Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

No Comments Share:

H φωνή της μειονότητας πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά

………………

Το θέμα με τα ¨Μειονοτικά νηπιαγωγεία¨ κατά την επόμενη περίοδο θα καθορίσει το μέλλον της μειονοτικής εκπαίδευσης. Εάν σε αυτό το θέμα υπάρξει υποχώρηση και υποταγή στις επιβολές της διοίκησης, αυτό θα σημάνει πως φτάνει το τέλος της μειονοτικής εκπαίδευσης. Οι αρμόδιες αρχές της μειονότητας πρέπει να συναντηθούν πρέπει άμεσα και να πάρουν την πιο εύλογη απόφαση για αυτό το θέμα και να πράξουν τα δέοντα. Πρέπει να είναι γνωστό πως κάθε στιγμή που περνά αποτελεί απώλεια αίματος. Ο κόσμος μας περιμένει να του υποδειχτεί ένα σημείο εξόδου.

Δεν μπορώ να αποφύγω την ερώτηση. Το θέμα με την υποχρεωτική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία που συνεχίζεται για 6 χρόνια σε αυτό το σημείο έφτασε ; Δεν θα έπρεπε αυτό να έχει συζητηθεί προ πολλού και να έχει χαραχτεί δρόμος ; Τι γίνεται ;

Μιλώντας στα ίσια, πρέπει να παραδεχτούμε πως σε αυτό το σημείο ως μειονότητα παραμείναμε παθητικοί. Κρίμα αλλά σε αυτό το σημείο είτε δεν επιδείχτηκε εγκαίρως η στάση που έπρεπε είτε δεν συνεχίστηκε. Υπάρχει εδώ μια πραγματικότητα, πως η φωνή των αρχών της μειονότητας πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά. Υπό αυτή την έννοια συγχαίρω το κόμμα DEB.

……………………..

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανησύχησε από την πολιτική της Τουρκίας στην Δυτική Θράκη…Με αυτό τον τρόπο εμφάνισε την κατάσταση κάποιου που και φταίει και φωνάζει. Σε τέτοιες περιπτώσεις καταλαβαίνουμε καλύτερα το πόσο μεγάλη ευλογία είναι η πίστη και η υπομονή.

Γιατί ανησυχεί το ΥΠΕΞ από την Τουρκία ; Ανησυχεί διότι βλέπει το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγκαλιά της μειονότητας με τους Τούρκους αξιωματούχους κατά τις επισκέψεις τους στην περιοχή μας. Για αυτό το λόγο ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Δελαβέκουρας δήλωσε πως στην Δυτική Θράκη ¨υπάρχουν κάποιοι ακραίοι κύκλοι¨.

Αυτοί που λατρεύουν την μητέρα πατρίδα τους, αυτί ου αγκαλιάζουν τους μουσαφίρηδες –που όλη η μειονότητα είναι έτσι- με την λογική του ΥΠΕΞ μας προκαλούν ανησυχία στις ελληνικές αρχές. Διακηρύσσοντας μάλιστα στο αποκορύφωμα με επίσημες δηλώσεις αυτήν την ανησυχία, η μειονότητα προβάλλεται σαν δυνητική προδότης. Φαίνεται πως αυτό το ΥΠΕΞ δεν σκέφτεται καθόλου πως σε ένα περιβάλλον όπου οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής σπέρνουν τον τρόμο, αυτού του τύπου οι δηλώσεις στοχοποιούν την μειονότητα. Μα τι είδους ανευθυνότητα και απερισκεψία είναι αυτή ;

Καταδικάζουμε και παραδίδουμε στον Αλλάχ αυτούς που επικροτούν και εγκρίνουν αυτές τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ…Μια μικρή έστω παρηγοριά για εμάς είναι να βλέπουμε την συνείδηση της κοινής γνώμης να τους κρίνει αυτούς όπως πρέπει. Επιθυμώ για μια ακόμη φορά να υπογραμμίσω την εφαρμοζόμενες απέναντι στην μειονότητα πολιτικές ανελέητης καταπίεσης και εκφοβισμού. Είναι αληθές πως το ΥΠΕΞ έχει εκτροχιαστεί. Το συντομότερο πρέπει να έλθει στα συγκαλά του. Η εκπροσώπηση του στην Δυτική Θράκη και οι υπάλληλοι του είναι σε λάθος δρόμο. Αντί να ψάχνουν ευκαιρία να τεντώσουν τις διμερείς σχέσεις, ας εστιαστούν στην ανεκτικότητα που θα διευκολύνει τον δρόμο της φιλίας και της ειρήνης και στην οικονομική συνεργασία που θα βγάλει την χώρα από την κρίση.

Ο Δελαβέκουρας βλέποντας τα μέλη της μειονότητας να αγαπάνε την μητέρα πατρίδα τους, μιλά για ¨ακραίους κύκλους¨ στην Δυτική Θράκη. Ναι υπάρχουν ¨ακραίοι κύκλοι¨, αλλά είναι αυτοί τους οποίους θρέφει ανοιχτά η καλυμμένα το υπαγόμενο στο ΥΠΕΞ Γραφείο πολιτικών Υποθέσεων επιδιώκοντας εδώ και πολλά χρόνια να ελέγχει και να κατευθύνει την μειονότητα. Αυτοί για πολλά χρόνια προκαλούν ανησυχία δυσκολεύοντας την ζωή της μειονότητας μας.

…………………

…………………

Εφ Μιλλέτ 14/9/2012

Τζεγκίζ Ομέρ

Σχ : Ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι από τους πρώτους που εξωθούσε ανοιχτά τον κόσμο να μην στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια νηπιαγωγεία αλλά στα παράνομα του συλλόγου επιστημόνων. Τώρα λοιπόν που εμφανίστηκε το πρόβλημα σε βάρος των γονέων που τον άκουσαν, εγκαλεί τους ηγέτες της μειονότητας ! Για τον εαυτό του ούτε λέξη αυτοκριτικής ! Άλλωστε γιατί ί να κάνει ; Μήπως θα χάσει κανέναν συνδρομητή ; Την αποστολή του εκτέλεσε….

Για το δεύτερο θέμα που προβάλλει προσέξτε την φράση ¨πολιτικές ανελέητης καταπίεσης και εκφοβισμού¨!!! Προφανώς έχει για πολύ ηλίθιους τους πολίτες της μειονότητας…Για την πολιτική δε του ΥΠΕΞ συμφωνώ πως είναι σε λάθος δρόμο. Αντί να παρακολουθεί σαν θεατής στο στάδιο θα μπορούσε να πάρει κάποια στοιχειώδη μέτρα όπως :

1) Επαναφορά της βίζας για κάθε τύπο τουρκικών διαβατηρίων

2) Ενδελεχής οικονομικός έλεγχος των προφανέστατα επιδοτούμενων από την Τουρκία συλλόγων. Πως είναι δυνατόν π.χ. ο σύλλογος επιστημόνων να διατηρεί τόσους πολλούς παράνομους παιδικούς σταθμούς ; Με τι λεφτά ; Με τις συνδρομές των μελών ; (……)

3) Έλεγχος οικονομικός στα άτομα που με την ζωή τους ¨κραυγάζουν¨ πως είναι πράκτορες….

4) Έλεγχος οικονομικός στις ψευδομουφτείες. Όταν σε δημόσιες ανακοινώσεις τους μιλάνε για ¨υπαλλήλους της μουφτείας¨ ή για ιμάμηδες που υπάγονται σε αυτήν, αναρωτιέται κανείς δηλώνεται τίποτε από όλα αυτά τα (πόθεν άραγε) εισοδήματα ; Ασφαλιστικές εισφορές πληρώνονται ; Ή μήπως φόρο στην Θράκη θα πληρώνουν μόνο οι ιερείς του χριστιανισμού; Ισότητα θέλουμε !

Previous Article

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Next Article

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *