Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ….

No Comments Share:

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης επανέρχονται

Η Δυτική Θράκη από τότε που έγινε Δυτική Θράκη τόσο ενθουσιώδες Μπαϊράμι δεν ξαναέζησε. Η τουλάχιστον εγώ δεν ξαναείδα τέτοιο ενθουσιασμό. Ρώτησα τους γεροντότερους και αυτοί δεν θυμόταν κάτι τέτοιο. Το αντίθετο, αυτά που θυμούνται από το παρελθόν είναι περισσότερος πόνος και θλίψη…

Άλλωστε η ιστορία των Βαλκανίων μνημονεύεται περισσότερο με πόνους και γενοκτονίες σε βάρος των Τούρκων και των μουσουλμάνων. Και τόσο πολύ, που από τότε που έφυγε ο Οθωμανός από την περιοχή, σχεδόν εξαφανίστηκε η λέξη ειρήνη.

Η λέξη ειρήνη τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να στολίζει την γλώσσα μας. Καθώς η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία τα τελευταία χρόνια στηρίζει την κληρονομιά της στα Βαλκάνια (πολιτισμός, κοινότητες κ.α) θυμάται τους παρατημένους εδώ ανθρώπους, και στέλνει κρατικούς αξιωματούχους εκεί όπου ζούνε, άρχισε περισσότερο να γίνεται λόγος για γαλήνη και ειρήνη. Διότι η Τουρκία είναι μια γιγάντια χώρα των 80 εκατομμυρίων. Η μεγαλύτερη δύναμη στην περιοχή της. Χάρη σε αυτή τη δύναμη έχει την ισχύ ώστε να αποτελέσει στοιχείο ισορροπίας και διασφάλισης ειρήνης στα Βαλκάνια.

…………….

Για όσο εκπρόσωποι της μητέρας πατρίδας, κρατικοί αξιωματούχοι και ιδιαίτερα υπουργοί και πάνω θυμούνται εμάς τους εγκαταλελειμμένους σε αυτή την περιοχή, και για όσο αυτοί έρχονται εδώ, τόσο και εμείς ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δυναμώνουμε. Στην πραγματικότητα για όσο αυτοί έρχονται ως μητέρα πατρίδα, δυναμώνουμε και εμείς και ο μεγάλος κόσμος του Ισλάμ.

Τα ίδια πράματα είπα και στον κύριο υπουργό και στους αξιωματούχους που τον συνόδευαν. Σας παρακαλώ να έρχεστε πιο συχνά και περισσότερο. Όσο έρχεστε εσείς, τόσο εμείς δυναμώνουμε ως κοινότητα. Όταν εσείς μας ξεχνάτε, και εμείς ξεχνάμε τον εαυτό μας. Χάνουμε τον εαυτό μας. Άλλωστε αντιμετωπίζουμε μια διοίκηση η οποία στα πλαίσια χρόνιας πολιτικής αφομοίωσης, επιχειρεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τον εαυτό μας. Εάν λοιπόν και εσείς μας αφήσετε και μας ξεχάσετε, τότε η δουλειά μας δυσκολεύει για τα καλά.

Η πλευρά που με χαροποίησε ιδιαίτερα από αυτή την επίσκεψη ήταν η ένταξη σε αυτήν των επισκέψεων στα ορεινά χωριά της Ξάνθης. Το κάθε μέρος της επίσκεψης είχε μια ξεχωριστή ομορφιά. Και στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη υπήρξαν πολύ όμορφες σκηνές. Αξιοθαύμαστη υπήρξε η αγάπη και ο σεβασμός που επιδείχτηκε προς τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας. Αλλά η αγάπη και ο σεβασμός που επέδειξαν οι ομογενείς μας στην Ξάνθη ήταν κάτι το ιστορικό. Η αγάπη έγινε πλημμύρα…Οι καρδιές ενθουσιάστηκαν, οι άνθρωποι ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αλλάχ μου τι είδους αγάπη ήταν αυτή για την μητέρα πατρίδα ! Δεν υπάρχει τέτοια αγάπη για την Τουρκία. Υπάρχει άραγε άλλη κοινότητα στον κόσμο που να αγαπά τόσο πολύ την Τουρκία ; Ακόμη και στην Τουρκία την ίδια, η Τουρκία δεν αγαπιέται τόσο, αλλά να που στον ορεινό όγκο της Θράκης αγαπιέται.

Έτσι αγαπάνε οι Τούρκοι Πομάκοι την μητέρα πατρίδα τους. Διότι είναι συνδεδεμένη με μια ατελείωτη αγάπη για την Τουρκία τους…. Η εκλεκτή αυτή τουρκική κοινότητα που κάποιοι προσπαθούν να δείξουν ως είναι Έλληνες, κάποιοι πως είναι εγγόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάποιοι πως είναι Σλάβοι και τελευταία κάποιοι πως είναι Πέρσες, με την αντίδραση τους σε αυτές τις επισκέψεις δείχνουν πολύ καλά το τι είναι.

Οι Πομάκοι Τούρκοι αποτελούνε την ουσία του τουρκισμού και του μουσουλμανισμού στα Βαλκάνια. Είναι οι αδάμαστοι άνθρωποι του αγώνα για τον τουρκισμό και το Ισλάμ.

………………..

Με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς να προειδοποιήσουμε τους ανθρώπους μας, αρχίζοντας από τους συγγενείς μας. Όποιο και αν είναι το τίμημα να μην στείλουν τα παιδιά τους στα ελληνικά νηπιαγωγεία. Να τα στείλουν στα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στα πλαίσια του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Να μην παραδειγματίζονται από τα κακά παραδείγματα και από τις κενές απειλές της διοίκησης. Να μην επηρεαστεί κανείς από την ψεύτικη προπαγάνδα και αποτρεπτική προπαγάνδα. Η διοίκηση με κυρώσεις χωρίς κάτι το αντίστοιχο, επιχειρεί να εκφοβίσει την μειονότητα με τρόπο που παραβιάζει πλήρως το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γίνεται προσπάθεια ψυχολογικού εκφοβισμού της μειονότητας. Κάποιοι ηγέτες φερόμενοι υποχωρητικά σε αυτό το θέμα, κατευθύνουν λάθος τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος μας. Δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτε αν δεν στείλουν τα παιδιά τους σε ελληνικά νηπιαγωγεία. Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτε σε αυτούς που δεν θα τα στείλουν. Να μην εξαπατώνται σε αυτό το θέμα από του ψεύτες. Να σταθούνε όρθιοι. Να μην παίρνουν παράδειγμα από αυτούς που πρόδωσαν την μειονοτική εκπαίδευση, τον πιο σημαντικό πυλώνα του αγώνα της μειονότητας. Το αντίθετο, οι ίδιοι να αποτελέσουν παράδειγμα για εκείνους.

………………..

Εφ. Μιλλέτ

Τζεγκίζ Ομέρ    29/8/2012

Σχ : Αν οι Πομάκοι είναι Τούρκοι τότε γιατί η Τουρκία νοιώθει την ανάγκη να ρίχνει τόσα λεφτά κάθε μήνα για μουφτήδες, θεολόγους, ιμάμηδες, δημοσιογράφους, δασκάλους και όλο αυτό το κακό συναπάντημα ; Αν οι Πομάκοι είναι τόσο καθαροί Τούρκοι τότε τι πρόβλημα υπάρχει να μάθουν και την μητρική τους γλώσσα τα πομακικά ; Δεν είναι λογικό κάποιος να μαθαίνει την μητρική του γλώσσα ;  Και εκτός από τον Κένταυρο όπου όντως είχε πολύ κόσμο, στα άλλα χωριά που πήγε ο Μποζντάγ γιατί τον υποδέχτηκαν μόνο 50 άτομα, είναι αυτό ένδειξη αγάπης ; Είναι ένδειξη αγάπης μήπως το ότι π.χ. στην Κομοτηνή πλην των ¨τελούντων σε υπηρεσία¨  προέδρων συλλόγων, ιμάμηδων και υπαλλήλων του προξενείου κ.λ.π. δεν πήγε κανένας να τον υποδεχτεί ; Ακόμη και στον Εχίνο στην ομιλία που έκανε ανήμερα του Μπαϊραμιού ο Μποζντάγ, θεωρείται επιτυχία να μιλά σε μερικές (4-5) εκατοντάδες κόσμου την ώρα που το χωριό έχει χιλιάδες κατοίκους ; Που είναι πια αυτή η ¨ατελείωτη αγάπη¨ ; Φυσικά βέβαια είναι ατελειώτη η αγάπη που αισθάνονται προς την Τουρκία οι ¨Besleme¨, δηλαδή οι ταϊσμένοι….  

Σε αυτό που -κατά παράδοξο τρόπο- συμφωνούμε με τον κύριο Ομέρ είναι ότι οι επισκέψεις αυτές εκτουρκίζουν την μειονότητα. Άρα τι πρέπει να πράξουμε ;

Previous Article

ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Οη ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Next Article

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *