Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥ CHP ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

No Comments Share:

Ο Τσίπρας σε νέους του CHP : Δυναμώνουμε την αριστερά με την ενέργεια της νεολαίας

27832913

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μετά από την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης και τις έντονες συζητήσεις που έληξαν χτες το πρωί, πήγε κουρασμένος στο γραφείο του στην βουλή.
Όταν οι σύμβουλοι του του είπαν ¨Έχουν έρθει νεολαίοι από την Τουρκία. Περιμένουν να σας δουν¨, άφησε στην άκρη την κούραση του και απάντησε ¨Να έρθουν αμέσως¨. Όταν η επιτροπή που αποτελούνταν από τον πρόεδρο της νεολαίας του CHP Ιρφάν Ινάντς Γιλντίζ, τους αντιπροέδρους Ναζλί Κιράν και Σινάν Οζτούρκ και από τον πρόεδρο Εξωτερικών Σχέσεων Γκιοκτσέ Γκιοκτσέν, μπήκαν στο γραφείο του Τσίπρα στο κοινοβούλιο, ή ώρα ήταν 2 περασμένες. Ο Τσίπρας υποδέχτηκε την επιτροπή του CHP λέγοντας τους  “Kardeş, kardeş” (αδερφέ, αδερφέ).

Η επιτροπή έδωσε στον Τσίπρα μια επιστολή που τους είχε δοθεί από την οικογένεια του Μπερκίν Ελβάν για να την παραδώσουν στον Τσίπρα, μια φωτογραφία στην οποία οι Μπερκίν Ελβάν και Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν δίπλα δίπλα ενώ από κάτω έγραφε ¨Είσαι αδελφός μου¨ και ένα διακριτικό του CHP. Ο Τσίπρας ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την υπογεγραμμένη από την οικογένεια επιστολή. Ενώ όταν οι νέοι του είπαν ¨Σας φέραμε τα χαιρετίσματα του προέδρου μας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου¨, απάντησε ¨Να του μεταφέρετε και τα δικά μου¨. Ο Τσίπρας πρόσθεσε πως ¨Θέλω να έρθω στην Τουρκία. Όταν έρθω θα σας ξαναδώ¨. Όταν η επιτροπή νεολαίας του CHP είπε ¨Δίνατε πηγή έμπνευσης για τους νέους σε Τουρκία και Ευρώπη. Είμαστε εδώ για να στήσουμε ένα διεθνές ειρηνικό, εργατικό και δημοκρατικό μπλοκ. Οι αγώνες για τον Αλέξη και τον Μπερκίν είναι αδέλφια¨, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε λέγοντας πως  Δυναμώνουμε την αριστερά με την ενέργεια της νεολαίας. Εσείς έχετε αυτή την ενέργεια¨. Η επιτροπή συναντήθηκε και με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη-ένα ισχυρό όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν και μια τρίωρη συνάντηση με νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνάντηση εξετάστηκαν τα γεγονότα Γκεζί, η κερδοφόρα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και οι εξελίξεις στις δύο χώρες.
 Γράμμα Μπερκίν

Η επιστολή που έστειλαν στον Τσίπρα οι Γκιουλσούμ και Σαμί Ελβάν-γονείς του Μπερκίν Ελβάν  αναφέρει : ¨Είδαμε πως ο Αλέξης έγινε τόσο δικός μας όσο και ο Μπερκίν δικός σας. Οι φωτογραφίες του Μπερκίν και του Αλέξη δίπλα δίπλα μας έδειξαν πόσο δίχως νόημα είναι τα σύνορα. Είμαστε αδέρφια στις δύο πλευρές του νερού. Πολιτικά η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ελπίδα για εμάς. Μόνο εμείς μπορούμε να περιγράψουμε τι είναι η φιλία, η αδερφοσύνη και η αλληλεγγύη. Γνωρίζουμε τον Μπελογιάννη τον γελαστό εκείνο άνθρωπο από τον ποιητή μας τον Χικμέτ. Προσδοκούμε με ελπίδα για να χαμογελάσουν και τα δικά μας παιδιά, για μια πιο βιώσιμη χώρα. Το χαμόγελο σας είναι και δικό μας χαμόγελο. Η ύπαρξη ενός ελληνικού λαού που χαμογελά θα είναι ελπίδα για εμάς. Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη¨.

Γιόργκο Κιρμπακι

Εφ. Χουριέτ 12/2/2015

Σχ : Αν δεν το ξέρει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, να τους ενημερώσουμε πάντως πως το CHP στην Τουρκία ΔΕΝ είναι πια προοδευτικό κόμμα. Μάλιστα ήταν αντίθετο σε πολλές από τις όποιες μεταρρυθμίσεις φιλελευθεροποίησης που έκανε το Ερντγάν. Απλά όντας κεμαλικό καθαρά κόμμα είναι φυσικά ενάντιο στην ισλαμική αντζέντα του Ταγίπ. Αυτό από μόνο του όμως σίγουρα δεν αρκεί.

Για τον Τσίπρα δεν τα λέμε γιατί εκείνος τα ξέρει.    

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ME TO ENΔΥΜΑ ΤΟΥ DEB)

Next Article

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *