Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ¨ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΑΔΑ¨…

No Comments Share:

Δήλωση υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου σχετικά με νησιά του Αιγαίου

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του βουλευτή Νιγιαζί Νεφί Καρά του κόμματος CΗΡ που είπε πως η Ελλάδα έχει καταλάβει νησιά τα οποία βρίσκονται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, είπε πως μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας υπάρχουν στο Αιγαίο μια σειρά από αλληλοεξαρτώμενα θέματα

Ο βουλευτής Αττάλειας του CHP Νιγιαζί Νεφί Καρά, μετέφερε στην επικαιρότητα της βουλής το θέμα των νήσων που προκαλεί ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. O καρά στην επερώτηση που υπέβαλλε προς τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, αναφέρει: ¨Είναι αληθές πως η Ελλάδα άνοιξε για τους τουρίστες την νήσο Ψέριμο  που υπάγεται στα Μούγλα, αλλά η ίδια έχει καταλάβει; Το να επιτρέπεται από την Ελλάδα σε τουρίστες να επισκέπτονται ένα νησί το οποίο βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σε ποια συμφωνία βασίζεται;  Ποια είναι τα βήματα που σκέπτεται να κάνει η κυβέρνηση μας ενάντια σε αυτή την πολιτική κατάληψης και τουριστικής πολιτικής ; Υποβλήθηκε μια οποιαδήποτε διαμαρτυρία προς την Ελλάδα; ¨  Ο καρά επίσης ρωτά εάν είναι αληθές πως η Ελλάδα έστησε σταθμούς αιολικής κα ηλιακής ενέργειας στα νησιά Κίναρο και Λέβιθα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου απαντώντας στην επερώτηση του βουλευτή του CHP Νιγιαζί Νεφί Καρά, τόνισε πως μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας υπάρχουν στο Αιγαίο μια σειρά από αλληλοεξαρτώμενα θέματα και είπε πως ¨Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι το που ανήκουν κάποια νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, όπως και η συνδεόμενη με αυτό το θέμα έλλειψη μιας έγκυρης διεθνούς συνθήκης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που να ορίζει τα θαλάσσια σύνορα¨.

Ο υπουργός Τσαβούσογλου ανέφερε πως τα θεμελιώδη έγγραφα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου είναι η Λωζάννη του 1923 και η συνθήκη ειρήνης των Παρισίων του 1947 και ότι αυτές οι συνθήκες εμπεριέχουν λεπτομερείς διατάξεις αφορώσες την κυριαρχία και τον αφοπλισμό αυτών των νήσων. Σε αυτό το πλαίσια λοιπόν, πρόκειται για νομικό θέμα σχετιζόμενο με την ερμηνεία των άρθρων των συμφωνιών Λωζάννης και Παρισίων.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε: Όπως είναι γνωστό τα θέματα του Αιγαίου με κάθε πτυχή τους εξετάζονται τα πλαίσια του υπάρχοντος διαλόγου που έχουμε με την Ελλάδα. Η χώρα μας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και λαμβάνοντας υπόψη τα θεμελιώδη δίκαια και συμφέροντα της χώρας μας, επιθυμεί την διαμέσου διαλόγου επίλυση των θεμάτων¨.

………………

……………….

https://tr.sputniknews.com/columnists/201708151029701941-disisleri-bakani-cavusoglundan-ege-adalari-aciklamasi/

15/8/2017

Σχ: Ουσιαστικά με την απάντηση του ο Τσαβούσογλου υποβαθμίζει το θέμα. Είναι η πολλοστή φορά που το κόμμα CHP, το υποτίθεται σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Τουρκίας, ψαρεύει ψήφους στα ¨εθνικιστικά ύδατα¨….

Previous Article

H TOYΡΚΟΜΟΥΦΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ DIYANET…

Next Article

389 ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ 200.000 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *