, δηλαδή να ενισχυθεί με απόφαση του Συμβουλίου η χώρα που δέχεται επίθεση».

Ποιες χώρες τάχθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας
Όπως επισημαίνεται, σειρά χωρών ήταν στο πλευρό της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα «μεταξύ αυτών είναι η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Σλοβακία, η Σουηδία, ενώ η Αυστρία ζήτησε ακόμη και τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

«Είναι επιστημονική φαντασία να πιστεύουμε πως η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα» φέρεται να είπε ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.

Αναφορικά με τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα «πρόκειται για τομεακά μέτρα. Ο προσδιορισμός για τους τομείς θα συζητηθεί κι εν τω μεταξύ θα συνεχιστούν οι επαφές της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και ως προς αυτό το θέμα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

tovima.gr  13/7/2020

Σχ. : Σημαντικό είναι επίσης να αναλογιστούμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ ΔΕΝ ήταν στο πλευρό Ελλάδας & Κύπρου (μελών της ΕΕ…). Για αυτά που έκανε και κάνει η Τουρκία και πάλι τίποτε δεν έγινε…

Previous Article

Η βουλή της Λιβύης έδωσε πράσινο φως για επέμβαση της Αιγύπτου

Next Article

Διαμαρτυρία Σαλβίνι για την Αγία Σοφία μπροστά στο τουρκικό προξενείο !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *