Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

CNNTURK : ¨Η Ελλάδα μετακίνησε τις σορούς στην Χαλκιδική χωρίς να ενημερώσει την Τουρκία¨…

No Comments Share:

Kείμενο του ιστολόγιου 25/2/2021

Στο παρακάτω βίντεο από το CNNTURK,  ακούμε αρχικά τον παρουσιαστή να σχολιάζει για την Ελλάδα και μετά το σχόλιο του ανταποκριτή.

Παρουσιαστής : “Κύριοι η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση. Σε αυτό το περιστατικό πλέον πρέπει να εξετάσουμε και την ανθρώπινη διάσταση. Διότι από την μία πλευρά λειτουργούν οι διπλωματικοί δίαυλοι, γίνονται διπλωματικές συνομιλίες και διάλογος αλλά από την άλλη, μιλάμε για ένα χτύπημα κάτω από τη μέση. Δεν ξέρω αν εσείς συμφωνείτε. Θα δείτε την κατάσταση η οποία κλιμάκωσε την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας. Η Ελλάδα τις σορούς που βρήκε σε ένα οθωμανικό νεκροταφείο, στην αυλή ενός δημοτικού σχολείου σε χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη, τις μετακίνησε χωρίς να ενημερώσει την Τουρκία, κάτι το οποίο κλιμάκωσε άμεσα την ένταση. ”

Ανταποκριτής :
Σε εκσκαφή που έγινε σε αυλή σχολείου στο χωριό Σήμαντρα κοντά στη Θεσσαλονίκη της Ελλάδας βρέθηκαν 201 οθωμανικοί τάφοι. Οι Έλληνες αρμόδιοι έθεσαν υπό προστασία τις σορούς, στις αποθήκες της διεύθυνσης αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Αλλά δεν ενημέρωσαν την Τουρκία. Η Τουρκία αμέσως ενήργησε σε Άγκυρα και Αθήνα. Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Διάμεσης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Ενώ ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν, την ίδια μέρα ζήτησε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να σταματήσουν οι εργασίες εκσκαφών και οι σοροί να θαφτούν στην τοποθεσία τους σύμφωνα με το Ισλάμ. Αρμόδιοι του προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν το χωριό και συνομίλησαν με τις τοπικές αρχές.
Το ότι πρόκειται για νεκροταφείο της οθωμανικής περιόδου έγινε αντιληπτό από το ότι τα κρανία και τα άλλα οστά είναι στραμμένα προς την Μέκκα, όπως και από την μοναδική οθωμανική ταφόπλακα που ανήκει σε έναν από τους 201 τάφους.

Στο χωριό Σήμαντρα πού βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, στα 90 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στην χερσόνησο της Χαλκιδικής, επί οθωμανικής περιόδου ζούσαν περίπου 160 οικογένειες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Τούρκος στο χωριό. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών που έγινε με τη Λωζάνη, εγκαταστάθηκαν εκεί πληθυσμοί που επί το πλείστον είχαν έρθει από το Έρντεκ και την Καππαδοκία.”

Λοιπόν είναι σαφές. Οι Τούρκοι θέλουν για οτιδήποτε αφορά μουσουλμάνους στην Ελλάδα, πρώτα να τους ενημερώνουμε και μετά να το κάνουμε !

Μήπως να μας διόριζαν και έναν νομάρχη για καλύτερα ;

Βρε αϊ @@τίρ ! 

Previous Article

¨Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τίποτε με την τουρκική πλευρά¨

Next Article

Ντεστιτζί : ¨Αν χρειαστεί να αρχίσουμε πόλεμο με την Κίνα !¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *