Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δόξα τω Θεώ για το επεισόδιο στην Άγκυρα !

3 Comments Share:

Σύγκρουση Δένδια και Τσαβούσογλου on camera: “Απαράδεκτα σχόλια” – “Η Τουρκία να μην κάνει μαθήματα”

Άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκου Δένδια στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.
Ένταση επικράτησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.
Αρχικά, ο κ. Δένδιας «διόρθωσε» τον κ. Τσαβούσογλου που είχε αποκαλέσει «τουρκική» τη μειονότητα στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μουσουλμανική», ενώ ζήτησε να αποφεύγονται οι προβολές ψευδών ειδήσεων και προκλητικών ρητορικών από συγκεκριμένους κύκλους.

Τσαβούσογλου: «Προκλητικές δηλώσεις»
Ο κ. Τσαβούσογλου, απάντησε λέγοντας πως: «Δεν έκανα καμία δήλωση προκλητική εναντίον της Ελλάδας, όμως ο Έλληνας ομόλογός μου το έκανε. Εμείς δεν μπορούμε να τις αποδεχτούμε. Είπατε ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, αυτό είναι κάτι που συζητάμε μεταξύ μας, αν εσείς το αναφέρετε εδώ, δεν μπορώ να μην απαντήσω» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η Άγκυρα αποδέχεται «ως Ρωμιούς τις μειονότητες της Πόλης», όμως στην Αθήνα «δεν αναγνωρίζετε τη μειονότητά μας στη Θράκη και αυτό είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
«Ως προς το θέμα της προσφυγής στη Χάγη, είναι ένας δικαστικός μηχανισμός που λέει πως ”εσείς πρέπει να διευθετήσετε το θέμα του Αιγίου και των θαλασσίων ζωνών”. Οι δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφορούν το διεθνές Δίκαιο» σημείωσε στη συνέχεια.
Για το μεταναστευτικό έκανε λόγο για ελληνικές τακτικές επαναπροώθησης και «θέλουμε να μην προσφεύγουμε σε τρίτους για να διευθετήσουμε τα θέματά μας. Αν εσείς εκφράζετε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις, δεν γίνεται εμείς να μην απαντήσουμε».
Νωρίτερα ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, θέτοντας επί τάπητος την Αγία Σοφία, τη Συνθήκη της Λωζάνης, τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα».
Δένδιας: Έχετε κάνει 400 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος
Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο κ. Δένδιας, επεσήμανε πως η ελληνική θέση για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο είναι σαφής πάντοτε.
«Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν περιμένατε να έρθω στην Άγκυρα και να παρουσιάσω τα πράγματα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα» είπε και πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και τη σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο:
«Έχει παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Έχει κάνει 400 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος. Μεβλούτ, πάνω από ελληνικό έδαφος. Δεν υπάρχει καμία διάταξη που να επιτρέπει πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος. Εάν η Τουρκία θελήσει να γίνει μέλος της ΕΕ θα αποδεχθεί και την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας» είπε.
Για τη μουσουλμανική μειονότητα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι αυτό προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης που έχει υπογράψει η Τουρκία, είτε της αρέσει είτε όχι.
Για το μεταναστευτικό επεσήμανε πως μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, η Τουρκία δεν θα πρέπει να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια νέα σελίδα» πρόσθεσε και «η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια νέα θετική ατζέντα σιγά σιγά με την Τουρκία».

«Αυτό όμως δεν σημαίνει» διευκρίνισε πως «αλλαγή των πάγιων διαρκών θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, εγκατάλειψη του ευρωπαϊκού κεκτημένου» ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ελλάδα δεν είναι τρίτο αλλά «η οικογένειά μας» καθώς αποτελείται από «χώρες που έχουμε ένα κοινό όραμα».
«Η Ελλάδα είναι περήφανα για τη συμμετοχή της στην ΕΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με αυτό» ενώ πρότεινε να μην «οδηγηθούμε σε έναν ατέρμονο διάλογο σε αυτά που ξέρουμε πως διαφωνούμε».
Τσαβούσογλου: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά
Ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε πως στην Αν. Μεσόγειο οι τουρκικές διορύξεις και οι έρευνες ήταν «πλήρως νόμιμες» και επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας για «δίκαιο διαμερισμό».
Μάλιστα, έθεσε πάλι την πάγια τουρκική θέση για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών και μίλησε για «θέμα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου» και κατηγόρησε τον Ν. Δένδια πως «αναφέρεσαι σε αυτά που σε συμφέρουν από τη συνθήκη της Λωζάννης».
Συμπλήρωσε πως υπάρχουν ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές επαφές, καλώντας εκ νέου σε διάλογο.
«Πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεχίσουμε τον καβγά ή αν θα κρατήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς» κατέληξε.
Δένδιας: Στα νησιά υπάρχει στρατός γιατί απειλούνται
Ο Ν. Δένδιας απάντησε στον ομόλογό του, επισημαίνοντας πως ο ελληνικός στρατός υπάρχει στα ελληνικά νησιά καθώς «απειλούνται από κάπου».
«Ο στρατός κοστίζει χρήματα, δεν θέλουμε να χαλάμε χρήματα χωρίς λόγο. Υπάρχει κανείς να ισχυρίζεται πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή και αποβατική δύναμη απέναντι στα νησιά; Αν δεν υπάρχει είναι καλό να μας το πουν» ανέφερε ο Δένδιας.
Για τα μίλια σε αέρα και θάλασσα, είπε πως ξεκινάνε την δεκαετία του 1930 και η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε το 1975: «σχεδόν μετά από 50 χρόνια, μισό αιώνα μετά».
«Συμφωνώ πρέπει να βρούμε λύσεις και να μην καλύπτουμε τις διαφωνίες και να βρούμε μια κοινή θετική ατζέντα και αυτό θα επιτευχθεί Μεβλούτ αν αντιληφθείτε και τις ευαισθησίες τις δικές μας και της ΕΕ» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Δένδιας.
«Μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο αν έχουμε αμοιβαία αντίληψη και κατανόηση. Εμείς δεν είμαστε μια χώρα που δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Πρέπει να μπαίνουμε όμως και στα παπούτσια του άλλου. Δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε στο τέλος τις δικές μας διαφορές αν συνεχίσουμε έτσι» κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Sputnik  15/4/2021

Σχ. : Αυτό που είδαμε σήμερα στην Άγκυρα δεν έχει ξαναγίνει μεταξύ υπουργών Ελλάδας και Τουρκίας. Και αυτό είναι προς τιμήν του κυρίου Δένδια. είναι κάτι που σίγουρα οι Τούρκοι φάνηκε να μην το περίμεναν διότι έχουν συνηθίσει σε υπουργούς εξωτερικών τύπου Γιώργου Παπανδρέου… Μπράβο λοιπόν και πάλι μπράβο στον κύριο Δένδια που είπε απλά τα αυτονόητα και τίποτε παραπάνω.

Previous Article

H αντίδραση Τσαβούσογλου-δηλώσεις

Next Article

¨Η πώληση τουρκικών ΜΕΑ στην Ουκρανία δεν βοηθά…¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

3 Comments

  1. Χρόνια τώρα αναλωνόμασταν σε συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες όπου οι Τούρκοι παρουσίαζαν ως συνεναιτικές. Λίγο λίγο μπούκαραν σε Αιγαίο και Μεσόγειο και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Μπράβο στον Δένδια που έβαλε stop σε αυτή τη παράνοια και ουσιαστικά έθεσε τις συζητήσεις από μηδενική βάση όπου εμείς θα βάζουμε όρους και όχι εκείνοι. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα όμως… η υποστήρικη απ’την ευρωπαικη ένωση είναι αναγκαία. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μείνουμε πάλι ξεκρέμαστοι αλλά κι ο δρόμος της συνέναισης δε πήγαινε σε καλύτερο δρόμο.

  2. Είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ κ.Δένδια, έτσι πρέπει νά συνεχίσετε.Βλέπουν καυγά γιατί αυτές είναι οί προθέσεις τους. Είναι άρπαγες,αδιστακτοι καί όποια συμφωνία υπογράψετε δέν θά διστάσουν νά τήν παραβιάσουν. Καλή σέ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΊ ΚΎΠΡΟ.

  3. Είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ κ.Δένδια, έτσι πρέπει νά συνεχίσετε.Βλέπουν καυγά γιατί αυτές είναι οί προθέσεις τους. Είναι άρπαγες,αδιστακτοι καί όποια συμφωνία υπογράψετε δέν θά διστάσουν νά τήν παραβιάσουν. Καλή τύχη σέ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΊ ΚΎΠΡΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.