Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κατηγορία του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών προς ΕΕ : Γίνατε η φωνή της Ελληνοκυπρίων & Ελλήνων

No Comments Share:

Βλέπουμε ότι το τμήμα της τελικής δήλωσης της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανατολική Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε χθες (23 Απριλίου) γράφτηκε και πάλι με μια ξεπερασμένη αντίληψη για την αλληλεγγύη της Ένωσης.

Αυτό το μέρος της δήλωσης είναι ένα ακόμη παράδειγμα του γεγονότος ότι η ΕΕ, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και το δικό της κεκτημένο, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από το ελληνοκυπριακό-ελληνικό δίδυμο και έχει γίνει φωνή των μαξιμαλιστικών πολιτικών τους.

Η ΕΕ πρέπει τώρα να καταλάβει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί αποτέλεσμα με αυτήν την αντίληψη.

Αναμένουμε από την ΕΕ να ενθαρρύνει τους Ελληνοκύπριους να ξεκινήσουν διάλογο με τους Τουρκοκύπριους. Ομοίως, αναμένουμε από την ΕΕ να ενθαρρύνει την Ελλάδα να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρέπει να επιτρέψει η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ, να καταστεί όμηρος για χάρη των στενόμυαλων συμφερόντων του ελληνοκυπριακού-ελληνικού ντουέτου.

Όπως έχουμε ήδη εκφράσει, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να προστατεύει τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών  24/4/2020

Previous Article

Δευτέρα στις 12 στα δικαστήρια Μυτιλήνης

Next Article

Τουρκικά είδη προστασίας που μοίρασε ο δήμος Αρριανών…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *