Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΔ

0 σχόλια Share:

Εφ. Ταράφ 25-5-2011

H Τουρκία ως αποτέλεσμα της καταδίκης της σε τρεις διαφορετικές δίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), αποφασίστηκε να πληρώσει συνολική αποζημίωση 6.222.000 ευρώ.

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία στις τρεις διαφορετικές δίκες που εξέτασε χτες.

Με βάση την είδηση του NTV, η πρώτη δίκη αφορούσε την ευρισκόμενη στην Κερήνια και στην Λευκωσία –Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου- ακίνητη περιουσία του Ελληνοκύπριου Κώστα Καλησπέρα.

Το δικαστήριο έκρινε πως αυτή η περιουσία από το 1974 και μετά δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες της, και επέβαλε στην Τουρκία να πληρώσει αποζημίωση 1.300.000 ευρώ. Το δικαστήριο νωρίτερα είχε κρίνει πως παραβιάστηκε το δικαίωμα του μηνυτή στην ιδιοκτησία.

Το δικαστήριο είχε ακυρώσει τους τίτλους

Στην δεύτερη δίκη αποφασίστηκε να πληρώσει η Τουρκία στους Τούρκους πολίτες Αικατερίνη Αγνίδη και Ευρυδίκη Αγνίδη 4 εκ. ευρώ υλική και ηθική αποζημίωση και 11 χιλιάδες ευρώ δικαστικά έξοδα. Το δικαστήριο νωρίτερα είχε κρίνει πως με την απόφαση των τουρκικών δικαστηρίων να ακυρώσει τους τίτλους ιδιοκτησίας που είχαν στα νησιά Πρίγκηπο και Αντιγόνη, είχε παραβιασθεί το δικαίωμα τους στην ιδιοκτησία.

…………..

Previous Article

ΛΟΓΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ…

Next Article

¨ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ! ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *